تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱

بوشهر-ایرنا- برترین‌های هنر انقلاب اسلامی در استان بوشهر ویژه سال ۱۴۰۲ در آیینی با حضور شماری از فعالان عرصه فرهنگ و هنر معرفی شدند.

رئیس حوزه هنری استان بوشهر روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: از سوی هیات داوران متشکل از مسئولان و کارشناسانی خبره برترین‌های هنر انقلاب در این استان و همچنین چهره سال این عرصه انتخاب شدند.

" عبدالله شاهینی " افزود: در بخش ویژه فلسطین "حسین سبحانی" در رشته فیلم‌سازی با به تصویر کشیدن حرکت های مردمی موفق به کسب رتبه برتر شد.

وی ادامه داد: در بخش ویژه هنر مردمی طنزپرداز" صادق آزادفر "و در بخش ادبیات پایداری هنرمند نویسنده "مونس عبدی‌زاده " موفق به کسب رتبه برتر شدند.

رئیس حوزه هنری استان بوشهر یادآور شد: در بخش پژوهشگر هنر " علیرضا میرشکاری " در رشته تئاتر و تعزیه، در هنرهای تجسمی "عبدالرحیم شاه‌حسینی" در رشته خوشنویسی و در هنرهای تصویری "حسن خمسه " فیلم‌نامه نویس، کارگردان و تهیه کننده به عنوان رتبه برتر عرصه هنر انقلاب در استان بوشهر دست پیدا کردند.

وی افزود: در عرصه موسیقی و سرود " ساسان نوذری " و در هنرهای آئینی کارگردان و بازیگر تئاتر" احمدرضا قربانی " حائز رتبه برتر شدند.

شاهینی اضافه کرد: جایزه ویژه مقاومت نیز به نقاش برجسته " محمد علی نادری " و جایزه ویژه در بخش آفرینش‌های هنری به " حیدر منصوری " رسید.

وی یادآور شد: " اکبر ابراهیمی " آهنگ ساز، تنظیم‌کننده، موسیقی‌دان و خواننده انقلابی نیز با شایستگی تمام توانست چهره برتر هنر انقلاب استان بوشهر در سال ۱۴۰۲ را به خود اختصاص دهد.

رئیس حوزه هنری استان بوشهر عنوان کرد: ابراهیمی هنرمند جوان و انقلابی استان بوشهر تاکنون موفق به کسب عنوان‌های مختلف و ارزشمندی در جشنواره‌های مختلف شده است.

وی گفت: رشد و پرورش هنرمند انقلابی و نمونه آفرینی هنری در سپهر انقلاب از وظایف حوزه هنری انقلاب اسلامی  می باشد.

شاهینی با اشاره  به روش های معمول در سازمان های فرهنگی تصریح کرد : این ماموریت ها را با 2 روش میتوان پیگیری کرد.

رئیس حوزه هنری استان بوشهر بیان کرد: روش اول این است که برای رشد و پرورش واحد آموزش تشکیل داده شود و شروع کنیم به استعداد یابی و  برگزاری کارگاه و کلاس های آموزشی، همچنین در خصوص تولید هم می توان بر اساس روش های مرسوم در سازمان‌های فرهنگی به سفارش اثر پرداخت.

شاهینی با طرح سوالی مبنی براینکه اگر چنین شیوه ای تحول را رقم می زند چرا هم اکنون وضعیت اینگونه است افزود: بواسطه ایرادهای موجود در ساختارهای فعلی این روش ها کارآمد نیستند و باید با روشی ساز و کارهای موجود و ساختارهای موجود را تغییر دهیم در غیر اینصورت تحولی اتفاق نمی افتد.

 دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: در این شیوه ما به دنبال فراهم کردن زمینه شکل گیری هویت‌های جمعیِ دارای استقلال هویتی و نه الزاماً اداری از ساختار رسمی حوزه هستیم.

وی افزود: اعتقاد ما این است تا زمانی که این ساختار اداری را شکست ندهیم حوزه متحول نمی‌شود، حوزه هنری باید بستری برای رشد هسته‌های هنری باشد.

رئیس حوزه هنری استان بوشهر با طرح سوالی مبنی بر اینکه ویژگی هویت‌های جمعی یا به تعبیر دقیق‌تر هسته‌های هنری چیست؟ عنوان کرد: در یک هسته هنری هویت جمعی شکل می‌گیرد، هنگامی که یک استعداد هنری نوپا و جوان‌تر وارد این جمع هنری مومنانه می‌شود در این فضا رشد و سلوک می‌کند و بدون برنامه‌ریزی ما برای داشتِ آن هنرمند او حفظ می‌شود و پرورش می‌یابد.

 وی افزود: این فضای جمعی و هویت جمعی است که در مقابل چالش‌های بیرونی امید آفرینی و مانع شکنی می‌کند و رشد و حرکت افراد را تضمین می‌کند. 

شاهینی بیان کرد : دومین ویژگی هسته های هنری این است که معمولاً حول یک فرد محوری شکل می‌گیرد انسانی که به لحاظ هنری یا فکری یا توان سازماندهی برتری نسبی دارد و می‌تواند این جمع را پیش ببرد،همچنین در یک هسته هنری اتفاقاتی که رقم می‌خورد معمولاً حول مسئله و مسائل مشترک ملازم آن جمع است.
 
وی افزود: این مسائل مشترک در هسته‌های هنری انقلابی باید از بین مهم‌ترین مسائل فرهنگی هنری روزِ انقلاب باشد، اینجاست که عنصر اندیشه معنای جدی پیدا میکند.

رئیس حوزه هنری استان بوشهر گفت: هویت های جمعی هنری در انقلاب اسلامی می بایست سرشار از تاملات و مباحث اندیشه ای در لبه مسائل روز انقلاب اسلامی باشند تا رشد اتفاق بیفتد و آثار عمیق هنری خلق شوند.

وی ادامه داد: این هویت‌های جمعی چشمه جوشان تربیت نیرو هستند و آدم‌ها را حفظ و رشد و ارتقا می‌دهند.

شاهینی یادآور شد : منظور ما از تغییر در شیوه سازماندهی رفتن به سمت چنین سازماندهی با محوریت هسته‌های هنری با این چنین ویژگی‌هایی است.

شاهینی یک از ماموریت های کلان حوزه هنری را حمایت و تقویت هسته های هنری با ماموریت انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت : شکل گیری خانه طراحان گرافیک انقلاب اسلامی در سال گذشته تلاشی برای محقق شدن این ایده بوده است و حضور موثر این تشکل در موضوع فلسطین ، انتخابات، روز قدس و مواردی از این دست گویای چنین تاثیر و تحولی است.

دبیر هفته هنر انقلاب اسلامی عنوان کرد : در سال پیش رو نیز حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر در رشته های ادبیات پایداری، هنرهای نمایشی آفرینش های ادبی و سایر رشته ها بر اساس توان و ظرفیت موجود، به دنبال تحقق همین معنا خواهد بود. 

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر با اشاره به تغییر در آرایش سازمانی اعم از تقویت منابع انسانی و مالی یادآور شد: تلاش برای تدوین سند زیست بوم استان و همچنین طراحی نقشه تحول حوزه هنری از مقدمات این تحول بوده است که در سال گذشته به جد مورد پیگیری قرار گرفته است.

وی افزود: تمرکز زدایی و توجه به فرا بوشهر به معنای شناسایی و توانمندسازی ظرفیت های شهرستانی استان از نقاط کلیدی دیگریست که از الزامات این ایده است که از این رو دست تمامی صاحب نظران، اندیشمندان، هنرمندان و علاقه مندان به رشد و تعالی هنر انقلاب اسلامی را به گرمی می فشاریم و خود را نیازمند یاری آنها می دانیم.