سمنان - ایرنا - معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: روند ایمن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی بر خلاف آن‌چه که گفته می‌شود، لاک‌پشتی نیست و در برخورد با طبیعت و موجود زنده باید همه جوانب به درستی سنجیده شود.

علی سلاجقه روز پنجشنبه در حاشیه سفر به استان سمنان و همراهی با رییس جمهور در دور دوم استانی رییس جمهور در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) افزود: حفاظت از یوزپلنگ آسیایی به عنوان دغدغه ملی در دستور کار جدی دولت سیزدهم، شخص رییس جمهور و سازمان حفاظت از محیط زیست است.

وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی در ایمن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی پای کار آمده و اقدامات ارزشمندی از جمله نصب سرعت‌گیر و دوربین کنترل سرعت انجام داده است که در نتیجه آن و اطلاع رسانی‌ گسترده، مشارکت مردمی در حفاظت از محیط زیست افزایش چشمگیری پیدا کرد.

وی بیان کرد: برای ایمن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی در محدوده استان سمنان باید اعتبار کافی از منابع وزارت راه و شهرسازی به سازمان حفاظت محیط زیست و اداره‌کل استان سمنان تخصیص یابد.

این مسوول اضافه کرد: طبق تاکید وزارت راه و شهرسازی مشکلی در تحقق تعهد و انتقال اعتبار به حفاظت محیط زیست استان سمنان برای انجام اقدامات راهبری در حفاظت از این گونه ارزشمند وجود ندارد.

وی تاکید کرد: مدیریت و احیای یوزپلنگ آسیایی طرح ملی است و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی حیات وحش، امن‌سازی قلمرو یوزپلنگ آسیایی از وجود خطراتی مانند حضور سگ‌های گله و ولگرد و تامین طعمه به میزان کافی را در دستور کار دارد.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست به دغدغه دولت برای مهار ریزگردها اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار وزارت نیرو در مهار ریزگردها و همچنین احیای دریاچه ارومیه در سال گذشته به خوبی پای کار آمد و با رهاسازی آب سدها و تخصیص حق آبه محیط زیست از تصفیه پساب دریاچه ارومیه به احیای آن کمک کرد.

وی بیان کرد: روند مطلوب بارش‌های بهاری در کشورهای همسایه نشان‌دهنده شرایط مناسب برای کنترل ریزگردهاست، اما حل این مشکل به اقدامات گسترده داخلی و بین المللی احتیاج دارد.

سلاجقه تاکید کرد: در زمینه مدیریت تالاب‌ها نباید فقط به امید بارندگی بود و باید فراتر رفته و از ظرفیت‌هایی مانند پساب و تصفیه خانه برای احیای این پهنه‌های آبی استفاده کرد.

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بعد از میزان تخصیص آب آشامیدنی بیشترین میزان تخصیص در رتبه دوم مربوط به حق‌آبه محیط زیست و در رتبه‌های بعدی مربوط به کشاورزی و صنعت است.

۱۶ درصد از مناطق حفاظت شده کشور در استان سمنان قرار دارد و حدود ۳۰ درصد از انواع گونه های گیاهی و جانوری کشور از جمله گونه های خاصی مانند یوزپلنگ آسیایی، پلنگ ایرانی، زاغ بور و گورخر ایرانی در این استان زیست می کنند.

پارک ملی کویر در شهرستان گرمسار و پارک توران یا خارتوران در شاهرود ۲ ذخیره گاه حفاظت شده حیات وحش مهم دنیا به ترتیب در غرب و شرق استان سمنان است و هم چنین استان منطقه های حفاظت شده در محدوده جنگل ابر و پرور و پنج منطقه شکارممنوع دارد.

مناطق حفاظت شده در استان سمنان ۲.۳ میلیون هکتار و در مجموع بین ۱۵ تا ۲۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است.

برنامه‌های دومین سفر دولت سیزدهم به استان سمنان

با حضور رییس جمهور دیدارهای مردمی در مسجد امام(ره) سمنان و در استادیوم شاهرود، جشن احیای ۲۰۰ واحد راکد استان در دولت سیزدهم در یکی از کارخانه‌ها، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی ، جشن واگذاری زمین در قالب طرح جوانی جمعیت، نشست «حل مساله» با محوریت تامین آب، فعالیت معادن و راه‌اندازی کارخانه‌های سهامی، و نشست شورای اداری، در سفر یکروزه دولت سیزدهم برگزار شد.

در دور اول سفر آیت‌الله رئیسی رییس جمهور به سمنان در آبان ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۶ درصد اعتبارات طرح‌های عمرانی جذب شد که بیشترین جذب اعتبار در سفرهای دور اول رییس‌جمهور بوده است. دور اول سفر هیات دولت به سمنان ۱۴۵ مصوبه داشت که بالغ بر۳۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار به طرح‌های عمرانی اختصاص یافت. از ۱۳۷ طرح دور اول سفر ۲۶ مصوبه کامل اجرا شد، ۸۶ مصوبه در حال اجرا و ۲۵ مصوبه در دست پیگیری است.

۵۵۵ طرح نیمه تمام استان سمنان وجود دارد که اعتباری بالغ بر ۳۰۰ هزار میلیارد ریال برای اتمام این طرح‌ها نیاز است.

در دور دوم سفر آیت الله رئیسی به سمنان طرح‌هایی با درصد پیشرفت بالا و با اعتبار ۹۲هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال پیشنهاد شد که ۷۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در مصوبات اولیه گنجانده شد.

در سفر اول آیت‌الله رئیسی به استان سمنان ۴۶۷ ریزپروژه تخصیص اعتبار شد که از این تعداد ۲۱۱ طرح به بهره‌برداری رسید و ۲۵۶ طرح هم در دست اقدام است.

برچسب‌ها