به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی روز پنجشنبه در شورای اداری استان سمنان با حضور رییس جمهور ضمن تحسین اقدام مقتدرانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در انجام وعده صادق، افزود: یکی از بخشهایی که میتواند زمان رسیدن به این اهداف را کوتاهتر کند، استفاده از ظرفیت تعاونیها است که در گام نخست باید مشکلات آنان رفع شود.
امام جمعه سمنان اظهار کرد: جهش به معنای تسریع در اقدام است و باید این مهم برای تحقق شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردمی» مدنظر باشد.
وی در ادامه به ظرفیتهای استان سمنان اشاره کرد و گفت: این استان دارای روزهای آفتابی زیادی در طول سال است که میتوان از این ظرفیت برای افزایش ظرفیت تولید برق و رفع کمبودها استفاده کرد.
وی اضافه کرد: استان سمنان همچنین ضعفهای در حوزه بهداشت و درمان دارد و مرکز استان با کمبود تخت بیمارستانی مواجه است که انتظار میرود برطرفشدن این کمبودها و توسعه تخت بیمارستانی بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد.
نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به اجرای طرح ارزشمند کالابرگ الکترونیکی، گفت: شرط ۲ برابر خرید برای استفاده از کالابرگ برای مردم دشوار است و انتظار میرود در انجام آن تجدید نظر شود.
کمآبی، کاهش نرخ رشد جمعیت و تصادف سه مشکل اساسی استان سمنان است
استاندار سمنان نیز در این نشست گفت: ساماندهی سرمایه اجتماعی در استان سمنان مورد توجه قرار دارد که در راستای آن، برگزاری میز خدمت از جمله این راهکارها است که از بیست و نهم تا سیو یکم فروردین به مدت سه سامانه ارتباط مردمی با بیش از ۴۰۰ نیروی انسانی پاسخگوی درخواستهای مردمی است.
سیدمحمدرضا هاشمی افزود: تعداد اندکی معتاد متجاهر در استان سمنان حضور دارند که همه آنان ساماندهی شدند و توجه به تقویت زیرساختهای فرهنگی و اجتماعی با اهتمام پیگیری میشود.
وی با بیان اینکه سه مشکل اساسی در استان سمنان وجود دارد، اظهار کرد: کمآبی، تصادف زیاد و کاهش نرخ رشد جمعیت سه مشکل اساسی این استان محسوب میشود.
وی بیان کرد:سمنان در مسیر حرم امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) قرار دارد و هزار و ۳۰۰ کیلومتر مجموع مسیر مسیر رفت و برگشت تهران- مشهد در محدوده استان سمنان واقع شده که این استان باید در بخش اسکان، امنیت و خدمات به بیش از ۲۰ میلیون مسافر عبوری خدمت ارایه دهد و بر این پایه کمآبی مشکل اساسی در استان سمنان است.
به گفته استاندار در دور نخست سفر رییس جمهور به استان سمنان اعتباراتی در زمینه رفع مشکل کمآبی در این استان تخصیص یافت و اقدامات در این زمینه در دست پیگیری است.
وی با بیان اینکه تحقق جوانی جمعیت از رویکردهای استان سمنان است، ادامه داد: ارائه بستههای حمایتی دولت برای تحقق جوانی جمعیت در استان در حال انجام است.
استاندار سمنان گفت: یکنواختی جاده از مهمترین عامل تصادفات در محورهای مواصلاتی استان سمنان است و افزایش شمار مجتمعهای رفاهی بین راهی موثر در کاهش تصادفات است.
رفع بحران کمآبی و جبران ضعف زیرساختهای بهداشتی، درمانی و آموزشی غفلت نشود
عباس گلرو نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: سمنان استانی محروم و مظلوم است.
وی ادامه داد: روسای جمهور ۲ دوره کشور از استان سمنان بودند اما مشکلات این استان کماکان به قوت خود باقی است که انتظار میرود در دولت سیزدهم برای رفع آن اقدام شود.
وی اضافه کرد: بودجه استان سمنان براساس شاخص جمعیت تخصیص مییابد که بر همین اساس سمنان جزو استانهای آخر در میزان تخصیص اعتبارات است در صورتی که این ستان خدمات ملی ارایه میدهد و دارای پراکندگی است.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی گفت: ۲۷ مدرسه ۲ نوبته و ۲۵ مدرسه تخریبی نمایی از وضعیت آموزش و پرورش در سمنان است و باید رفع این مشکلات مدنظر باشد.
وی با اشاره به کمبود تخت بیمارستانی در سمنان افزود: افزایش ظرفیت تخت بیمارستانی سمنان از ۳۰۰ به ۸۰۰ تخت بیمارستانی به منظور رفع کمبودها مورد توجه قرار بگیرد.
گلرو با اشاره به بحران کمآبی در استان سمنان گفت: رفع مشکل کمآبی استان نیازمند چارهاندیشی اساسی است و انتظار میرود تکمیل طرح سد فینسک به عنوان راهکار میان مدت و انتقال بین حوزهای راهکار بلندمدت مورد توجه باشد.
وی اضافه کرد: با همراهی دولت سیزدهم گازرسانی در روستاها و اجرای فیبر نوری و اینترنت پرسرعت در روستاهای استان سمنان تسریع و اجرایی شد.
این مسوول اظهار کرد: اخذ مرز هوایی و فرودگاه بین المللی و انجام پرواز به مقصد عتبات عالیات، تکمیل مرکز درمان تشخیص سرطان و توسعه واحدهای دانشبنیان از جمله دستاوردهای دولت سیزدهم در استان سمنان است.
نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی گفت: جابه جایی روستای «سلهبن» و اجرای طرح انتقال آب سد نمرود به گرمسار برای رفع مشکل کمآبی مطالبه مهم مردم شهرستانهای گرمسار و آرادان است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آیتالله رئیسی در اولین سفر استانی در سال ۱۴۰۳ و در چهاردهمین سفر از دور دوم سفرهای استانی دولت سیزدهم، امروز -پنجشنبه- وارد سمنان شد.
حضور در نشست شورای اداری، نشست با نخبگان، بازدید و بهرهبرداری از چند طرح مصوب و تکمیلشده سفر اول دولت سیزدهم به استان، از برنامههای رییس جمهور در شهر سمنان بود.
دیدار با مردم سمنان و شاهرود، حضور در جشن احیای ۲۰۰ واحد راکد استان در دولت سیزدهم، افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی، جشن واگذاری زمین در قالب طرح جوانی جمعیت و نشست «حل مساله» با محوریت تامین آب، فعالیت معادن و راهاندازی کارخانههای سهامی، در سفر یکروزه دولت سیزدهم برنامهریزی شده است.
در دور دوم سفر آیت الله رئیسی به سمنان طرحهایی با درصد پیشرفت بالا و با اعتبار ۹۲ هزار و ۴۶۰ میلیارد ریال پیشنهاد شد که ۷۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در مصوبات اولیه گنجانده شد.
در دور اول سفر آیتالله رئیسی رییس جمهور به سمنان در آبان ۱۴۰۰ بیش از ۱۰۶ درصد اعتبارات طرحهای عمرانی جذب شد که بیشترین جذب اعتبار در سفرهای دور اول رییسجمهور بوده است. دور اول سفر هیات دولت به سمنان ۱۴۵ مصوبه داشت که بالغ بر۳۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار به طرحهای عمرانی اختصاص یافت. از ۱۳۷ طرح دور اول سفر ۲۶ مصوبه کامل اجرا شد، ۸۶ مصوبه در حال اجرا و ۲۵ مصوبه در دست پیگیری است.