به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس شیراوژن شامگاه پنجشنبه در نخستین روز از نشست دبیرخانههای استانی جشنواره ملی رسا که در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی حضرت معصومه(س) قم برگزار شد، اظهار داشت: در این زمان که در مسیر استقرار و تحقق نگرش دولت اسلامی هستیم و دولتمردان نیز در این راستا تلاش میکنند، نیاز جدیتری به نهجالبلاغه داریم .
معاون وزیر بهداشت نهجالبلاغه را بهترین کتاب در زمینه حکمرانی توصیف کرد و گفت: این کتاب کاملترین متن و قانوناساسی برای حکومتهای الهی و اسلامی به شمار میآید.
شیراوژن همچنین خاطرنشان کرد: نهجالبلاغه متنی است که با افتخار میتوانیم به دانشجویان و استادان معرفی کنیم، تا نگاه دست اولی را به آموزههای دینی داشته باشند.
وی یادآور شد: وقتی کتاب نهجالبلاغه را در معرض دانشجویان و استادان قرار میدهیم، فرصتی ایجاد میشود تا با نگاه حضرت علی(ع) به کارگزاران، آشنا شوند، و این موضوع، دیدگاه اصیلتر و جامعتری را ایجاد میکند.
این مقام مسئول همچنین تشکیل حلقههای مطالعاتی حول محور نهجالبلاغه را نیز برای ترویج این کتاب موثر دانست و گفت: سیری در نهجالبلاغه اثر شهید مطهری یکی از شناخته شدهترین آثار قلمی پیرامون نهجالبلاغه است، که میتواند در دانشگاهها مطالعه شود و مطالب آن نیز مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
شیراوژن همچنین ایجاد کانونهای نهجالبلاعه را در دانشگاه حائز اهمیت عنوان کرد و گفت: در حال حاضر تعداد کمی از دانشگاههای کشور، کانونهای دانشجویی نهجالبلاغه دارند، در حالیکه به شکل بالقوه از این ظرفیت برخوردار هستند.
مسئولان دانشگاه با حقایق نهجالبلاغه آشنا شوند
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری نیز گفت: مسولان دانشگاه نخستین حلقهای هستند که باید از حقایق و معارف نهجالبلاغه متاثر شوند.
عبدالحسین کلانتری همچنین با بیان اینکه مفاهیم نهجالبلاغه باید زینت بخش معارف و رفتار ما باشد، افزود: در رابطه با نهجالبلاغه، کتابهای زیادی تالیف شده و مقالهها و پایاننامههای بسیاری نیز وجود دارد، ولی هنوز میتوان سویههای جدیدی از معارف را از درون این منبع غنی و ذخیره عظیم استخراج کرد، این فرصت بی نظیری است و به مجاهدت جدیتری نیاز دارد.
وی با بیان این مطلب که موضوعهای نهجالبلاغه مرتبط با مسائل روز است، گفت: الگوی حکمرانی همچنین مناسبات حکومت و مردم، حکومت و خواص همچنین شان و شئون و وظایف عالمان دینی در نهجالبلاغه مورد اشاره قرار گرفته است.
معاون وزیر علوم با بیان اینکه رهبر انقلاب خلاصهترین و فشردهترین صورتبندی را از وظایف دانشگاه ارائه فرمودهاند، گفت: تولید علم و تربیت عالم از جمله مهمترین وظایف دانشگاه است که جشنواره نهجالبلاغه به تفصیل در این زمینه بحث دارد.
کلانتری با یادآوری اینکه پس از پیروزی انقلاب در ساحت معرفتی در بحث مرتبط با علوم انسانی کارهای بزرگی صورت گرفته است خاطرنشان کرد: کار در این ساحت، نیازمند زمان زیادی است، دنیای غرب که ساحت معرفتی خود را ایجاد کرد، حدود چهار قرن در این حوزه وارد شد، متاسفانه الان هم دست برتر را دارد.
وی ادامه داد: غرب به همین علت میتواند، گفتمان خودش را با سلطه پیش ببرد و با فنآوری نیز پیوند بزند، ما در حاشیه این تمدن سعی و کوشش میکنیم تا خودمان را در متن نشان دهیم.
نشست دو روزه دبیرخانههای استانی جشنواره ملی رسا (نهجالبلاغه دانشگاهیان کشور) تا فردا در قم ادامه خواهد داشت، این جشنواره از بهمنماه سال گذشته آغاز شده، و بهمنماه سال جاری نیز به کار خود پایان می دهد.
بخشهای اصلی این جشنواره متشکل از معارفی، پژوهشی، رسانه، هنری و ادبی است، همچنین خانواده، آرمانگرایی، دشمنشناسی، مدیریت و حکمرانی نیز از جمله محورهای آن است.
استادان، دانشجویان، کارکنان دانشگاهها و خانواده کارکنان نیز از مخاطبان این جشنواره هستند.