«عباس نجاری» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه اگر وضعیت تالاب ثبات داشته باشد، از اردیبهشت شاهد حضور پرندگان مهاجر و حتی زادآوری پرندگان هستیم اظهار امیدواری کرد: با تداوم بارندگیها کل تالاب آبگیری شود.
رئیس اداره محیط زیست ملایر با اشاره به اینکه فصل بهار فصلِ مهاجرت پرندگان به بزرگترین تالاب فصلی استان همدان است، بیان کرد: چنانچه وضعیت آب و هوا به همین منوال پیش رود و بارشهایی نداشته باشیم، تالاب آقگل تا آخر اردیبهشت خشک میشود.
نجاری گفت: این حجم از آبی که هماکنون در تالاب آقگل از مساحت ۸۳۰ هکتاری وجود دارد، به جاهایی که خیلی عمیق نیست، رفته و امیدی نداریم که آب موجود در تالاب تا خرداد و تیر ماندگار باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با ادامه بارشها و افزایش سطح آبگیری تالاب، پرندگان مهاجر مدتی در این تالاب حضور پیدا کرده و شاهد ماندگاری و زاد و ولد آنها باشیم.
به گزارش ایرنا؛ بارشهای برف و باران در فروردینماه ۱۴۰۳، بخش هایی از تالاب زیبای "آقگل" ملایر بزرگترین تالاب فصلی استان همدان را پس از سه سال زنده کرد و در بهار طبیعت جانی دوباره به آن بخشید.
تالاب آقگل از غنیترین آبگیرهای طبیعی غرب کشور محسوب میشود و بر اساس آمارها در سالهای پر فروغش مامن و گذرگاه بیش از پنج هزار گونه پرنده آبزی و کنار آبزی همچون مرغابی، غاز خاکستری، تنجه، انواع اردک، لکلک و حواصیل بوده، اما پس از بارشهای سیلآسای سال ۱۳۹۸، بارشهای زمستانی امسال و سالهای گذشته هم نتوانست آقگل را سیراب کند و این پدیده زیبای طبیعی همچنان تشنه است.
تالاب طبیعی و فصلی آقگل در محدوده مرزی استانهای همدان و مرکزی و به فاصله ۳۰ کیلومتری شمال شرقی ملایر و ۲ کیلومتری جنوب شرقی اسلامشهر آقگل در شهرستان ملایر و ۱۸ کیلومتری شمال غربی خنداب در استان مرکزی و یک کیلومتری جنوب غربی روستای قاسمآباد در استان مرکزی واقع شده و در میان ۶ حوضه آبریز اصلی کشور در حوضه آبریز فلات مرکزی و در حوضه آبریز فرعی دریاچه نمک و زیر حوضه فرعی کمیجان و زیرحوضه رودخانه قرهچای که تامین کننده اصلی حقابه تالاب است، قرار گرفته است.
تالاب آقگل یک دریاچه فصلی آب شیرین است که در محدوده دشت سیلابی کمشیب واقع شده، آقگل نسبتا مسطح است و پستترین نقطه آن دارای ارتفاعی حدود ۱۶۴۰ متر از سطح دریا است، فصول آبگیری تالاب آقگل بسته به میزان بارندگی سالانه از اواخر آذرماه آغاز و تا اواسط خردادماه هر سال پایان میپذیرد، به طوریکه عمق آب تالاب از صفر تا یک متر متغیر است و وسعت آن در سالها و ماههای پرآبی به حدود ۱۵ کیلومتر مربع هم میرسد و با پیشروی آب در قسمتهای میانی، جزیرههایی به ارتفاع ۶ متر نیز ظاهر میشود.