تهران- ایرنا- درگیری‌های مسلحانه داخلی در میانمار بین نیروهای کودتاچیان ارتش و گروه‌های شورشی بار دیگر در نزدیکی یک شهر مرزی با تایلند از سر گرفته شد درحالیکه نیروهای شورشی کنترل نقاط بیشتری از میانمار را در دست می‌گیرند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، ارتش تایلند و سخنگوی یکی از نیروهای مسلح در میانمار امروز شنبه پس از برقراری آرامش نسبی در مناطق درگیری، اعلام کردند که درگیری بین ارتش میانمار و گروه‌های بومی مسلح بار دیگر نزدیک یک قطب تجاری مهم نزدیک مرز تایلند شکل گرفته است.

اوایل ماه جاری میلادی درگیری‌های شدید حوالی «میوادی» به عنوان یک قطب تجاری صورت گرفت که ارتش میانمار مجبور به عقب نشینی از مواضع خود در این شهر شد.

هرچند در این منطقه طی هفته گذشته اغلب آرامش برقرار بوده و ساکنین محلی هیچ گونه صدای درگیری نشنیدند، اما در مورد وضعیت فعلی ابراز نگرانی شده است.

گروه ضد کودتا «اتحاد ملی کارن» برای خبرگزاری فرانسه تایید کرد که آنها در حال درگیری با کودتاچیان ارتش در میوادی هستند.

وزیر خارجه تایلند در حساب خود در شبکه ایکس نوشت که به دنبال گزارش درگیری‌های جمعه شب، کشورش با دقت وضعیت را دنبال می‌کند.

تصمیم حکومت نظامی میانمار برای خروج نیروهایش از پست‌های این شهر تجاری، ضربه بزرگی به آن بود و در ماه‌های اخیر متحمل خساراتی شده است.

«میوادی» به ویژه برای ارتش مهم است، زیرا بیش از ۱.۱ میلیارد دلار تجارت از طریق این شهر در ۱۲ ماه منتهی به آوریل (فروردین) انجام شده است.

تایلند ۲۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک با میانمار دارد که از زمان سرنگونی دولت منتخب دموکراتیک توسط حکومت نظامی در سال ۲۰۲۱، درگیر جنگ داخلی بوده است.

میوادی در بزرگراه آسیا قرار دارد که از مرز تایلند تا بزرگترین شهر میانمار یانگون امتداد دارد.

نیروهای گارد مرزی ایالت کارن، یک گروه شبه نظامی محلی وابسته به ارتش که کنترل بسیاری از شهر میوادی را در دست دارد، امسال اعلام کرد که دیگر از حکومت نظامی فرمان نمی گیرد.

اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه‌آن) پنجشنبه درباره افزایش درگیری‌های داخلی در میانمار به شدت ابراز نگرانی کرد و از همه طرفین خواسته تا این خشونت را فوری متوقف کنند.

وولکر ترک مسئول حقوق بشر سازمان ملل نیز روز جمعه گفت که درگیری بین ارتش میانمار و ارتش آراکان (یکی از گروه‌های شورشی) در کنار تنش‌های بین روهینگیا و جوامع بومی ایالت راخین، یعنی خطر جدی تکرار جنایات قبلی وجود دارد.

وی اضافه کرد: زنگ خطر به صدا در آمده است و ما نباید اجازه دهیم که گذشته تکرار شود.

منبع: Agence France-Presse