به گزارش خبرنگار ایرنا، ارادت خاص مردمان کردر رضوی به ساحت امام رضا(ع)، موجب شده تا این روستا در سال ۱۳۸۸ همزمان با میلاد امام رضا(ع) هشتمین خورشید امامت و ولایت به نام «کردر رضوی» مزین شود و در واقع کردر تنها روستایی در کشور بوده که به نام امام رضا(ع) نام گرفته و روستانشینان این دیار هم به عشق اهل بیت(ع) و عشق ضامن آهو، نام بسیاری از ادارات و اماکن خود را به اسم امام رضا(ع) نام نهادهاند.
جشنواره ملی روستایی و عشایری رضوی با عنوان «آسمان هشتم» نیز یکی از مجموعه رویدادهای ملی مذهبی و فرهنگی هنری در کشور بوده که از سال ۱۳۸۶ در روستای کردر رضوی شهرستان میناب آغاز به کار کرد و از همان سال به بعد هر ساله در ۲ دوره استانی و ملی به میزبانی این منطقه از جنوب کشور برگزار میشود.
ترویج فرهنگ و سیره رضوی، تحکیم مبانی اسلامی و مقابله با نقشههای شوم دشمنان، نشر و ترویج شعائر دینی و پاسداری از ارزشهای اسلام و انقلاب از جمله اهداف برگزاری جشنواره ملی آسمان هشتم است که امسال با همکاری بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، حوزه هنری انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، وزارت کشور و بنیاد کرامت رضوی برگزار شد.
امسال شاهد برگزاری ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری آسمان هشتم هستیم که از شامگاه ۲۹ فروردین ماه در رشتههای سرود، تئاتر و نمایشهای آیینی، پرده خوانی و نقالی، مدیحه سرایی و چاووش خوانی عکاسی به همت کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عج) و با شرکت گروههای سرود و نمایش روستایی استانهای مختلف کشور در روستای کردر رضوی بخش بندزرک شهرستان میناب آغاز به کار کرد و ۲۴ گروه سرود و هشت گروه نمایش طی ۲ روز با یکدیگر به رقابت پرداختند و در پایان از برترینها آن تجلیل شد.
روستانشینان کردر رضوی و نیز مناطق همجوار آن همچون سالهای گذشته با شنیدن جشنوارهای به نام امام هشتم (ع)، از دور و نزدیک خود را به محل اجرای این جشنواره رساندهاند و در واقع با میزبانی و استقبال از این جشنواره برای میهمانان سنگ تمام گذاشتند.
مدیر کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عج) روستای کردر رضوی بخش بندزرک میناب نیز ضمن قدردانی از ولایتمداری و مهمان نوازی روستاییان کردر رضوی در همراهی با جشنواره ملی روستایی و عشایری آسمان هشتم، گفت: اهالی مهمان نواز و خونگرم روستای کردر رضوی همانند سالیان گذشته ۲۰ باب از منازل مسکونی خود را به همراه همه امکانات مورد نیاز برای اسکان شرت کنندگان در این رویداد فرهنگی هنری در اختیار دبیرخانه جشنواره قرار دادند.
ابراهیم ذاکری در آیین اختتامیه این جشنواره افزود: ششمین جشنواره آسمان هشتم در رشتههای سرود، تئاتر و نمایش های آیینی، پرده خوانی و نقالی، مدیحه سرایی و چاووش خوانی عکاسی برگزار و ۲۳ گروه سرود و هشت گروه نمایش طی ۲ روز در محوطه حسینیه امام رضا(ع) روستای کردر رضوی با یکدیگر به رقابت پرداختند و این جشنواره در نهایت برترینهای خود را شناخت.
وی با بیان اینکه این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ منور رضوی برگزار شد، بیان کرد: جشنواره آسمان هشتم از سال ۱۳۸۶ در روستای کردر رضوی آغاز به کارکرد و در ۲ دوره استانی و ملی برگزار میشود که هم اکنون شاهد برگزاری ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری آسمان هشتم هستیم.
دبیر ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری آسمان هشتم ادامه داد: گروههای سرود و نمایش از استانهای مختلف و برخی افزونبر یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر راه طی کردهاند تا با حضور در این رخداد فرهنگی هنری در زمینه نشر فرهنگ رضوی گام بردارند.
وی تصریح کرد: باتوجه به روستایی بودن جشنواره و نبود زیرساختهای لازم نظیر هتل و مهمانسرا، اهالی روستا منازل خود را برای اسکان شرک کنندگان در اختیار دبیرخانه جشنواره قرار دادند.
برترینهای رشته نمایش جشنواره آسمان هشتم
هیات داوران رشته نمایش ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری آسمان هشتم برترینهای این بخش را معرفی کردند.
براساس رای هیات داوران، مجتبی رحیمی شهواری از نمایش «بلیط چهار نفره» از استان هرمزگان و محمد حسنی آغا از نمایش «ضامن» از استان چهارمحال بختیاری در بخش طراحی بروشور به عنوان برترین ها انتخاب شدند.
رضا خروجیان از نمایش «این بار میبرد که» از استان آذربایجان غربی در بخش طراحی لباس و روح الله فتاحی از نمایش «ضامن» از استان چهارمحال و بختیاری در بخش طراحی صحنه و مرتضی کاکا از نمایش «پناه آخر» از استان خوزستان و در بخش موسیقی نیز مصطفی نظری از نمای «ما و محله» از هرمزگان به عنوان برترین معرفی شدند.
هیات داوران مریم آل احمدی بازیگر نقش «زن فقیر» از نمایش «پندار» و مرضیه کریمی بازیگر نقش «مادر» از نمایش ضامن را به عنوان برترین بازیگر زن و یسنا فتاحی بازیگر نقش «ماهر» از نمایش «ضامن» و زهرا رسولی بازیگر نقش «دختر» از نمایش «ما و محله» نیز به عنوان برترین بازیگر خردسال انتخاب کرد.
رضا خروجیان بازیگر نقش «غفور» از نمایش «این بار میبرد که» از استان آذربایجان غربی و حسین گلچین بازیگر نمایش «پناه آخر» از استان خوزستان و یاسر خالقی بازیگر نقش پدر از نمایش «سفر به خورشید» و محمد کارگلی بازیگر نقش دزد از نمایش «بلیط چهارنفره» از هرمزگان نیز به عنوان بهترین بازیگر مرد معرفی شدند.
هیات داوران نمایش «پناه آخر» از خوزستان، «ضامن» از چهارمحال بختیاری و«سفر به خورشید» از کهگلوئیه و بویراحمد را به عنوان سه نمایش برگزیده انتخاب کرد.
برترینهای رشته سرود جشنواره آسمان هشتم
برترینهای رشته سرود ششمین جشنواره ملی روستایی و عشایری آسمان هشتم در ۲ بخش خواهران زیر ۱۵ و بالای ۱۵ سال و پسران زیر ۱۵ و بالای ۱۵ سال نیز از سوی هیات داوران انتخاب و معرفی شدند.
گروه سرود دختران زیر ۱۵ سال؛ «روستای فرهادگرد» از استان خراسان رضوی سوم، گروه سرود «کنگ کهن از روستای کنگ» استان خراسان رضوی دوم و گروه سرود «میثاق روستای حکم آباد» استان یزد نیز اول شد.
هیات داوران همچنین گروه سرود دختران بالای ۱۵ سال؛ «هاجر از روستای خالق آباد» استان کرمان، گروه سرود «شادینه از روستای سیله» استان چهارمحال بختیاری و گروه سرود«احسان از روستای حاجی آباد» چهارمحال و بختیاری را به ترتیب سوم تا اول معرفی کردند.
گروه پسران زیر ۱۵سال؛ نیز گروه سرود «آسمان هشتم روستای کردر رضوی» استان هرمزگان سوم، گروه سرود «خانه احسان روستای حاجی آباد» استان چهارمحال بختیاری دوم و گروه سرود «تپش روستای همت آباد» استان خراسان رضوی سوم شد.
هیات داوران در گروه سرود بالای ۱۵ سال هم گروه سرود «سقای حسین روستای حکمی» استان هرمزگان، گروه سرود «معراج از روستای خالق آباد» استان کرمان و گروه سرود «نوای موعود از روستای سالارآباد» استان خراسان رضوی به ترتیب سوم تا اول انتخاب کرد.
«مهدی نظری» از چهارمحال و بختیاری، «حسین صیادی» از خراسان رضوی و «حسین نصیری»از استان البرز نیز به عنوان مربیان برگزیده گروههای سرود معرفی شدند.
کانون فرهنگی هنری امام المنتظر(عج) روستای کردر رضوی آغازگر برگزاری جشنهای مردمی دهه کرامت در کشور با برگزاری ۱۷ دوره جشنواره استانی فرهنگی هنری و ورزشی آسمان هشتم، سه دوره جشنواره ملی سرود رضوی ویژه کانونهای مساجد روستایی و پنج دوره جشنواره ملی فرهنگی هنری آسمان هشتم است و در سال ۹۸ به عنوان کانون برتر در حوزه پاسداشت دهه کرامت و فرهنگ منور رضوی در سطح کشور شناخته شد و مورد تقدیر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت.