تهران- ایرنا- واکاوی آمارهای منتشره وزارت راه و شهرسازی حاکی است:‌ تعداد مسافر جابه جا شده (با صورت وضعیت) در سال ۱۴۰۲ به میزان ۱۴۹ میلیون نفر به ثبت رسید که در مقایسه با سال پیش از آن (۱۲۷ میلیون نفر) ۱۷ درصد افزایش داشته است.

به گزارش ایرنا، با بررسی روند ۱۰ ساله جابه‌جایی مسافر مشخص می‌شود که بیشترین میزان جابه جایی مسافر در سال ۱۳۹۲ و به میزان ۲۱۱ میلیون نفر ثبت شده است. همچنین مقایسه عملکرد سال ۱۴۰۲ با سال ۱۳۹۲ کاهش ۲۹ درصدی را نشان می دهد.

بیشترین میزان جابه جایی مسافر به مقصد استان‌های خراسان رضوی و کرمان به ترتیب به میزان ۲۳ و ۱۴ میلیون نفر و کمترین مربوط به استان‌های کهگیلویه و بویراحمد و سمنان به ترتیب به میزان ۶۹۴ هزار نفر و یک‌میلیون و ۲۲۶ هزار نفر است.

همچنین از تعداد ۱۴۹ میلیون نفر مسافر ۸۶ میلیون نفر از اتوبوس (۵۸ درصد)، ۴۱ میلیون نفر از مینی بوس (۲۷ درصد) و ۲۲ میلیون نفر (۱۵ درصد) از سواری استفاده کرده‌اند.

رشد ۱۳ درصدی حمل بار

بر پایه این گزارش، بار حمل شده با بارنامه در سال ۱۴۰۲ به میزان ۵۷۲ میلیون تن بود که در مقایسه با سال

پیش از آن (۵۰۵ میلیون تن) ۱۳ درصد افزایش داشته است.

با بررسی روند ۱۰ ساله حمل بار مشخص می‌شود که بیشترین حمل بار در سال ۱۴۰۱ و به میزان ۵۰۵ میلیون تن ثبت شده است که همان‌گونه که اشاره شد مقایسه عملکرد سال ۱۴۰۲ با سال ۱۴۰۱، افزایش ۱۳ درصدی را نشان می دهد.

بیشترین میزان حمل بار به مقصد استان‌های اصفهان و تهران به ترتیب به میزان ۵۷ و ۵۳ میلیون تن و کمترین مربوط به استانهای کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی به ترتیب به میزان ۲ و چهار میلیون تن است.

همچنین از میزان ۵۷۲ میلیون تن کالای جابه‌جا شده، ۱۸۸ میلیون تن مواد ساختمانی و معدنی (۳۳ درصد)، ۱۰۷ میلیون تن مواد شیمیایی (۱۹ درصد)، ۱۰۵ میلیون تن محصولات کشاورزی، دامی و غذایی (۱۸ درصد)، ۹۷ میلیون تن کالای فلزی (۱۷ درصد) و ۷۵ میلیون تن (۱۳ درصد) سایر کالاها از جمله ماشین آلات، کاغذ و چوب خرده بار ضایعات و متفرقه است.