«ایرج بهرامی» عصر شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش بینی می شود با عملکرد ۱۰ تن در هر هکتار از مزارع این شهرستان یک هزار تن محصول باقلا برداشت شود.
وی اظهار کرد: سرپلذهاب یکی از شهرستانهای گرمسیری استان کرمانشاه است که به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی در زمستان امکان کشت پاییزه باقلا در آن امکان پذیر بوده و هر ساله کشاورزان مبادرت به کشت این محصول می کنند که اشتغالزایی مناسبی به همراه دارد بطوری که برای هر هکتار یک نفر مستقیم و چهار نفر غیرمستقیم و به صورت فصلی مشغول به کار می شوند.
مدیر جهاد کشاورزی سرپل ذهاب در ادامه گفت: برداشت باقلا به صورت دستی توسط کارگران انجام می شود و به همین خاطر اشتغالزایی زیادی به همراه دارد به گونه ای که ۱۰۰ هکتار مزارع باقلای شهرستان بیش از چهار هزار نفر روز اشتغال برای کارگران فصلی ایجاد می کند.
وی ادامه داد: کشاورزان سرپلذهاب از دیرباز اقدام به کشت باقلا نمودهاند و محصول باقلا تولیدی سرپلذهاب کیفیت بسیار بالایی داشته و از شهرت خوبی در استان کرمانشاه و استانهای همجوار برخوردار است.
مدیر جهاد کشاورزی سرپل ذهاب اضافه کرد: برداشت محصول باقلا تا اواخر اردیبهشت ماه در این شهرستان ادامه دارد.
باقلا از گیاهان وجینی است که میتواند در تناوب زراعی با محصولات زراعی به عنوان یک تناوب خوب به کشاورزان پیشنهاد شود و ریشه آن به عنوان تثبیت کننده ازت در افزایش حاصلخیزی خاک میتواند تاثیرگذار باشد.
باقلا، حاوی ویتامین های آ. ب. ث و املاح مفیدی از جمله آهک، فسفر، آهن و غیره است و به همین دلیل در گروه خوراکی های خون ساز قرار دارد و مغز استخوان ها را نیز تقویت می کند.
دانه های باقلا در تقویت اعصاب مفید است و اثر نرم کننده و از بین برنده را در بدن انسان دارد اما هر سال، در فصل برداشت این محصول برخی از افراد مبتلا به بیماری فاویسم می شوند. یکی از علایم این بیماری کم خونی است که در نوع شدید آن اگر به سرعت درمان نشود منجر به مرگ می شود.
زرد شدن چهره و تغییر رنگ چهره، سردرد، تهوع، رنگ پریدگی، استفراغ افزایش ضربان قلب و افت فشار خون از جمله علائم فاویسم است که بر اثر تخریب گلبول قرمز میآید.
از مجموع حدود ۵۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی در سرپلذهاب، ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار آن باغ است که سالیانه حدود ۱۴ هزار تن انوع محصولات از آن برداشت میشود.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد.