بابک محمودی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درباره آخرین وضعیت امدادرسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: هم اکنون تمرکز امدادرسانی تمام ارگان های امدادی بر روی منطقه زر آباد استان سیستان و بلوچستان است.
وی از حضور تیمهای امداد و نجات از پنج استان معین برای این منطقه خبر داد و گفت: تمام تیم امدادی با تمام توان در حال امدادرسانی هستند اما شدت و میزان بارش ها بسیار شدید بوده است.
محمودی در خصوص عملیات امدادرسانی در سیل و آبگرفتگی از ٢٧ فروردین تا صبح روز اول اردیبهشت خاطر تشان کرد: در این مدت زمان نیاز به انجام عملیات امدادی در ٩ استان اصفهان، بوشهر، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، فارس، کرمان، هرمزگان و یزد و ۵۶ شهرستان، احساس شد.
رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر تاکید کرد: امدادگران در ۹۳ مورد عملیات به ۲۵ هزار و ۶۰۵ نفر امدادرسانی کردند، ۲ هزار و ۵۲۳ نفر را اسکان اضطراری دادند و ۲۰۳ نفر را به مناطق امن منتقل کردند.
به گفته وی در این مدت ۵ بالگرد در امدادرسانی ها حضور داشته است.
محمودی، با اشاره به حضور ۲۹۸ تیم امدادی، شامل هزار و ۲۳۰ امدادگر در عملیات کمکرسانی در سیل، افزود: آب تجمیع شده در ۱۷۷ واحد مسکونی تخلیه شد و ٣ اردوگاه اسکان اضطراری در شهرستان جاسک با برپایی ٨٠ دستگاه چادر، برای افراد متاثر از سیل، برپا شد.
بسیج همه امکانات برای امدادرسانی به سیلزدگان
به گزارش ایرنا، بارشهای سیلآسا که در هفته پایانی فروردین ماه جنوب کشور را فراگرفت، بیشترین بارشها را در جنوب سیستان و بلوچستان در شرایطی رقم زد که این منطقه پیش از نوروز نیز متاثر از سیل و بارشهای شدید بود.
بر اساس برآورد شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان، وقوع بارش های سیل آسا و سیل به تاسیسات آب ۲۸۹ روستا و ۶ شهر استان آسیب آورد کرده است به طوری که به دلیل طغیان رودخانهها قرار شده است تا برقراری شرایط پایدار، این روستاها به صورت سیار آبرسانی شوند.
تمام تجهیزات و امکانات سیستان و بلوچستان و کشور از جمله استانهای تهران، هرمزگان، خراسان رضوی، فارس و اصفهان برای رفع سریع آسیبها بسیج شدهاند.
محمد کرمی استاندار سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه خدمات رسانی به مردم سیلزده با همیاری تمامی دستگاهها و نهادها در کنار هم و با استفاده از بالگردهای سپاه- ارتش و هلال احمر در حال انجام است، گفت: بارندگیهای شدید در جنوب سیستان و بلوچستان و بالا آمدن سطح آب مشکلاتی را برای مردم جنوب این استان ایجاد کرد به طوری که برق ۳۰۰ روستا قطع شد و راههای حدود بیش از ۳۰۰ روستا نیز آسیب دید.
وی با بیان اینکه با دستور رئیس جمهور، معاون اول ایشان و حضور ۲ روزه وزیر کشور در استان و همراهی همه ارگانها پیگیری ها و اقدامات لازم انجام شده است، ادامه داد: در حال حاضر ارتباط محور چابهار به نیکشهر برقرار شده و رفت و آمد در حال انجام است، تلاش برای بهسازی محور چابهار - کنارک و زرآباد نیز در حال انجام است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هم اکنون برق اکثر روستاها وصل شده، فیبر نوری نیز که دچار آسیب شده بود و ارتباط زرآباد را بطور کلی قطع کرده بود نیز وصل شده است.
کرمی ادامه داد: بالگردهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعیت هلال احمر درحال ارائه خدمات هستند ضمن ینکه تعدادی از بالگردهای نیروی دریایی ارتش هم به تیمهای خدمات رسان اضافه شده است.
وی افزود: از استانهای معین تیمهایی به ویژه در حوزه راه و شهرسازی و هلال احمر جهت هم افزایی به استان اعزام شدهاند و همه در کنار هم در تلاش هستند.