به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی جعفری روز شنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی گندم و نان افزود: همچنین در دولت سیزدهم رکورد تولید گندم در هکتار از ۹ به ۱۲ تن در خراسان جنوبی رسید که جهش خیلی خوب است.
وی با تاکید بر افزایش عملکرد تولید گندم در واحد سطح بیان کرد: همه ما سربازان امنیت غذایی جامعه هستیم و شاهمهره امنیت غذایی جامعه «گندم» است لذا باید در تولید این محصول راهبردی به خودکفایی لازم برسیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی عنوان کرد: در چرخه تولید نان ۱۰ تا ۱۴ درصد ضایعات ایجاد میشود و به ازای هر یک درصد ضایعات چهار همت به اقتصاد کشور ضرر وارد میشود لذا همه ما از کشاورز تا نانوا و مردم باید دست به دست هم دهیم تا ضایعات نان به حداقل ممکن برسد.
وی گفت: از باب اهمیت گندم و نان، شورای عالی انقلاب فرهنگی ۳۱ فروردین را روز ملی گندم و نان نامگذاری کرده است.
جعفری با بیان اینکه امسال در استان ۱۷ هزار و ۱۶۱ هکتار گندم آبی و ۲۱ هزار و ۴۸۹ هکتار سطح زیرکشت جو آبی داریم، اضافه کرد: همچنین هزار و ۸۰۸ هکتار سطح زیرکشت گندم دیم، هزار و ۵۰۵ هکتار هم جوی دیم داریم.
وی تصریح کرد: سال گذشته ظرفیت خود را در زمینه ارتقای ضریب مکانیزاسیون گذاشتیم و در این راستا کمباینهای جدید خریداری شد تا میزان ریزش و ضرر کشاورز کمتر شود.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: ۹۸ کمباین داریم و ۳۲ کمباین هم خارج از استان به ما کمک میکنند تا عملیات برداشت را در سال جدید دنبال کنیم.
وی از فعالیت ۲۲ هیات نظارتی در استان خبر داد و گفت: ۱۷ مرکز در استان سال گذشته عملیات خرید تضمینی گندم را با قیمت هر کیلوگرم ۱۷۵ هزار ریال انجام دادند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم گفت: نامگذاری ۳۱ فروردین به نام روز ملی گندم و نان یک مناسبت ملی و مذهبی است و از طرفی گندم راهبردیترین کالای اساسی است که در عرصه اقتصادی، اجتماعی و امنیتی تاثیرگذار است.
علی صادقی با اشاره به اهمیت گندم و یارانهای که دولت برای این کالای اساسی در نظر میگیرد، افزود: دولت همه تلاش خود را به کار گرفته تا نان ارزان قیمت به دست مصرف کننده برسد.
وی مصرف ماهانه آرد در استان خراسان جنوبی را هشت هزار تن ذکر و اضافه کرد: یارانهای که دولت در استان برای آرد میپردازد حدود هزار و ۳۰۰ تا هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال است تا نان ارزان در اختیار مردم قرار گیرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: انتظار است نان باکیفیت و کامل در اختیار مردم قرار گیرد چرا که تضمین کننده سلامت جامعه است.
همچنین در این جلسه از ۱۲ نفر برترینهای زنجیره مختلف تولید نان استان خراسان جنوبی تجلیل شد.