به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه گاردین، پس از مرگ یک نوجوان اسرائیلی در کرانه باختری، ساکنان فلسطینی بهای سهمگینی پرداخت کرده و همچنان در سایه خشونت شهرک نشینان یهودی این منطقه بسر می برند.
این روزنامه می نویسد: اوایل روز جمعه ۱۲ آوریل (۲۴ فروردین) بود که یک نوجوان اسرائیلی ۱۴ ساله که گوسفندهایش را برای چرا به مرتع برد و دیگر بازنگشت. پس از آن ارتش و پلیس اسرائیل جستجوی گستردهای را آغاز کردند و نزدیک به ۲۴ ساعت بعد، جسد این چوپان را که بر اثر اصابت یک پهپاد کشته شده بود، پیدا کردند.
همین امر سبب شد تا شهرک نشینان اسرائیلی کرانه باختری اندکی پس از شنیدن این خبر بدون معطلی به روستاهای فلسطینی بیتین، دومه و المغیر با اسلحه حمله ور شدند و دو نفر را کشته و ۴۵ نفر را زخمی کردند.
اما ماجرا به همین یک مورد ختم نشد و روز دوشنبه، نزدیک به ۵۰ شهرک نشین دیگر به روستای عقربه در نزدیکی نابلس حمله کردند و دو فلسطینی دیگر را به قتل رساندند. در جریان این حملات، جاده ها مسدود شد، ۶۰ خانه و مغازه و بیش از ۱۰۰ خودرو به آتش کشیده شد و صدها گوسفند در آتش سوخت.
گاردین در همین خصوص می افزاید: در ویدئویی که توسط یکی از روزنامه نگاران این روستا گرفته شده، نیروهای نظامی اسرائیل را نشان میدهد که هیچ کاری برای توقف حملات شهرک نشینان انجام نمی دهند.
محمد و رانیا زوج فلسطینی ساکن روستای المغیر که در انتظار نخستین فرزندشان هستند، در توصیف روز حمله شهرک نشینان اسرائیلی به گاردین گفتند: پنج مرد مسلح که همگی نقاب پوشیده بودند، تلاش کردند وارد خانه ما در طبقه بالا شوند، اما موفق به ورد نشدند و در نهایت تعمیرگاه طبقه پایین را به آتش کشیدند.
مرد فلسطینی در ادامه افزود: «اما من به سرعت آتش را خاموش کردم، هرچند یکی از آن نقاب دارها به سرعت به سمت من آمد و اسلحه را روی سرم گذاشت. نمی دانم خراب بود یا پر نبود، من جان سالم بدر بردم. اما آنها روز شنبه دوباره بازگشتند و این بار با موفقیت تعمیرگاه مرا آتش زدند و از پنجره به سمت طبقه دوم کوکتل مولوتف پرتاب کردند».
رانیا، زن فلسطینی هم در ادامه اینگونه شرح داد: پس از چند روز که توانستیم وسایل خانه را از زیر خاکستر بیرون آوریم، یک مهندس را برای دیدن خانه آوردیم و او گفت که «خانه ما دیگر امن نیست». وی اضافه کرد: «ما جایی برای رفتن نداریم. کجا بریم؟ هیچ کجا از دست شهرک نشینان در امان نیست».
این روزنامه در ادامه یادآور شده است: خشونت شهرک نشینان در «منطقه سی» کرانه باختری که چیزی نزدیک به ۶۰ درصد آن را شامل می شود و تحت کنترل نظامیان و غیر نظامیان اسرائیلی است، پدیده جدیدی نیست. به اذعان این رسانه، از نزدیک به ۷۰۰ هزار اسرائیلی که از زمان آغاز اشغال بیتالمقدس شرقی در سال ۱۹۶۷ به این سرزمین نقل مکان کرده اند، انگیزه خود را به صراحت، بازگرداندن سرزمین تاریخی اسرائیل به مردم یهود به عنوان یک ماموریت مذهبی می دانند.
گاردین در این خصوص می افزاید: این در حالیست که شهرک سازی بر اساس قوانین بینالمللی غیرقانونی بوده و یکی از بزرگترین موانع برای راهحل ایجاد دو کشور در مناقشه ۷۶ ساله اسرائیل و فلسطین تلقی میشوند. اما به دلیل کندی روند صلح و کابینههای راست گرای اسرائیل، شهرک سازی و حملات خشونت آمیز در منطقه یاد شده با هدف وادار کردن فلسطینی ها به ترک خانه های خود در چند سال گذشته شدیدتر شد است.
این رسانه در ادامه اضافه می کند: حملات شهرک نشینان به ویژه پس از حمله ۷ اکتبر حماس به سرزمین های اشغالی افزایش چشمگیری داشته است. به گونه ای که از زمان حمله ۷ اکتبر حماس، کل ساکنان روستاهای این منطقه برای اولین بار آواره شده و نیروهای نظامی اسرائیل تقریبا هر شب به جنین، نابلس و طولکرم حمله می کنند و در ۶ ماه گذشته نزدیک به ۴۶۶ فلسطینی تنها در کرانه باختری کشته شده اند.
براساس گزارش ها، وضعیت در کرانه باختری به سرعت رو به وخامت است و شهرک نشینان اسرائیلی بیش از پیش سازماندهی خود را بهبود بخشیده و مسلح تر هستند و تقریبا مصون از هرگونه مجازات. به ویژه به دنبال تصمیم ایتامار بن گویر وزیر امنیت ملی کابینه بنیامین نتانیاهو مبنی بر کاهش محدودیت ها در صدور مجوز اسلحه برای یهودیان پس از حمله ۷ اکتبر، خشونت در این منطقه تشدید شده است.
گاردین با اشاره به همین موارد خاطرنشان کرد که تنها سه درصد از پرونده های پلیسی که از سال ۲۰۰۵ در مورد خشونت شهرک نشینان ایجاد شده، تاکنون به محکومیت خاتمه یافته است.
این روزنامه در ادامه به خانه یکی دیگر از فلسطینی های قربانی حملات شهرک نشینان اسرائیلی رفته است؛ منزلی در روستای بیتین که در آن پدر و مادر یک جوان ۱۷ ساله به نام عمر که روز جمعه توسط شهرک نشینان مورد اصابت گلوله قرار گرفت، در غم از دست دادن کوچکترین پسر خود عزادار بودند.
پدر و مادر این نوجوان تعریف می کنند که چگونه وقتی عمر در خانه یکی از بستگان بسر می برده در اثر حمله روز جمعه شهرکنشینان جان داده است.
پدر این نوجوان قربانی در خصوص سازماندهی بهتر حملات یهودیهای ساکن کرانه باختری به گاردین می گوید: «آنها این روزها اول یک مامور می فرستند که معمولا لباس ارتش به تن دارد و از ماشین های با پلاک فلسطین استفاده می کنند. واضح است که آنها سازماندهی بهتری دارند. وضعیت اینجا هر روز بدتر از روز قبل است».
وی در عین حال اضافه می کند: «اما من خوشبین هستم که هرچه اسرائیلی ها تهاجمی تر شوند، جهان بیشتر علیه آنها مخالفت می کند. اما چیزی که مرا نگران می کند اتفاقاتی است که اکنون در جریان است».
به گزارش ایرنا از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در تاریخ ۷ اکتبر و شروع حملات تلافی جویانه رژیم صهیونیستی به غزه، تاکنون بیش از ۳۴ هزار و ۴۹ نفر به شهادت رسیده و ۷۶ هزار و ۹۰۱ نفر نیز زخمی شده اند.