به گزارش خبرنگار ایرنا، محسن افشارچی روز یکشنبه در نشست با شماری از استادان دانشگاه و حوزه و نخبگان استان زنجان که با حضور عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، افزود: ساز و کارهای ارتباط صنعت و دانشگاه در دنیا مشخص است و زمینه آن باید توسط حاکمیت فراهم شود.
وی ادامه داد: طرح هایی که تاکنون در این خصوص مطرح بوده کاستی ها و نواقصی دارد.
استاندار زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به مناسبات اقتصاد نفتی و گرفتار شدن حکمرانی در آن طی سال های گذشته اشاره کرد و گفت: متاسفانه هنوز هم آن نگاه را داریم و تمام شئونات و شکل گیری ساختار حکمرانی هم بر مبنای پول نفت بوده است.
افشارچی ادامه داد: این موضوع در سازوکارهای دانشگاه های ما هم تاثیر گذشته اما اکنون مسأله فرق کرده است و باید تصمیمی برای گذار از اقتصاد نفتی اتخاذ کنیم.
وی با بیان اینکه نیروهای انسانی را باید بر مبنای نیاز جامعه تربیت کنیم، اظهار کرد: کارکرد اصلی دانشگاه همین است و باید یک نگاه متفاوت به مسائل داشته باشیم.
افشارچی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت قانون جهش تولید دانش بنیان در استان تاکید کرد و گفت: سهم اقتصاد دانش بنیان را از اقتصاد کشور باید افزایش دهیم زیرا این جهت گیری ها برای جایگزینی نفت اهمیت دارد.
۴۰ هزار دانشجو در دانشگاه های استان زنجان تحصیل می کنند
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان نیز در این نشست، گفت: در زمان حاضر ۴۰ هزار دانشجو در دانشگاه های استان زنجان تحصیل می کنند.
ابوالفضل رفیعی از فعالیت ۲۵ واحد دانشگاهی و آموزش عالی در این استان خبر داد و افزود: مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان در مجموع هزار و ۶۰۰ نفر هیات علمی دارند.
وی ادامه داد: از ۴۰ هزار دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاه های استان زنجان حدود ۲۰ هزار نفر دختر و ۲۲ هزار نفر پسر هستند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان گفت: ۲۱ تشکل و ۴۰ نشریه دانشجویی نیز در سطح دانشگاههای استان فعالیت دارد.
رفیعی با بیان اینکه عمده مراکز آموزش عالی و دانشگاه های استان پس از انقلاب اسلامی تاسیس و راه اندازی شده است، گفت: امروز در کنار توسعه کمی، توسعه کیفی دانشگاههای استان مورد توجه قرار گرفته که ارتقای سطح و جایگاه علمی دانشگاههای استان گواه این موضوع است.