کیومرث اکبری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شرایط مناسب برای بروز این بیماری هوای خنک و مرطوب است که هم اکنون خصوصا در مناطق گرمسیر و معتدل حاکم است و شرایط را برای بیماری های گیاهی از جمله زنگ زرد کاملا مهیا کرده است.
وی با بیان اینکه آلودگی این بیماری در مزارع در استان معمولا از مناطق گرمسیر آغاز می شود اضافه کرد: امسال از ۱۹ اسفند ماه سال گذشته قبل از آنکه علایم بیماری ظاهر شود نسبت به لزوم مبارزه با این بیماری اطلاعیه های لازم صادر شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه تاکنون در سطح بیش از ۱۶ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی استان مبارزه با این بیماری انجام شده است یادآور شد: مبارزه با این بیماری در مناطق گرمسیر هم اکنون در حال انجام است.
اکبری افزود: در نواحی معتدل نیز از حدود یک هفته قبل آلودگی مشاهده شده که برای این مناطق نیز اعلام مبارزه شده است.
مبارزه با بیماری زنگ زرد توسط کشاورزان جدی گرفته شود
وی با بیان اینکه عملیات مبارزه به ویژه در تمام مزارع آبی و دیم متراکم باید جدی گرفته شود افزود: با توجه به اینکه این بیماری در نواحی گرمسیر و معتدل استان مشاهده شده است به کشاورزان توصیه می شود با توجه به تداوم بارندگی ها و وجود رطوبت در هوا، پس از مساعد شدن شرایط جوی کشاورزان بلافاصله مبارزه با سموم توصیه شده را انجام دهند.
اکبری ادامه داد: اقدامات ترویجی لازم در زمینه شیوع این بیماری انجام و به اندازه کافی سم در استان تدارک دیده شده است که کشاورزان می توانند مبارزه با این بیماری را همزمان با سن مادر نیز انجام دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه اضافه کرد: در مناطق سردسیر هنوز این بیماری در مزارع مشاهده نشده است ولی با توجه به بارندگی های اخیر که همراه با وزش باد نیز است احتمال رسیدن هاگ های این بیماری به این مناطق نیز وجود دارد بنابراین باید کشاورزان این مناطق نیز پایش های لازم را انجام دهند تا درصورت مشاهده علایم، مبارزه را انجام دهند.
خسارت ۷۰ درصدی در صورت عدم کنترل زنگ زرد
وی تاکید کرد: شرایط برای طغیان این بیماری در استان مهیا است و کشاورزان باید با جدیت تمام نسبت به مبارزه با این آفت اقدام کنند.
اکبری ادامه داد: چنانچه مبارزه با آفت زنگ زرد در مزارع گندم و جو در استان جدی گرفته نشود، برگ های بالایی که تامین کننده مواد غذایی خوشه هستند آسیب خواهند دید و در نتیجه غذاسازی برای خوشه به خوبی انجام نمی شود و وزن و اندازه دانه افت خواهد کرد و مزرعه از نظر کمی و کیفی دچار خسارت خواهد شد.
وی تاکید کرد: سهل انگاری کشاورزان برای مبارزه با آفت زنگ زرد در مزارع در کمترین حالت ممکن تا ۷۰ درصد می تواند به مزارع خسارت وارد کند.
به گزارش ایرنا، یکی از مهمترین و خطرناکترین بیماریهای قارچی غلات، زنگ زرد یا زنگ نواری است که از تهدیدات جدی در زمینه کشاورزی و مخصوصاً در کشتهای غلات،به شمار می رود، این بیماری که به علت افزایش رطوبت هوا و بارندگیهای بهاری ظاهر میشود، علاوه بر گندم، به جو، چاودار و یولاف و حتی بسیاری از علفهای هرز خانواده گندمیان حمله میکند که در صورت عدم کنترل آن میتواند خسارت جبرانناپذیری به محصول کشاورزان وارد کند.
امسال حدود ۴۱۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت گندم رفته که ۳۱۰ هزار هکتار آن به کشت گندم دیم و ۱۰۰ هزار هکتار دیگر به کشت گندم آبی اختصاص پیدا کرده است.
طبق الگوی کشت ابلاغ شده به استان، امسال باید در مجموع ۳۹۱ هزار هکتار شامل ۲۹۵ هزار هکتار گندم دیم و ۹۶ هزار هکتار گندم آبی در مزارع استان کرمانشاه کشت میشد که اندکی بیشتر از برنامه ابلاغ شده به استان گندم کشت شده است.