به گزارش ایرنا، نوید خاصه باف روز دوشنبه اظهار کرد: مدیریت شهری با نگرش بُرد - بُرد با همکاری بخش خصوصی تلاش دارد طرحهایی در بخشهای مختلف اجرایی و عملیاتی کند.
وی افزود: سال گذشته با همکاری شهرداری مشکلات ۱۵ طرح بلاتکلیف رفع شد و برای جذب ۸۰ همت سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۳ برنامه ریزی شده همچنین ۱۶ ابر طرح نیز احصا شده و ۱۰۲ همت جذب سرمایهگذاری برای آن پیش بینی شده است.
خاصه باف ادامه داد: درخصوص تم پارکها نیز تلاش داریم نشستهایی با سرمایه گذاران برگزار و مشکلات آنها را برطرف کنیم.
این مدیر شهری درخصوص سرانجام موضوع سرمایه گذاری برای راه اندازی دستگاه زباله سوز،گفت: جزئیات فنی را باید از مدیران شرکت پسماند بپرسید ولی کار با مشارکت سرمایه گذار خارجی با اعتبار ۶۶۰ میلیون دلار درحال پیگیری است تا تولید برق هم صورت گیرد و مطالعات صورت گرفته و نتیجه را به سازمان پسماند اعلام تا کارها انجام شود.
وی درخصوص احداث پارک در مناطق شرقی پایتخت نیز گفت: هنوز این طرح به نتیجه نرسیده اما از طرفی سرانه رفاهی شرق تهران اندک است و جلسه کارشناسانه برگزار و مطالعات در حال انجام است در تلاش هستیم بدون آسیب به بافت فضای سبز فضاهای فرهنگی و تفریحی ایجاد کنیم البته این طرح ها باید پیوست ترافیکی داشته باشد و شاید مکان آن تغییر یابد.
خاصه باف درخصوص موضوع آلودگی هوا و احتمال جذب سرمایه گذار در زمینه کاهش آلودگی هوا، گفت: جذابیتی در این راستا برای سرمایهگذار نیست ولی در حوزه حمل و نقل عمومی مذاکرات با چند کشور خارجی صورت گرفته که پس از تهیه اتوبوس و تاکسیهای برقی، کشورهای دیگر مجموعههای تولیدی و شرکت های خود را به ایران بیاورند تا از سرمایهگذاری آنها استفاده کنیم.
مدیرکل سازمان امور مشارکت های مردمی و سرمایه گذاری شهرداری تهران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درخصوص ساخت ورزشگاه تهران در مجاورت شهر آفتاب نیز گفت: تمامی اقدامات ساخت و جذب سرمایه گذار از طریق دولت صورت می گیرد و شهرداری تهران در این بخش دخالتی ندارد.
وی در خصوص ساخت هتل در برخی از بوستانهای جنگلی تهران هم با تاکید بر اینکه هنوز هیچ مجوزی صادر نشده گفت: هنوز طرح نهایی نشده و به همین دلیل هم هیچ مجوزی صادر نشده اما روز گذشته با یک مجموعه فاخر که اسم آن را قید نمیکنم جلساتی در مورد ساخت هتلهای جنگلی داشتیم.
خاصه باف با بیان اینکه مطالعات نشان میدهد به دلیل هزینههای زیاد نگهداری جنگلها و کمبود آب متاسفانه بعضی از فضاهای جنگلی همچون سرخه حصار آسیب دیده و یکی از راههای نجات آنها همین مساله است گفت: بخش خصوصی در ازای سود شهرداری ملزم به نگهداشت فضاهای جنگلی میشود.
وی با بیان اینکه فراخوان ساخت هتل کوهستان در منطقه ۲ به زودی اعلام میشود و سرمایهگذار خارجی نیز برای ساخت هتل برج میلاد اعلام آمادگی کرده است، گفت: اتمام پروژه دیدار نیز در دستور کار است؛ اما با این حال نیاز به فضای اقامتی وجود دارد و طرح ما این است که بدون تعرض به فضای سبز هتل بسازیم و روز گذشته نیز با این شرکت که تجربه خوبی در سراسر کشور دارد، جلسه برگزار کردیم و قرار شد که مطالعات خود را در این خصوص انجام دهد و بعد از اینکه طرح کامل شد موضوع را به منابع طبیعی ارجاع میدهیم و بعد از آن سبک این هتلها وارد تشریفات قانونی میشود. اما دقت داشته باشید مهمترین آورده ساخت این هتلها فضای سبز خواهد بود.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران درخصوص سرانجام پروژه هزار و یک شهر با تاکید بر اینکه متاسفانه این پروژه در گردابی افتاد که به نظر من بخش زیادی از این گرداب فضای سیاسی بود و پروژه را به سمتی برد که انجام نشود، اظهارکرد: البته طرف مقابل نیز به تعهدات خود عمل نکرد و شریک ما نیز معتقد است که متعاقبا شهرداری هم به تعهدات خود عمل نکرده و نهایتا پروژهای که قرار بود سال ۹۶ تمام شود، حالا در حد پیشرفت ۱۷ درصدی قرار دارد.
وی با اشاره به بازدید شهردار تهران از این پروژه افزود: با شریکمان جلسات زیادی برگزار کردیم و شریک اعلام کرد که قراردادی که در آن زمان منعقد کرده آوردههای اقتصادی را تأمین نمیکند و شریک خواستار تغییر در قرارداد بود و تا پایان اردیبهشتماه فرصت زمانی دارد که نسبت به ارائه پیشنهاداتش اقدام کند و اگر به توافق رسیدیم تا پایان سال آینده میبایست پروژه هزار و یک شهر عملیاتی شود و اگر به توافق نرسیدیم و سرمایهگذار انصراف بدهد میتوانیم برنامههای دیگری داشته باشیم اما نکته مهم این است که با شریک به این جمعبندی رسیدیم که بهتر است به جای دعاوی حقوقی با توافق موضوع را جلو ببریم.
خاصه باف درخصوص سرانجام توسعه شهر آفتاب نیز با بیان اینکه ما در مورد پروژه شهر آفتاب توسعه را دنبال میکنیم بهگونهای که قرار است تمام آوردههای شهر آفتاب صرف همان مجموعه شود، گفت: مدیران شهری به دنبال انتقال نمایشگاههای پرمخاطب به شهر آفتاب هستند؛ اما مساله این است که ما در شهر آفتاب کمبودهایی داریم و وزیر صمت در جلسه با شهرداری تأکید کرد که ظرفیتهای لازم در شهر آفتاب ایجاد شود و بعد از آن نمایشگاههای پرمخاطب منتقل شود. به نظر میرسد اگر همت کنیم یک تا دو سال آینده نمایشگاههای پرمخاطب به شهر آفتاب منتقل میشود و اولویت ما اکنون ساخت سالنها و بعد ساخت مرکز تجارت جهانی ۲ است. اما اگر بتوان با توجه به ظرفیتهای پیرامونی نمایشگاه به یک ذون اقتصادی و یا منطقه ویژه اقتصادی تبدیل کنیم این نمایشگاه نیز رونق دوچندانی خواهد گرفت.
وی درخصوص جذب سرمایه گذار در حوزه مترو نیز گفت:دقت داشته باشید که سرمایهگذاری یک موضوع زمانبر است و از سوی دیگر حملونقل عمومی بخصوص مترو به تنهایی اقتصادی نیست؛ بهگونهای که هر سفر تمام شده با مترو بیش از ۲۰ هزار تومان هزینه دارد اما با افزایش قیمت بلیت در حال حاضر چهار هزار و ۲۰۰ تومان از شهروندان گرفته میشود که برای سرمایهگذار سودآور نیست و باید به سمت تیاودی برویم که جذابیت مالی برای سرمایهگذار داشته باشد.
مدیرعامل سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی شهرداری تهران در خصوص ورود سرمایهگذاران خارجی نیز گفت: سرمایهگذار خارجی داریم بهگونهای که در ساخت هتل برج میلاد سرمایهگذارمان خارجی است اما هنوز آنقدر فضا فراهم نشده که سرمایهگذار منابع مالیاش را بیاورد و هم مساله تحریمها و هم موضوع اطمینان وجود دارد که باید به کمک دولت این موضوع را پیش ببریم.