به گزارش گروه سیاسی ایرنا، محمدباقر اعلمی در مراسم قرعهکشی پخش برنامههای تبلیغاتی نامزدهای دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس اظهار داشت: پس از شمارش آرا در دور اول، تهران ۱۴ نماینده جدید خود را شناخت و ۱۶ صندلی برای رقابت بین نامزدهای حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس باقی ماند.
وی ادامه داد: همچنین انتخابات در حوزه انتخابیه ورامین، قرچک و پیشوا برای معرفی نماینده مردم این حوزه به دور دوم کشیده شد. از این رو مطابق قانون برای تعیین تکلیف حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس ۳۲ نامزد و در حوزه ورامین، قرچک و پیشوا ۲ نامزد به رقابت خواهند پرداخت.
وی افزود: بنابراین در راستای عدالت رسانهای در امر تبلیغات تلویزیونی، ۳۴ برنامه تلویزیونی ۲۰ دقیقهای با عنوان "نماینده مردم" برای نامزدهای دور دوم مجلس شورای اسلامی تعریف شده است. این برنامهها کاملا به صورت رایگان ضبط و تولید شده است و از شبکه تهران سیما روی آنتن میرود و نسخه رادیویی آن نیز از رادیو تهران پخش خواهد شد.
مدیر شبکه تهران سیما بیان کرد: جزئیات پخش هر برنامه در قرعه کشی امشب مشخص شد و نامزدهای انتخابات پیش رو از نوبت، روز و ساعت پخش برنامههای خود مطلع هستند.
اعلمی، از ضبط مناظرههای تلویزیونی خبر داد و خاطرنشان کرد: ۸ مناظره برای نامزدهای تهرانی (تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس) و ۳ مناظره برای نامزدهای ورامین، قرچک و پیشوا پیشبینی شده است. برای ضبط برنامه مناظره نامزدهای استان تهران، ۴ گروه ۸ نفره ایجاد شده است. مناظرهها هم مانند برنامههای تبلیغاتی تلویزیون، "نماینده مردم" به صورت رایگان تولید و پخش می شود.
برگزاری انتخابات الکترونیک در تهران
عباس جوهری رئیس ستاد انتخابات استان تهران نیز در ادامه به تفاوت مشهود این دوره از انتخابات اشاره کرد و افزود: به دلیل تعدد نامزدها، برگزاری انتخابات در استان تهران با سایر استانها بسیار متفاوت است.
رئیس ستاد انتخابات افزود: از ۱۰ حوزه انتخاباتی ۸ حوزه به مجلس راه پیدا کردند و تکلیف نمایندگان دو حوزه تهران (تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر، پردیس) و ورامین، قرچک و پیشوا در دور دوم مشخص خواهد شد.
جوهری، از برگزاری انتخابات تمام الکترونیک خبر داد و یادآور شد: در تهران، انتخابات کاملا به صورت الکترونیکی برگزار می شود و فیلم های آموزشی آن نیز از رسانه ملی پخش خواهد شد.
وی تاکید کرد: در این دوره از انتخابات کسانی میتوانند رای بدهند که در دور اول یا رای نداده باشند و یا در استان تهران رای خود را به صندوق انداخته باشند.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران تبلیغات پیش از انتخابات را فرصت مغتنمی برای شناسایی هر چه بهتر نامزدهای انتخابات برشمرد و تاکید کرد: از ۱۳ اردیبهشت تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ زمان تبلیغات نامزدهای انتخابات پیشرو است. از این رو انتظار میرود خارج از این فاصله زمانی تبلیغات انجام نشود تا شاهد انتخابات سالم، پورشور و خروش باشیم.
عرصه تبلیغات باید سلامت و مطابق قانون باشد
حجت الاسلام سید عبدالوهاب میراشرفی رئیس هیات نظارت بر انتخابات استان تهران هم در سخنانی به مراقبت از آرای مردم تاکید کرد و افزود: در پشت صحنه انتخابات گروه های مختلفی در کنار هم در حال فعالیت هستند تا تشویق و ترغیب برای حضور حداکثری و برگزاری انتخابات پرشور صورت گیرد.
میراشرفی با اشاره به تاثیر حضور نامزدها در مناظرهها خاطرنشان کرد: نسبت به رعایت قوانین تبلیغات انتخابات ساعی باشید. رقابت تنگاتنگ است و عرصه تبلیغات باید سلامت و مطابق با مُر قانون باشد.
رئیس هیات نظارت بر انتخابات استان تهران به اجرای صحیح قانون انتخابات اشاره کرد و افزود: از بداخلاقیهای تبلیغاتی پرهیز شود و طرفداران نامزدهای انتخابات به معرفی فضائل و ویژگی های شخصی نامزدها بپردازند.
مراسم قرعهکشی پخش برنامههای تبلیغاتی نامزدهای دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، با حضور محمد باقر اعلمی "مدیر شبکه تهران سیما"، سید عباس جوهری "معاون سیاسی و اجتماعی استاندار تهران و رئیس ستاد انتخابات استان تهران"، حجت الاسلام میرعبدالوهاب میر اشرفی "رئیس هیات نظارت بر انتخابات استان تهران"، مهدی ناصر "نماینده دادستان عمومی و انقلاب تهران"، پیام امیری "قائم مقام شبکه رادیویی تهران"، نمایندگان نامزدهای انتخابات و جمعی از مسئولان و همکاران رسانه ملی برگزار شد.