اصفهان- ایرنا- مسوول واحد آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از فعالیت ۱۸۷ هزار سفیر سلامت در این استان خبر داد و گفت: اصفهان از نظر ثبت‌نام و فعالیت سفیران سلامت در کشور در جایگاه برتری قرار دارد.

امیرعلی حیدری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سفیران سلامت استان اصفهان شامل هشت هزار سفیر خانوار، ۱۷۰ هزار سفیر دانش آموزی و ۹ هزار سفیر دانشجویی هستند.

وی اظهار کرد: سفیران سلامت مطالب آموخته شده در زمینه مراقبت های بهداشتی را به اعضای خانواده خود منتقل می‌کنند که یکی از روش های مناسب برای افزایش مشارکت مردم در نظام بهداشت و سلامت کشور است.

حیدری با بیان اینکه هشت هزار نفر در سال گذشته، توانمند و به‌عنوان سفیر سلامت خانوار فعال شناخته شدند، خاطرنشان کرد: سفیران سلامت باید دست‌کم هر ماه یک بار به مراکز سلامت و بهداشت محله خود مراجعه و آموزش های لازم را دریافت کنند و با مراقبان سلامت در ارتباط و فعال باشند.

وی با اشاره به اینکه از فضای مجازی نیز برای آموزش سفیران سلامت استفاده می‌شود، افزود: گروه‌های فعال در شبکه های اجتماعی تشکیل شده است و حدود ۵۰ هزار نفر از سفیران سلامت استان عضو این گروه ها هستند.

حیدری با بیان اینکه امسال بر روی توانمندسازی سفیران سلامت خانوار کار می شود، تصریح کرد: شبکه آموزش سلامت الکترونیک در ۷۰ مرکز خدمات جامع سلامت استان اصفهان راه اندازی شده است و محتواهای آموزشی از طریق آنها در اختیار مراجعه کنندگان مراکز بهداشتی قرار می گیرد.

مسوول واحد آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تاکید بر اهمیت محتواسازی به زبان ساده برای مردم، خاطرنشان کرد: این محتواهای آموزشی در قالب های مختلف مانند فیلم و رسانه منتشر می شود.

حیدری همچنین با اشاره به فعالیت ۱۲ هزار داوطلب سلامت در استان اصفهان، خاطرنشان کرد: این افراد بعنوان رابطان سلامت، مطالب آموزشی و بهداشتی را به پنج تا ۲۰ خانوار همسایه یا خویشاوند خود منتقل می کنند.

وی با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت برای ارتقای سلامت، گفت: مشارکت مردمی و مسوولیت های اجتماعی در این زمینه نقش مهمی دارد.
حیدری، رابطان بهداشت را یکی از موفق ترین برنامه های نظام سلامت کشور در زمینه جلب مشارکت های مردمی در سه دهه اخیر دانست و افزود: این افراد پلی بین مردم و نظام بهداشتی بودند، هر رابط حدود ۴۰ خانوار را پوشش می داد و آموزش ها را از کارکنان بهداشت دریافت و به تک تک خانوارها منتقل می کرد.
وی ادامه داد: این برنامه از سال ۱۳۹۴ با اضافه شدن سفیران سلامت به مباحث مشارکت مردمی و مسوولیت های اجتماعی، گسترش یافت.

استان اصفهان حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت در ۲۸ شهرستان دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر در ۲۶ شهرستان به عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

حدود یک هزار و ۲۶۰ واحد بهداشتی با حدود هفت هزار نفر نیروی انسانی در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان فعال است که ۵۰۰ واحد، خانه بهداشت روستایی هستند.