به گزارش ایرنا، رسول سواری روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: نخستین رویداد استارتاپی سال ۱۴۰۳ به همت شرکت شهرکهای صنعتی استان اصفهان روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت جاری برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: از بین ۲۸ طرح که در قالب طرحهای استارتاپی و دانشجویی و طرحهای شرکتهای دانش بنیان و فناور به دبیرخانه رویداد ارسال شده است، ۱۱ طرح در مرحله نخست داوری به رویداد نهایی راه پیدا کردند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: همزمان با برگزاری این رویداد، از طرحهای راه یافته به مرحله نهایی، سه طرح برتر این رویداد شناخته و با دعوت از صنعتگران و سرمایهگذاران، زمینه جذب سرمایه برای تجاریسازی محصولات فناورانه فراهم میشود.
وی با اشاره به اهمیت نفوذ ایدههای نو و خلاق در توسعه صنایع کوچک و متوسط و تقویت روشهای جدید و نوآورانه در صنایع به منظور ارتقاء جایگاه آنها اظهار داشت: حمایت از استارتاپها و شرکتهای کمک نوآور توسعه صنایع کوچک و متوسط، نوعی توسعه کارآفرینی به شمار میآید و نقش بسیار مهمی در رونق و جهش تولید ایفا میکند.
سواری با بیان اینکه باید واحدهای تولیدی با توجه به فضای رقابتی شدید برای بهروزرسانی خود در شیوههای تولید و حرکت در مسیر توسعه پایدار اقدام کنند، افزود: یکی از خلأهای فضای نوآوری و استارتاپی کشور، نبود فرصت و بستر برای جذب سرمایه است که برگزاری چنین رویدادهایی زمینه سرمایهگذاری را برای شرکتهای نوپا و استارتاپها از یکسو و برای سرمایهگذاران از سوی دیگر فراهم میکند.
وی اضافه کرد: معاونت صنایع کوچک در این دوره کوشیده است که موضوع اینگونه رویدادها را بر اساس مشکلهای موجود در صنعت و یافتن راهکار از طریق شرکتهای کمک نوآور، تعریف و اجرا کند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه این استان قطب صنعت نساجی کشور بوده و این صنعت یکی از بزرگترین صنایع پرمصرف آب محسوب میشود، گفت: ضرورت برگزاری چنین رویدادی با توجه به مشکلات آبی استان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در جلسات مشترک با استادان دانشگاه و خُبرگان صنعت بر این موضوع صحه گذاشته شد.
به گفته وی، آب در صنعت نساجی نهتنها بعنوان ماده اولیه حیاتی برای تهیه بخار به منظور گرم کردن یا خشک کردن بکار میرود بلکه بیشتر عملیات تکمیلی از قبیل شستوشو، سفیدگری، رنگرزی و چاپ در محیط آبی انجام میگیرد و مدیریت صحیح و کنترل دقیق فرایندها و بازچرخانی و تصفیه آب مصرف شده در فرایند تولید، تأثیر بسزایی در کاهش آلودگی و مصرف آب دارد.
سواری تصریح کرد: نهادهای سیاستگذار و تسهیلگر باید با ایجاد بستر مناسب برای ارتباط هرچه نزدیکتر فناوران با صنایع و سرمایهگذاران شرایط لازم را برای گسترش فناوری و ایجاد اقتصاد مبتنی بر دانش را ایجاد کنند.
به گزارش ایرنا، اصفهان بعنوان استان پیشتاز در عرصه علم و فناوری با سهم بیش از ۹ درصدی از کل شرکتهای دانش بنیان کشور، رُتبه دوم را از این لحاظ در بین استانها دارد و سهم اقتصاد دانش بنیان در این خطه حدود ۲.۵ درصد و بیشتر از میانگین کشوری است.
همچنین این استان نخستین و تنها شهرک علمی و تحقیقاتی کشور را در خود دارد که ایده ایجاد پارکهای علم و فناوری از آن از سال ۱۳۸۰ شکل گرفت و امروزه این شهرک در سایه حمایت دولت و تلاش فناوران و بخش خصوصی، یکی از بزرگترین مجموعه های دانش بنیان ایران با حدود ۷۰۰ واحد و شرکت فناور و دانش بنیان بهشمار میآید.
۸۰ شهرک صنعتی مُصوب در اصفهان وجود دارد که از این تعداد ۷۵ شهرک عملیاتی شده و در حال واگذاری است و تاکنون ۵۰ درصد از شهرکهای این استان به ظرفیت نهایی خود رسیدهاند.
هماینک بیش از ۱۷۰ هزار نفر در شهرکها و نواحی صنعتی مُصوب و فعال استان اصفهان مشغول کار هستند.