تهران- ایرنا- یک تحلیلگر صهیونیست امروز (دوشنبه) تاکید کرد که تداوم جنگ علیه نوار غزه در بلندمدت خطری مشابه دچار شدن به وضعیت اوکراین یعنی جنگ مزمن با حجم محدود را در پی خواهد داشت؛ وضعیتی که حیات اقتصادی این رژیم را فلج می کند و مانع بازگشت کامل شهرک نشینان به مناطق نزدیک مرز با لبنان و اطراف نوار غزه می شود.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فلسطینی سما نیوز، «عاموس هرئیل» تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص در این باره نوشت: ایران با شلیک بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به طرف اسرائیل، یک نقطه نگران کننده دیگر را نشانه رفته است. از سوی دیگر حزب الله اخیرا حملات پهپادی و شلیک موشک های ضد زره از لبنان را تشدید کرده است. این در حالی است که حدود ۵۰ هزار نفر از اهالی مناطق شمالی نزدیک مرز با لبنان همچنان آواره هستند و بازگشت ساکنان شهرک های اطراف غزه با سرعت بسیار اندکی در حال انجام است.

هرئیل افزود: در سایه چنین وضعیتی، هیچ کدام از اهداف تعیین شده برای جنگ علیه حماس، تحقق نیافته است. این گروه، همچنان قدرت را در نوار غزه در اختیار دارد و بخشی از توان نظامی اش را اگرچه اندک باشد، همچنان حفظ کرده است و هنوز هم در نوار غزه حضور دارد. از سوی دیگر، شرایط برای آزادی اسرای اسرائیلی فراهم نشده است.

تحلیلگر روزنامه هاآرتص در ادامه به شکاف بزرگ در روحیه صهیونیست ها پس از عملیات طوفان الاقصی اشاره و تأکید کرد: یک شکاف دیگر در میان اسرائیلی ها به وجود آمده است. حمایت و پشتیبانی اصلی که اسرائیلی ها همواره به آن افتخار می کردند به طور کلی از بین رفته است. در سال ۲۰۱۱ در چارچوب تبادل «گلعاد شالیت» نظامی اسرائیلی، ۱۰۲۷ فلسطینی آزاد شدند. اما این بار، اسرای اسرائیلی در اسارت در حال پوسیدن هستند و بخش زیادی از حاکمیت سیاسی اسرائیل به این موضوع کاملا بی توجه است و حتی نسبت به خانواده هایشان خصومت دارد.

وی افزود: اسرائیل در چارچوب تحولات بین المللی گسترده از جمله «قرار گرفتن محور روسیه – ایران، با حمایت مشخصی از سوی چین در مقابل سلطه آمریکا طی چندین سال» در یک دام استراتژیک گرفتار شده است. اسرائیل به یک عضو تعلیق شده در اردوگاه لیبرال – دموکراسی تبدیل شده است زیرا بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با هر گونه گفت وگوی بی طرفانه درباره جنبه های سیاسی جنگ و راه حل های لازم برای آن، مخالفت می کند. از سوی دیگر تل آویو به دلیل عملیات نظامی اش در نوار غزه، بخش زیادی از حمایت غرب را از دست داده است.

تحلیلگر صهیونیست خاطرنشان کرد: در بلندمدت خطری مشابه دچار شدن به وضعیت اوکراین یعنی جنگ مزمن با حجم محدود تل آویو را تهدید می کند. به گونه ای که حیات اقتصادی اسرائیل به ویژه توریسم را فلج کند و مانع بازگشت کامل شهرک نشینان به مناطق نزدیک مرز با لبنان و اطراف نوار غزه شود.

هرئیل در ادامه نوشت: دام استراتژیکی که اسرائیل با آن روبروست در تعامل با غزه، لبنان، کرانه باختری و ایران است و در آینده نزدیک در مقابل ترکیه نیز که درصدد ارسال کاروان های کمک به نوار غزه است، دچار بحران خواهد شد. خبرهای منفی مبنی بر کاهش رتبه اعتباری اسرائیل، با اظهارات و وعده های توخالی نخست وزیر اسرائیل در تناقض است.

تحلیلگر روزنامه هاآرتص افزود: ارتش اسرائیل، مقدمات حمله به رفح را «که چهار گردان جنبش حماس در آن مستقر هستند» فراهم می کند اما هرکسی که گمان می کند این عملیات منجر به پایان جنگ می شود، افکار عمومی را گمراه می کند. دلیل این امر، در شمال نوار غزه است. زیرا ارتش اسرائیل، تقریبا این منطقه را کاملا تخلیه کرده و حماس به تدریج در حال بازگشت برای کنترل مجدد بر آن است. با وجود کاهش توانمندی های حماس و حملات پیاپی اسرائیل اما حماس با مشکلات زیادی در زمینه بازیابی توانمندی ها و شاخص های کسب مجدد حاکمیت مدنی نوار غزه مواجه نیست.

هرئیل در پایان خاطرنشان کرد: دولت آمریکا از سیاست «چماق و هویج» در تعامل با اسرائیل بهره می گیرد و این امر نشان دهنده وضعیت روابط بین طرفین است. شامگاه شنبه گذشته، دولت بایدن سیاست مذکور را – فارغ از اینکه همزمانی رویدادها، عمدی یا تصادفی بوده باشد – به نمایش گذاشت. به طوری که کنگره آمریکا یک بسته کمک های امنیتی به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد که در میان آن، ۱۴ میلیارد دلار کمک اختصاص یافته به اسرائیل وجود داشت. اما به طور همزمان، واشنگتن خود را برای تحریم گردان نتزا یهودا آماده می کند و امروز مشخص شد که این تحریم ها، دو یگان پلیس اسرائیل را نیز دربرمی گیرد. تحریم های مذکور در واکنش به نقض حقوق بشر توسط اسرائیل در کرانه باختری اعمال می شود.

برچسب‌ها