تهران-ایرنا- ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین روز دوشنبه در حساب کاربری خود ضمن اعلام گفتگوی تلفنی با جو بایدن از تصویب کمک های جدید واشنگتن به کی یف تشکر کرد و گفت که رییس جمهور آمریکا به او اطمینان داد که کمک های نظامی بسرعت در اختیار کی یف قرار می گیرد.

به گزارش دوشنبه شب ایرنا از "خبرگزاری فرانسه", زلنسکی در پیامی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: پس از تصویب لایحه جدید در مجلس نمایندگان آمریکا، من با جو بایدن رییس جمهور آمریکا صحبت کردم و او به من اطمینان داد که به محض تصویب این لایحه در سنا، فوراً آن را امضا خواهد کرد. من از حمایت بی دریغ بایدن از اوکراین قدردانی می کنم.

به گزارش ایرنا, کاخ سفید با اعلام گفتگوی تلفنی رئیسان جمهور اوکراین و آمریکا گفت که بایدن اعلام کرد که دولت او به محض تصویب الحاقیه امنیت ملی توسط سنا و امضای آن به قانون، به سرعت بسته های کمک امنیتی قابل توجهی را برای رفع نیازهای فوری اوکراین در میدان نبرد و دفاع هوایی ارائه خواهد کرد.

بایدن همچنین تاکید کرد که کمک های اقتصادی آمریکا به حفظ ثبات مالی، بازسازی زیرساخت های حیاتی پس از حملات روسیه و حمایت از اصلاحات در حالی که اوکراین در مسیر ادغام یورو-آتلانتیک پیش می رود، کمک خواهد کرد.

کنگره آمریکا روز شنبه لایحه کمک ۶۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری به اوکراین را تصویب کرد. طبق تصمیم مایک جانسون رئیس اکثریت کنگره، سه بخش مربوط به اوکراین، (رژیم) اسرائیل و تایوان به‌صورت لوایح جداگانه رأی‌گیری و تصویب شدند.

مقام‌های آمریکایی به طور غیرعلنی از اضمحلال خطوط دفاعی اوکراین و ضعف آنها ابراز نگرانی و اعلام کردند که این امر می‌تواند سبب پیشروی بیشتر روسیه شود.

رندی جورج رئیس ستاد ارتش آمریکا به موفقیت‌های روسیه در تقویت صنعت دفاعی و پیشروی در میدان جنگ طی دو سال گذشته، به رغم فشار شدید تحریم‌ها علیه روسیه اذعان کرد و گفت که توانایی دفاعی مسکو را نباید دست کم گرفت.

کشورهای غربی از آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، صدها میلیارد دلار کمک به کی‌یف ارائه کرده‌اند. کمک‌های نظامی به اوکراین در سال ۲۰۲۲ با مهمات توپخانه و آموزش آغاز شد و اکنون این کمک‌ها به تانک، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته، موشک‌ها و مهمات خوشه‌ای گسترش یافته است.

به تازگی ویلیام برنز رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به اعضای کنگره هشدار داد که اگر اکنون بسته کمک به اوکراین را تصویب نکنید، کی‌یف تا پایان سال (۲۰۲۴) بازنده جنگ خواهد بود.