کیش - ایرنا - ایران به دلیل دارا بودن بیش از پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی از پتانسیل ویژه‌ای برای جذب گردشگر ورزش‌های دریایی برخوردار است که لازمه تحقق آن وجود زیرساخت‌های لازم در مناطق خط ساحلی است.

به گزارش ایرنا، سواحل و مناطق جنوبی ایران با جذابیت‌ و ویژگی‌های بی‌نظیر خود تاکنون بیش از آن که به چشم توریستی دیده شوند، بیشتر به عنوان منبع انرژی دیده شده‌اند و به همین دلیل در حوزه صنعت گردشگری مغفول مانده‌اند؛ اما باید برای کیش استثنا قائل شد.

جزیره کیش امروز طلایه‌دار سرمایه‌گذاری در تفریحات دریایی کشور تبدیل شده و به دلیل وجود زیرساخت‌ها و فعالیت‌های گسترده دریایی، تنها دارنده بخش مدیریت امور دریایی و تفریحات سالم در بخش ورزشی در کشور به شمار می‌رود.

استفاده بهینه و توسعه زیرساخت‌های ورزشی و تفریحی دریایی نه تنها منجر به توسعه گردشگری می‌شود بلکه با نقش آفرینی در مثبت شدن تراز اقتصادی، رابطه مستقیمی با وضعیت معیشتی مردم منطقه دارد و عاملی مهم در اشتغال زایی منطقه محسوب می‌شود.

گردشگری ساحلی و دریایی، یکی از صنایع دریایی رو به رشد در جهان محسوب می‌شود که در بسیاری از کشورها مورد توجه ویژه قرار گرفته است؛ تورهای دریایی، ورزش‌ها و تفریحات آبی، غواصی و سایر سرگرمی‌های مرتبط با ساحل و فراساحل همگی در دسته گردشگری دریایی قرار می‌گیرند؛ به همین خاطر برای استفاده از صنعت گردشگری دریایی، فراهم کردن زیرساخت‌ها و امکانات مانند ساخت شناورها و قایق‌های تفریحی، ساخت اسکله‌های تفریحی، پارک‌های دریایی و زیردریایی‌های تفریحی در اولویت قرار دارد.

بزرگترین پایگاه تخصصی تفریحات دریایی خاورمیانه

«علی اقتصاد» مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش با اشاره به اینکه بزرگترین پایگاه تخصصی غواصی و تفریحات دریایی خاورمیانه در کیش واقع شده است معتقد است که قیمت خدمات تفریحات دریایی در کیش حتی یک دهم کمترین قیمت‌ ثبت شده در نقاط دیگر جهان نیز نیست.

وی ادامه داد: کلوپ‌داران کیش صرفا برای زنده نگه داشتن این حوزه و نقش آفرینی در توسعه گردشگری در تلاشند تا مانع افزایش قیمت‌ها شوند.

آغاز ستاره‌گذاری کلوپ ها و نرخ تفریحات دریایی

به گفته «اقتصاد»، ستاره‌گذاری کلوپ‌های کیش به پایان رسیده و نرخ گذاری تفریحات و بازی‌های دریایی نیز براساس ستاره‌های هر کلوپ تعیین می‌شود.

مدیرعامل جامعه کلوپ‌داران کیش با اشاره به اینکه در نوروز و در پیک گردشگری جزیره تنها از ۵۰ درصد ظرفیت کلوپ‌های دریای کیش استفاده می‌شود، افزود: کلوپ‌های دریایی کیش در منطقه شاخص هستند و در دبی با آن حجم بالای گردشگری تنها پنج کلوپ تفریحات دریایی وجود دارد و تنها چند آیتم تفریحات ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد از سفرهای گردشگران به کیش برای استفاده از دریا، تفریحات و ورزش‌های دریایی است، اظهار کرد: تعداد کلوپ‌های فعال درجزیره کیش و کیفیت فعالیت‌ها در خاورمیانه نظیر ندارد که نیازمند حمایت است.

۳۰ کلوپ غواصی و تفریحات دریایی در کیش فعال است

معاون ورزش و تفریحات سالم منطقه آزاد کیش در رابطه با تفریحات دریایی این جزیره، بیان کرد: کیش با دارا بودن سواحل زیبا، آب‌های زلال و سایت‌های غواصی منحصر به فرد در کنار ۳۰ کلوپ غواصی و تفریحات دریایی به عنوان خاستگاه تفریحات دریایی کشور محسوب می‌شود.

اشتغال ۱۵۰۰ نفر در حوزه تفریحات دریایی کیش

«عزیزاله فرضی پور» در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه ۲۶ رشته تفریحات دریایی در جزیره کیش برای گردشگران و کیشوندان ارائه می‌شود، افزود: تعداد کل شناورهای تفریحی جزیره کیش ۸۱۳ فروند است که از این تعداد ۲۵۰ شناور در کلوپ‌های دریایی فعال هستند و بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر در این حوزه اشتغال دارند.

وی با اعلام اینکه ۵۶۳ شناور تفریحی شخصی نیز در کیش وجود دارد، افزود: مسوولیت پلاک گذاری، کنترل، نظارت، آموزش و تشکیل پرونده آنان نیز بر عهده معاونت ورزش و تفریحات سالم منطقه آزاد کیش است.

پیشتاز سرمایه‌گذاری در تفریحات دریایی کشور

معاون ورزش و تفریحات سالم سازمان منطقه آزاد کیش با بیان اینکه بیشترین سرمایه‌گذاری در توسعه گردشگری دریا محور و زیرساخت‌های ورزشی و تفریحات دریایی کشور در کیش انجام شده است، افزود: این جزیره تنها دارنده بخش مدیریت امور دریایی و تفریحات سالم در بخش ورزش است و علت آن نیز به وجود زیرساخت‌ها و فعالیت‌های گسترده دریایی بازمی‌گردد.

وی میزبانی از رویدادهای مختلف ورزش‌های ساحلی و دریایی کشور را از جمله سوابق عملکردی جزیره زیبای کیش در ارتباط با فعالیت‌های دریامحور عنوان کرد و گفت: آماده‌ایم تا از تمامی ظرفیت‌ها برای توسعه گردشگری ورزشی در کشور بهره‌مند شویم.

رکوردداری کمترین حوادث دریایی کشور

فرضی‌پور با بیان اینکه ثبت رکورد بیشترین آمار برگزاری و میزبانی از دوره‌های آموزشی غواصی کشور متعلق به کیش است، اضافه کرد: همچنین فعالیت‌های تفریحی کلوپ‌های دریایی، رکورد پایین‌ترین حوادث دریایی در کشور را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: تهیه و تدوین اولین شیوه نامه کشور در زمینه واگذاری، کنترل و نظارت بر ارائه خدمات ورزش و تفریحات دریایی منطبق بر استانداردهای ملی و بین المللی از جمله اقداماتی است که جزیره کیش به آن عمل کرده است.

سرآمد ورزش مناطق آزاد کشور

«غلامرضا خلیلی نیا» سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی نیز در گفت و گو با ایرنا معتقد بود که کیش توانسته است که سرآمد ورزش مناطق آزاد کشور باشد.

او ادامه داد: کیش امروز توانسته با بهره مندی از ظرفیت‌های موجود و تقویت آنان، به هاب ورزش مناطق آزاد کشور تبدیل شود.

وی عملکرد مدیران حوزه ورزش جزیره کیش را در جذب نیروهای متخصص و تقویت آنان و ایجاد زیرساخت‌های ورزشی مناسب و جذب سرمایه گذاری در این راستا را، نقطه عطفی در توسعه ورزش و تفریحات دریایی در مناطق آزاد دانست.

«خلیلی‌نیا» با تاکید بر رویکرد دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد بر توسعه پایدار مناطق به وِیژه در حوزه سلامت ساکنان، بیان کرد: ایجاد زیرساخت‌های ورزشی و برنامه ریزی در خصوص فعالیت‌های ورزشی در ابعاد همگانی و قهرمانی نقش بسزایی در ارتقاء سلامت شهروندان بر عهده دارد و کیش در حوزه ورزش و تفریحات ساحلی و دریایی آن را عملی کند.

تفریحات دریایی می‌تواند ناجی لو سیزن در کیش باشد

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر ضرورت توسعه پایدار گردشگری در منطقه گفت: تفریحات دریایی می‌تواند ناجی لو سیزن در فصل تابستان کیش باشد.

رحیم سرهنگی در سومین نشست ستاد سفرهای تابستانی با مدیران عامل و روسای جوامع صنفی و اقتصادی کیش اظهار کرد: کلوپ‌های دریایی کیش یک ظرفیت مهم در توسعه گردشگری محسوب می‌شوند و در تلاشیم با تعریف رویدادهای مختلف از این حوزه نهایت بهره‌مندی در توسعه گردشگری را داشته باشیم.

تشکیل کنسرسیوم توسعه پایدار گردشگری با نظارت سازمان منطقه آزاد و مشارکت تمامی جوامع صنوف کیش، ظرفیت‌های همه جانبه را برای بهره‌وری و هموار کردن مسیر رونق گردشگری تسریع و تسهیل می‌کند

وی همچنین از تشکیل کنسرسیوم توسعه پایدار گردشگری با نظارت سازمان منطقه آزاد و مشارکت تمامی جوامع صنوف کیش خبر داد و افزود: این کنسرسیوم ظرفیت‌های بخش خصوصی و سازمان منطقه آزاد کیش را بهره‌وری و هموار کردن مسیر رونق گردشگری تسریع و تسهیل می‌کند.

وی ایجاد بستر لازم برای رونق گردشگری و هموارسازی جذب گردشگران داخلی و خارجی را از اهداف کلیدی این کنسرسیوم عنوان کرد و افزود: برنامه‌های راهبردی و خلاقانه در راستای رونق بخشی پایدار گردشگری این منطقه به ویژه در فصل کم فروغ تابستان اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با تاکید بر اصلاح و ارتقاء رویه خدمات رسانی در جزیره بیان کرد: به دنبال تعریف یک پلتفرم گردشگری بر اساس نظرسنجی از مردم هستیم؛ فصل کم فروغ گردشگری کیش در تابستان، فرصت مغتنمی است تا تمامی مراکز گردشگری در زمینه بازسازی و تجهیز مجموعه، آموزش کارکنان و اصلاح و ارتقاء خدمات رسانی به گردشگران را در دستور کار قرار دهند.

سرهنگی پیش نیاز توسعه گردشگری کیش را توسعه همه جانبه و متوازن و فراهم کردن زیرساخت ها با اجرای برنامه های نوآورانه و دانست و گفت: برای رونق گردشگری در این منطقه باید همه بخش‌ها همگام با هم رشد کنند تا همزمان با اجرای برنامه‌های مربوط به توسعه گردشگری، پاسخگوی نیازهای گردشگران وایجاد علاقه مندی برای سفرهای مجدد گردشگران به کیش باشیم.

به گزارش ایرنا، هرچند تفریحات دریایی کیش و قیمت‌های نسبتا پایین استفاده از آن‌ها به نقطه عطفی در توسعه گردشگری این منطقه تبدیل شده است اما گرانقیمت بودن تجهیزات و امکانات کلوپ‌های دریایی، هزینه بر بودن نگهداری از آن‌ها و استهلاک بالای تجیهزات، رفته رفته به پاشنه آشیلی برای کلوپ‌داران این جزیره تبدیل شده است.

با توجه به اینکه لوازم مصرفی در کلوپ‌های دریایی اکثرا وارداتی است و تمامی آن‌ها با ارز خارجی وارد می‌شود، هزینه بسیار بالایی برای کلوپ‌داران تحمیل می‌شود و نیاز است تا این صنف مورد توجه ویژه حمایتی قرار گیرد تا با ایجاد امنیت مناسب سرمایه‌گذاری در این حوزه، شاهد رونقی بیش از پیش این صنعت و ارز آوری آن در جزیره مرجانی کیش باشیم.

پاراسل، شاتل، غواصی، قایق سواری، فلای بورد، بنانا، اسکوتر، پدل بورد، کایاک، جت اسکی، ماهی گیری، اسنورکلینگ و اسکی روی آب از رشته‌های پرطرفدار تفریحات دریایی در کیش محسوب می‌شود.

برچسب‌ها