دکتر حبیبالله خزایی روز شنبه با بیان اینکه عموم مردم بعد از چند شب بیخوابی سراغ مصرف داروهای خواب آور میروند به ایرنا توضیح داد که مصرف خودسرانه داروهای خواب آور میتواند عواقب، پیامدها و عوارضی را برای شخص مصرف کننده در پی داشته باشد.
این فوق تخصص طب خواب با اشاره به اینکه بیخوابی باید حداقل سه ماه و هفته ای سه شب ادامه داشته باشد افزود: اگر شخصی در این مدت بی خوابی را تجربه کرد، نیاز به پیگیری و دریافت خدمات تخصصی و در صورت نیاز و تشخیص پزشک، نیاز به مصرف دارو خواهد داشت.
دکتر خزایی با تاکید بر اینکه بی خوابی های زودگذر عموما بدون نیاز به مصرف دارو خود به خود از بین می روند گفت: کسانی که تجربه کوتاه مدتی از بی خوابی دارند نباید خودسرانه به مصرف دارو روی بیاورند چراکه این داروهای غیرنسخه ای، خطر وابستگی شدید را در فرد ایجاد می کند.
وی ضمن هشدار نسبت به مصرف داروهای خواب آور گفت: اغلب بی خوابی های اتفاق افتاده برای افراد نیاز به مصرف هیچ دارویی ندارند و بعد از مدتی این مشکل حل خواهد شد.
به گزارش ایرنا، یکی از مهمترین مباحث مطرح شده در حوزه سلامت جسم و روان انسان ها، خواب نرمال و طبیعی است چراکه بروز اختلال در روند آن، می تواند سلامت انسان ها را مورد تهدید قرار دهد و براساس آخرین اطلاعات از انجمن علمی روان پزشکان ایران، یک سوم مردم ایران از بی خوابی به عنوان شایع ترین اختلال خواب رنج می برند.
در سال ۲۰۱۰ یک مطالعه توسط محققان دانشگاه 'وارویک' نشان داد: افرادی که هر شب کمتر از ۶ ساعت می خوابند در قیاس با افرادی که در شب ۶ تا ۸ ساعت توصیه شده می خوابند، ۱۲ درصد بیشتر احتمال دارد که دچار مرگ زودهنگام (پیش از ۶۵ سال) شوند.
از سوی دیگر مطالعات نشان داده اند که خوابیدن بازیابی قطعاتی از اطلاعات را که ممکن است در گوشه ای از مغز ما فراموش شده باشند، آسانتر می کند و همچنین مطالعه دیگری از محققان دانشگاه اکستر نشان داد که در دو موقعیت که افراد اطلاعات را در طول دوره ۱۲ ساعته بیداری فراموش می کنند، احتمال بیاد آوردن این اطلاعات بعد از یک شب خوابیدن، حدود ۲ برابر می شود.