محسن اوروجی روز سه شنبه به مناسبت هفته زمین پاک در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: با وجود همه اقدامهای انجام شده طی سالهای گذشته هنوز سرعت پیشروی کویر و بیابان در قم بیشتر از اقدام های انجام شده در راستای احیای بیابانها است.
وی با اشاره به برخی از اقدام های انجام شده در خصوص احیای عرصههای بیابانی گفت: طی یک سال گذشته در یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی دشت سراجه قم عملیات درختکاری انجام شده و در اراضی محدوده کوه نمک و حسینآباد میش مست نیز اقدام های مشابهی صورتگرفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم ادامه داد: برای حفظ منابع آبی و جلوگیری از توسعه بیابان طرحهای آبخیزداری در تمامی روستاهای بخش خلسجتان و جعفرآباد عملیاتی شده و در بالادست شهرک پردیسان نیز طرحهای مشابهی جهت جلوگیری از وقوع سیلاب و افزایش ورودی چاهها صورتگرفته است.
وضعیت بحرانی زیستمحیطی در منطقه سراجه
اوروجی خاطرنشان کرد: در یک نگاه کلی میتوان قطع حقابههای زیستمحیطی بهویژه رودخانه قره چای، برداشت بیرویه چاههای مجاز از منابع آب زیرزمینی و تغییر الگوی بارش و کاهش نزولات آسمانی را از عوامل اصلی در توسعه بیابان و کویر در قم نام برد.
وی اضافه کرد: در حالی هم اینک در برخی نقاط دشت مسیله قم شاهد فرونشست زمین هستیم که تا چند دهه گذشته در این اراضی، کشاورزی انجام می شد.
وی عنوان کرد: بهخاطر چرای بیرویه دام در کنار تغییر الگوی کشت و قطع حقابهها، هم اینک شاهد وضعیتی بحرانی در منطقه سراجه هستیم و این منطقه به یکی از اصلیترین نقاط در تولید ریزگرد تبدیل شده است.
روستای سراجه، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان قم است، این روستا در شهر قنوات قرار دارد.
دوم تاهشتم اردیبهشت ماه به عنوان هفته زمین پاک در تقویم رسمی کشور به ثبت رسیده است.