تهران - ایرنا - سازمان نظام پزشکی کشور با هدف کاهش بار مراجعات حضوری به هیات های انتظامی پزشکی، از سامانه جامع انتظامی رونمایی کرد و قرار است به زودی رسیدگی به پرونده‌های انتظامی به صورت برخط مورد رسیدگی قرار گیرد.

به گزارش ایرنا از سازمان نظام پزشکی؛ رئیس کل سازمان نظام پزشکی در آیین رونمایی از این سامانه اظهار داشت: سامانه جامع انتظامی با زحمات شبانه روزی چندین ماهه مرکز آمار و فناوری اطلاعات و معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی در جهت خدمت به مردم و اعضای جامعه پزشکی، پیگیری حق و حقوق بیماران، غیر حضوری شدن مراجعات و تکریم اعضای جامعه پزشکی رونمایی شده است.

محمد رئیس زاده با بیان اینکه سامانه جامع انتظامی رسیدگی به پرونده های انتظامی را در معاونت انتظامی و نیز هیات های انتظامی نظام پزشکی تسهیل می کند، اظهار داشت: سامانه جامع انتظامی علاوه بر ساماندهی داده های هیات های انتظامی نظام پزشکی ها همچنین این امکان را فراهم می کند که بتوانیم از حجم عظیم و ارزشمند داده ها در امر پژوهش و تحقیقات، رصد و مدیریت شکایات در حوزه انتظامی، رصد اخبار و پیشگیری از قصور و تقصیر در جامعه پزشکی استفاده کنیم.

وی با اشاره به عملکرد بسیار شایسته مرکز آمار و فن آوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی در ایجاد زیر ساخت ها، احصا فرایندها و پیاده سازی آن افزود: مرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی کار پیچیده ای را در مقیاس حوزه فناوری اطلاعات قوه قضائیه و شبیه سامانه ثنا انجام داده و این کار ماندگار در وهله اول به نفع مردم و سپس اعضای جامعه پزشکی است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه راه اندازی سامانه جامع انتظامی منجربه کاهش بار مراجعات مردم به هیات های انتظامی نظام پزشکی می شود، در ادامه صحبت هایش ابراز امیدواری کرد که نظام پزشکی شهرستان ها نسبت به بهره مندی از ظرفیت سامانه جامع انتظامی ملزم شوند و همچنین استفاده از این سامانه به کاربران و جامعه پزشکی آموزش داده شود.

سامانه جامع انتظامی اطاله رسیدگی به پرونده های انتظامی را کاهش می دهد

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی درباره نقش سامانه جامع انتظامی در اطاله رسیدگی به پرونده های انتظامی گفت: با راه اندازی این سامانه همه افراد حقیقی و حقوقی می توانند بصورت برخط به هیات های انتظامی نظام پزشکی و نیز هیات عالی معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی مراجعه کنند و از وضعیت پرونده شان آگاه شوند. از طرفی هر اتفاق جدیدی در پرونده مراجعین رخ دهد بصورت پیامک به کاربران اطلاع رسانی و نتیجه رای انتظامی یا کاشناسی به طرفین ابلاغ خواهد شد.

محمدرضا خردمند با بیان اینکه اعتراض به پرونده های انتظامی نیز در بستر سامانه جامع انتظامی خواهدبود در ادامه افزود: بر خط شدن مراجعات افراد حقوقی و حقیقی به معاونت انتظامی سازمان و نیز هیات های انتظامی نظام پزشکی منجربه بهبود کیفی قابل توجهی در رسیدگی به پرونده ها خواهد شد از طرفی قابلیت دسترسی آمار شکایات را در کل کشور فراهم خواهد کرد، ضمن اینکه از اطاله زمان رسیدگی به طور قابل توجهی کاسته خواهد شد.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی رونمایی از سامانه جامع انتظامی و رسیدگی الکترونیک و بر خط به پرونده های انتظامی را از جمله تاکیدات رئیس کل سازمان نظام پزشکی از همان آغاز دوره جدید ریاست ایشان عنوان کرد و اظهار داشت: راه اندازی سامانه جامع انتظامی مراجعه حضوری مردم و جامعه پزشکی را به شدت کاهش می دهد.

به گفته خردمند؛ یکی از مهم ترین وظایفی که بر عهده سازمان نظام پزشکی است رسیدگی انتظامی یا انجام کارشناسی برای مراجع قضایی است با توجه به اینکه انجام این موضوع مستلزم مراجعه افراد به سازمان نظام پزشکی بود و همین امر مشکلات فراوانی ایجاد می کرد و دقت در رسیدگی را هم کم می کند همچنین موجب اطاله زمان رسیدگی می شود.

معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی از اجرای پایلوت سامانه جامع انتظامی در سه استان تهران، البرز و قزوین خبر داد و گفت: تحقیق و راه اندازی سامانه جامع انتظامی از حدود یک سال پیش در سازمان نظام پزشکی کلید خورده است و پس از احصا و رفع عیوب سامانه در استان های پایلوت با دستور رئیس کل سازمان نظام پزشکی اجرای سراسری آن در کشور کلید می خورد.

برخط شدن رسیدگی به پرونده های انتظامی در ۲۲۲ نظام پزشکی سراسر کشور؛به زودی

مدیر مرکز آمارو فن آوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی درباره دسترسی مراجعین به پرونده های انتظامی در سامانه جامع انتظامی گفت: نزدیک به یک سال است مرکز آمارو فن آوری اطلاعات و معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی بصورت شبانه روزی در حال تولید و طراحی سامانه جامع انتظامی هستند، این سامانه در بلند مدت امکان پاسخگویی به نیازمندی های حوزه سلامت الکترونیک کشور را در جهت احقاق حقوق جامعه پزشکی و مردم فراهم می کند.

به گفته عبدالکریم مباشر جنت؛ همه فرآیندهای رسیدگی و دادرسی در معاونت انتظامی سازمان نطام پزشکی به شکل جامع در قالب این سامانه انجام خواهد شد. بیماران پس از ثبت پرونده شکایات شان کدمنحصر به فردی را دریافت می کنند و روند پیشرفت طرح شکایت از طریق همین کد قابل پیگیری است همچنین افرادی که از آنها شکایت شده است می توانند وضعیت پرونده شان را بصورت بر خط و در لحظه پیگیری کنند.

وی با اشاره به حجم شکایت ها و پرونده های مورد بررسی کارشناسی و ارجاع شده در سازمان نظام پزشکی گفت: با گسترده شدن سامانه جامع انتظامی و قابلیت استفاده بر خط مراجعین در ۲۲۲ نظام پزشکی کشور شاهد نظارت عالی، وحدت رویه و دیتا بیس هایی خواهیم بود که می تواند در سیاست گذاری ها کمک کند. از طرفی می توانیم زحمات هیات های انتظامی نظام پزشکی های سراسر کشور را بصورت جامع رصد و ارزیابی کنیم و در جاهایی که نیاز به کمک بدنه کارشناسی در شهرهای مختلف است، از ظرفیت موجود بصورت بر خط استفاده کنیم.

مدیرمرکز آمار و فناوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه نسخه اولیه سامانه جامع انتظامی قابلیت توسعه و اضافه شدن جزئیات بیشتری را دارد، درباره اینکه آیا کاربران در هنگام استفاده از این سامانه باید هزینه هم پرداخت کنند؟ اظهار داشت:خیر. هزینه ها طبق روال سابق ادامه دارد و هیچ هزینه اضافی تحمیل نخواهد شد بلکه این سامانه به دلیل کاهش رفت و آمد مراجعین برای کسب اطلاع از روند پرونده و نیز حذف یا کاهش فرایندهای کاغذی و سنتی منجربه کاهش قابل توجه هزینه ها خواهد شد.

مباشر جنت با بیان اینکه رسیدگی به پرونده های انتظامی در سازمان نظام پزشکی تنها شامل اعضای سازمان نیست و پرونده سایر حرف پزشکی نیز در سازمان مورد رسیدگی قرار می گیرد، خاطر نشان کرد: برای این افراد تسهیلاتی هم در نظر گرفته شده است. از طرفی دسترسی به احراز هویت افراد از طریق وب سرویس های مستقر در نهادهای حاکمیتی از جمله سازمان ثبت احوال، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و بطور کلی نهادهایی که برای احراز هویت افراد مانند پنجره هوشمند دولت الکترونیک تعریف شده است، در زیر ساخت های سامانه جامع انتظامی در نظر گرفته شده است.

مدیر فناوری اطلاعات سازمان نظام پزشکی در پایان تاکید کرد که همه نگهداری داده ها و سرورها به منظور حفظ امنیت داده ها توسط سازمان نظام پزشکی کشور انجام می شود، امیدواریم این سامانه در جهت کمک به مردم و جامعه پزشکی باشد.