به گزارش ایرنا از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، تیم تخصصی مرکز تحقیقات به سرپرستی علی بیتاللهی با توجه به مسوولیتهای قانونی در زمینه تعیین حریم گسلها و تدوین ضوابط ساختوساز در این حرایم در کشور (بر اساس بند «ض» ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور) و همچنین بر اساس طرح مشترک با شورایعالی شهرسازی و معماری در همین موضوع برای ۳۳ شهر کشور در این مرحله، نسبت به انجام مطالعات در فازهای مختلف در زمینه تعیین حرایم گسلها در سطح شهر قائمشهر در استان مازندران و حاشیه آن اقدام کرد. پس از انجام مراحل مختلف مطالعاتی، بازدیدهای گسترده تخصصی و انجام آزمایشهای موردنیاز در بخشهای مختلف این شهر و شعاع ۵ کیلومتری آن، مراحل فنی این طرح بزرگ به اتمام رسید.
در این طرح بزرگ که با هدایت و محوریت مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مقام مجری و همچنین با همکاری اداره کل راه و شهرسازی مازندران و دیگر دستگاههای ذیربط در سطح این استان انجام شد، علاوه بر تعیین محدوده حرایم گسلهای اصلی شهر قائمشهر با روش دقیق، همه ساختمانهای با اهمیت، ابنیه فنی، تاسیسات شهری و غیرشهری، شبکه حملونقل، شریانهای حیاتی و دیگر زیرساختهای قرار گرفته در حرایم گسلی مورد نظر، برای تعیین راهکارهای کاهش ریسک و انجام فرایند مقاومسازی مناسب، شناسایی، تحلیل ریسک و اولویتبندی شده است.
نتایج ارزشمند این طرح، در سریعترین زمان ممکن برای انجام مراحل قانونی و تصویب نهایی به شورایعالی شهرسازی و معماری ارسال شده که پس از طی مراحل قانونی، به همه دستگاههای ذیربط برای بهرهبرداری در تصمیمگیریهای آتی ابلاغ خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در دولت سیزدهم نقشه حریم گسلی ۱۰ شهر به اتمام رسید که چهار شهر شیراز، بم، اردبیل و سیسخت مصوب و ابلاغ شده و تهیه نقشه حریم گسلی ۶ شهر ارومیه، لاهیجان، ساری، قائمشهر و گرگان نیز به اتمام رسیده است و در انتظار تصویب در شورای عالی شهرسازی و معماری قرار دارد.
در سنوات گذشته نیز حریم گسلی ۶ شهر تهران، مشهد، کرج، تبریز، زنجان و کرمان با حمایت مالی معاونت شهرسازی و معماری وزارت راه و شهرسازی در سالهای گذشته تهیه، مصوب و ابلاغ شد.