رسول سیفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با راهاندازی کامل این طرح در ماههای آینده، مشکلات کیفی آب آشامیدنی اردبیل تا حد قابل توجهی بهبود خواهد یافت.
وی با اشاره به احداث آبگیر در سد یامچی اردبیل افزود: طرح احداث آبگیرهای سد اردبیل و تاسیسات وابسته از اوایل دهه ۹۰ آغاز شده و تاکنون بالغ بر یک هزار میلیارد ریال در قالب طرحهای گوناگون زیر مجموعه این طرح هزینه شده است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه ای اردبیل اضافه کرد: اعتبار مورد نیاز برای اتمام این طرح در سال ۱۴۰۳ نزدیک به ۹۰۰ میلیارد ریال برآورد گردیده است.
سیفی همچنین گفت: محور اصلی خط دوم انتقال آب، مربوط به احداث برج آبگیر در کنار سد یامچی است که دهانههای آبگیر و خطوط آبآور این سازه، آب را از عمق مورد نظر در مخزن سد برداشت نموده و از طریق کانال آبآور در نهایت به تصفیهخانه اردبیل انتقال میدهد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل ادامه داد: علاوه بر خط جدید، خط قبلی نیز بهصورت فعال مورد استفاده قرار گرفته و در آینده پس از اصلاح تمام موارد جزئی فنی و مهندسی، انتقال آب فقط از طریق خط جدید انجام خواهد شد.
سیفی از تست اولیه خط دوم انتقال آب از سد یامچی خبر داد و گفت: با هدف ارتقا کیفیت آب آشامیدنی شهر اردبیل، تست اولیه خط دوم انتقال آب از سد یامچی به تصفیه خانه آب شرب شهر اردبیل با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.
وی اضافه کرد: افتتاح خط دوم انتقال آب میتواند اجازه انتخاب از با کیفیتترین لایه مخزن را در اختیار ما قرار داده و به تبع آن مواد شیمیایی و ضدمیکروبی کمتری نیز در تصفیه خانه آب مورد استفاده قرار گرفته و در نهایت سلامت آب آشامیدنی مرکز استان را به میزان قابل توجهی ارتقا دهد.
سیفی ادامه داد: در این عملیات، خط دوم انتقال آب از سد یامچی به تصفیهخانه اردبیل زیر بار قرار گرفته و ضمن استحصال آب از دهانه سوم آبگیر سد که نزدیکترین دهانه به تراز سطح آب دریاچه در حال حاضر است، آغاز شد.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل اظهار کرد: این فرآیند در فاز نخست موجب جایگزینی بیش از ۳۵ درصد آب استحصالی از پایینترین تراز آبگیری سد با آب ترازهای بالاتر شده و موجب کاهش هزینههای تصفیه و بهبود کیفیت آب شهر اردبیل خواهد شد
وی ضمن ارایه توضیحاتی پیرامون وضعیت کیفی و زیستمحیطی سد یامچی اردبیل بیان کرد: لایهبندی حرارتی مخزن سد یامچی معمولا با شروع فصل بهار و گرم شدن آب و هوا و جذب انرژی خورشیدی شروع شده و در فصل تابستان شدت بیشتری یافته و هر لایه حرارتی نیز معمولا خصوصیات کیفی متفاوتی از سایر لایهها داشته و این لایهبندی به کیفیت آب هر لایه مورد نظر تاثیر مستقیمی دارد.
به گزارش ایرنا حوضه آبریز یامچی به عنوان اصلیترین منبع تامین آب شرب شهر اردبیل در وسعت حدود ۷۲۵ کیلومترمربع دارای پنج سرشاخه لای چای، نیرچای، امام چای، مشتقین چای و جوراب چای است که پس از به هم پیوستن این آبراههها در محل ساختگاه سد یامچی، رودخانه بالیخلی چای را تشکیل میدهند.
این سرشاخهها و انشعابات از ارتفاعات کوه سبلان سرچشمه گرفته و در امتداد و جهت غرب به شرق استان و با عبور از مرکز شهر اردبیل به رودخانه قرهسو میپیوندد.