" سلامت هدایتی " روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: جمعیت شهری ایران به شدت روند افزایشی داشته و در کمتر از ۵۰ سال گذشته از ۵ میلیون نفر به بیش از ۶۰ میلیون نفر رسیده است.
وی افزود: این سرعت افزایش جمعیت وقتی با ساخت و سازها قابل قیاس نباشد شرایط به سمت فاجعه رفته و کیفیت زندگی شهری را پایین میآورد.
هدایتی ادامه داد: شمار شهرهای ایران نیز از ۱۰۰ شهر در ۵۰ سال گذشته اکنون به یکهزار و ۴۴۰شهر رسیده است.
دبیر مجمع کمیسیونهای شهرسازی و معماری مراکز استانها یادآور شد: براساس آمار ، اسکان رسمی در شهرها در ۵۹ هزار هکتار ۲۰ میلیون نفر جمعیت کشور سکونت دارند.
وی گفت: مساحت بافت تاریخی شهرها ۳۲ هزار هکتار است .
دبیر مجمع کمیسیونهای شهرسازی و معماری مراکز استانها گفت: سرعت نوسازی بافت شهری در کشور به سرعت زایش فرسودگی نمی رسد.
هدایتی اضافه کرد: اکنون اسکان ۷۰ درصد جمعیت کشور در شهرها است بنابراین باید سمت و سوی برنامه ها به سمت توسعه شهری رفته و برنامه و نگاه ها در سطح ملی عوض شود.
وی گفت: هرچند خدمات شهری افزایش قابل توجهی یافته است ولی به دلیل افزایش حاشیهنشینی خدمات شهری متوازن انجام نمیشود.
دبیر مجمع کمیسیونهای شهرسازی و معماری مراکز استانها افزود: با اعتبارات ملی و شهرداری، امکان بازسازی و ترمیم بافتهای فرسوده نیست از این نظر بر اساس شعار سال برای بازآفرینی شهری مشارکتهای مردمی و بخش خصوصی در این عرصه ضروری است.
وی گفت: در سال حداقل چند میلیون نفر به جمعیت شهری اَضافه می شود و با این شتاب چنانچه سرانهها مورد رسیدگی قرار نگیرد از نیازهای زندگی مرفه شهری فاصله خواهیم گرفت.
هدایتی ادامه داد: بر اساس آمار سال ۱۳۹۵ از ۱۷ میلیون واحد مسکونی و ساختمانی شهری ۱۱ میلیون واحد آن مقاوم و با دوام است و ۶ میلیون ساختمان بی دوام بوده و نیاز به طرحهای مقاومسازی دارد.
وی گفت: بوشهر شهری عادی نبوده بلکه شهر خاصی است که با اعتبار ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد ریالی سیمای توسعه پیدا نمیکند از این رو باید اعتبار آن افزایش یابد.
این مقام مسوول افزود: تمامی مسئولان نظام باید توجه ویژه و نگاه ملی به بوشهر داشته باشند و در بحث برنامه و بودجه باید سازمان برنامه بودجه برای این شهر برنامه و اعتباری ویژه تدوین کند.
وی تصریح کرد: بوشهر از مناطقی است که تمدن بوجود آورده و تمدن را به جهانیان معرفی کرده است.
دبیر مجمع کمیسیونهای شهرسازی و معماری مراکز استانها یادآور شد: بافت تاریخی شهر بوشهر ۳۷ هکتار است که شاید با تاریخی ترین شهرهای کشور برابری کند اما اعتبارات مصوب جوابگوی نیازهای توسعه ای این شهر نیست.
هدایتی ادامه داد: طرح ویژه بافت تاریخی بوشهر در آستانه تصویب است که این مهم اتفاقی خوب و توسعه بوشهر را رقم می زند.
وی گفت: در شهر بوشهر ۴۴۱ هکتار اسکان غیر رسمی دارد و همچنین ۳۲۱ هکتار از مساحت شهر بوشهر فرسوده است که این فرسودگی مدام در حال زایش است.
هدایتی اظهار کرد: بافت ناکارآمد شهری استان بوشهر در 11 شهر یکهزار و ۸۳۷ هکتار اعلام شده و سکونتگاه غیررسمی این شهرها ۷۷۰ هکتار است.
وی یادآور شد: شهرهای دارای بافت فرسوده این استان شامل شهرهای بوشهر، برازجان، گناوه، خورموج، اهرم، کاکی، دیلم، دیر، چغادک، آبپخش و وحدتیه است.