تهران- ایرنا- آیت الله رئیسی در دومین مقصد از سفر منطقه ای خود وارد کلمبو پایتخت سریلانکا شد که این سفر اولین حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در این کشور پس از ۱۶ سال به حساب می آید.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ایرنا، کشور سریلانکا مقصد دوم سفر آیت الله رئیسی پس از پاکستان نیز با برخورداری از جایگاه ژئوپلتیک و ژئو استراتژیک در نقشه جهان و همچنین موقعیت ویژه در مسیر حمل و نقل و تجارت جهانی در اقیانوس هند و البته در نزدیکی تنگه مالاکا، یکی از کشورهای حائز اهمیت در جنوب آسیای جنوبی به شمار آمده و ظرفیتی مثال زدنی برای توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری با کشورمان دارد.

رئیس جمهور پس از پایان سفر دو روزه خود به پاکستان، صبح امروز (چهارشنبه) به دعوت رسمی «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا سفری یک روزه به این کشور جنوب شرق آسیا انجام داد.

گرچه طی دو دهه گذشته و در زمان دولت های سابق حجم تبادلات و همکاری های اقتصادی بین دو کشور روز افزون شده ولی این سفر اولین حضور رئیس جمهوری اسلامی ایران در کلمبو پایتخت سریلانکا پس از ۱۶ سال است.

پیش از این نیز، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در ابتدای اسفند ماه سال گذشته در سفری ۳ روزه به این کشور، با رئیس جمهور این کشور و همتای سریلانکایی خود رایزنی و گفت‌وگو داشت.

ایران در سالیان گذشته نیز روابط اقتصادی و تجاری خوبی با سریلانکا داشته و همچنین پیمانکاران کشورمان حضور خوبی در بازار فعالیت های عمرانی و صنعتی سریلانکا به خصوص در حوزه زیرساخت های تولید انرژی داشته اند.

در این سفر رئیس جمهور علاوه بر برگزاری استقبال رسمی و ملاقات خصوصی در کاخ ریاست جمهوری، همراه با همتای سریلانکایی خود در مراسم افتتاح و آغاز بهره‌برداری رسمی از «ابر پروژه چندمنظوره اومااویا» شامل ۲ سد و نیروگاه ۱۲۰ مگاواتی که از سوی پیمانکاران ایرانی احداث شده است، شرکت کرد.

دیدار دوجانبه، نشست هیات‌های عالی‌رتبه مشترک دو کشور، مراسم امضای اسناد و برگزاری نشست مطبوعاتی دیگر برنامه‌های این سفر هستند.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور در مراسم افتتاح پروژه چندمنظوره سد و نیروگاه «اومااویا» را که شاهکار مهندسان ایرانی در دل سریلانکاست، گفت: اجابت دعوت رییس جمهور محترم سریلانکا وحضور در این‌کشور برای بهره برداری از نماد دوستی دو کشور برای من افتخار آمیز است.آنچه از طرح بزرگ و چند منظوره سریلانکا مهم تر است تحقق اراده دو کشور ودوملت است، که می خواهند رفاه و آسایش و بهتر زیستن را برای خود رقم بزنند .

رئیس جمهور با بیان اینکه تأمین مالی پروژه از سوی کشور سریلانکا و نیروی فنی و مهندسی از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، اظهار داشت: پیگیری این پروژه از سوی کشور دوست سریلانکا بود و انتقال علم و دانش ایرانی به سرزمین سریلانکا صورت گرفت.

وی ادامه داد: سد و طرح بزرگ اومااویا گرچه امروز به عنوان ابر پروژه بهره برداری می‌شود ولی آنچه مهم تر است همبستگی همدلی وهمراهی دوکشور وملت در آسیاست. آنچه از یک سد مهم تر است همراهی و همبستگی دو کشور و ملت در منطقه آسیا است.

رئیس جمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی با توانمندی فنی ومهندسی که از آن برخودار است در بیش از ۲۰ کشور جهان طرح ها وپروژه های بزرگ برق و ابی را اجرایی می‌کند.

به گزارش ایرنا، این پروژه چند منظوره که تمام مراحل مشاوره، طراحی و ساخت آن توسط مهندسان ایرانی انجام شده، از بزرگترین پروژه‌های عمرانی سریلانکا به ارزش حدود ۵۰۰ میلیون دلار است که تامین مالی آن از سوی دولت این کشور انجام شده و بیش از ۴۰۰ مهندس ایرانی در احداث آن نقش داشته‌اند. گفتنی است این پروژه ها منجر به تامین انرژی برق و آب برای ۳۰ میلیون نفر و صادرات خدمات فنی مهندسی ایران به این کشور شده است.

سابقه حضور پیمانکاران ایرانی در چنین پروژه هایی نشانگر اشتیاق طرف سریلانکایی به حضور ایران در حوزه عمران و صنعتی این کشور و مژده بازاری بزرگتر برای تجارت کالا و صدور خدمات مهندسی به این کشور را می دهد.

جدای از این مسئله کشور سریلانکا و بنادر آن میتواند به یکی از خطوط مهم کشتیرانی و حمل و نقل دریایی ایران بدل شود. این موضوع می‌تواند در توسعه تجارت دریایی ایران نقش به سزایی را ایفا کند.