محسن زارعی در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره افت تحصیلی دانشآموزان در امتحانات نهایی اظهار داشت: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.
وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستیها برنامهریزی کند.
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش وپرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی اینگونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامهریزی لازم و جبران صورت گیرد.
زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامهریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.
تاثیر انگیزه دانشآموزان در نمرات
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در موضوع افت تحصیلی دانشآموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانشآموزان و بخشی هم به دورههای آموزشی گذشته مربوط میشود زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.
وی یادآور شد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دورههای مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یکباره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام میدهیم. این موضوع باید در دورههای مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.
زارعی درباره تاثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانشآموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمونها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش آموزان و کل فرایند آموزش جهتدهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.
زارعی یادآور شد: در نوبتهای قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمعبندی این نیست که سوالات سخت بوده است.