علی مستوفیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: جدای از این اعتبار ۱۵ میلیارد ریال نیز برای استحکامبخشی این ارگ تاریخی از اداره کل امور پایگاههای میراثفرهنگی کشور تقاضا شد.
وی گفت: قرارگرفتن ضلع غربی ارگ تاریخی در جهت بارش باران و ایجاد رطوبت موجب تخریب بخشی از جداره دیوار ارگ تاریخی بلقیس اسفراین شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی افزود: اعتبار تخصیص یافته برای مرمت اضطراری و بازسازی دیوار مذکور هزینه خواهد شد.
مستوفیان در خصوص فرایند کاوش این بنای تاریخی نیز گفت: کاوش و مرمت محوطهها و بناهای تاریخی فرایندی علمی، پرهزینه و زمانبر است که گاه تا چندین سال به طول می انجامد و بر اثر بلایای طبیعی همچون زلزله، سیل یا صاعقه امکان آسیب به آن وجود دارد.
وی با اشاره به تاسیس پایگاه میراثفرهنگی شهر بلقیس در سال ۱۳۸۸، یادآور شد: انجام مطالعات و کاوشهای باستانشناختی منجر به معرفی شهر بلقیس و تبیین اهمیتهای فرهنگی آن شد و در سالهای اخیر اعتبارات مناسبی برای احیای این بنای تاریخی هزینه شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی تصریح کرد: بعد از سفر پر برکت مقام معظم رهبری به استان و تاکید بر حفظ این اثر فاخر، میزان اعتبارات تخصیصی به این اثر تاریخی نیز افزایش یافت.
مستوفیان یادآور شد: افزون بر ۱۱ میلیارد ریال طی عملکرد دولت برای اجرای طرحهای مرمتی به این مجموعه اختصاص یافته است.
مجموعه شهر تاریخی بلقیس دومین بنای عظیم خشتی و گلی ایران پس از ارگ بم است که به شماره۴۴۹۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است و با توجه به اهمیت و غنای تاریخی آن در سال ۱۳۸۸ به عنوان پایگاه میراث فرهنگی مصوب و فعالیت مطالعاتی، مرمتی و باستان شناسی آن آغاز شد.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰کیلومتری جنوب شرقی بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد.