به گزارش ایرنا سید محمد مهدی سجادی عصر چهارشنبه در بازدید از مناطق درگیر سیلاب سیستان و بلوچستان افزود: از ۲۸ فروردین تا چهارم اردیبهشت ماه در پی وقوع سیل در جنوب استان تاکنون به ۵۰ هزار و ۷۱۵ نفر در قالب ۱۱ هزار و ۱۸۶ خانوار آسیب دیده امدادرسانی شده است.
وی افزود: ۵۲۴ امدادگر و نجاتگر هلال احمر در فعالیتهای امدادی جنوب این استان مشارکت داشتهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان بیان کرد: ۶۸۹ تخته چادر، ۳۳ هزار و ۲۸۷ تخته موکت و پنج هزار و ۹۵۵ تخته پتو به همراه اقلام خوراکی در بین خانوادههای متأثر از سیل توزیع شده است.
سجادی از هموطنان خواست از تردد و توقف در مسیرها، جادهها و بستر رودخانه ها خودداری کنند و در صورت بروز هرگونه حادثه با شماره ۱۱۲ ندای امداد و نجات تماس بگیرند.
به گزارش ایرنا، ظهر ۲۷ فروردین بود که سازمان هواشناسی و ستاد مدیریرت بحران برای استانهای جنوبی و جنوب شرقی کشور از جمله سیستان و بلوچستان هشدار قرمز بارندگی و احتمال وقوع سیلاب صادر کرد.در پی این اعلان قرمز، استانداری سیستان و بلوچستان به همه دستگاههای این استان اعلام آمادهباش کرد؛ استاندار سیستان و بلوچستان همچنین به همه دستگاههای امدادرسان و عضو ستاد مدیریت بحران استان دستور داد تا همه امکانات خود را بسیج کنند.
سازمان راهداری ۶۸ دستگاه ماشین آلات راهداری و سنگین و نیمه سنگین خود را در کل استان از جمله شهرهای خاش، سراوان، گلشن، سیب و سوران و مهرستان به دلیل احتمال بارش بالاتر مستقر کرد.
همزمان با فعالیت سامانه بارشی و صدور هشدار قرمز هواشناسی، شاهد بارانهای سیلآسا و در پی آن طغیان رودخانههای فصلی بودیم که منجر به بسته شدن مسیرها، اختلال در ترددها، آبگرفتگی معابر و خسارت به بخشهای زیرساختی در نقاط مختلف شد.
در برخی شهرستانهای جنوبی سیستان و بلوچستان مانند ایرانشهر، سراوان، دلگان، بمپور، قصرقند و نیکشهر بارندگیهایی رخ داد و خسارتهایی به جادهها و برخی زیرساختها وارد و حجم زیادی از آب به سمت دریا هدایت شد، همچنین به دلیل حجم بالای بارشها برق تعدادی از روستاها قطع و برخی منازل دچار آبگرفتگی شدند، به گونهای که با ورود آب به برخی منازل بخشی از وسایل زندگی مردم از بین رفت.
در این شرایط، رئیسجمهور، معاون اول رئیسجمهور، وزیر کشور و دیگر ارکان مختلف دولت، ظرفیتهای کشور را برای امداد، نجات و بازسازی و ترمیم خرابیهای ناشی از سیلاب بسیج کردند.
در کنار اقدامات دولت، با تدبیر و برنامهریزی دولت، سایر سازمانها، همچون بسیج، سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی نیز وارد عمل شدند. پیگیریهای رئیسجمهور، تأکید معاون اول رئیسجمهور در جلسه هیأت دولت مبنی بر ضرورت رسیدگی هرچه سریعتر به سیلزدگان در مناطق جنوبی کشور و حضور میدانی وزیر کشور، بخشی از تلاشهای دولت برای کمک به مناطق آسیبدیده در سیلاب اخیر است.