تهران - ایرنا - رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: ضرورتی برای قطع اینترنت در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ نیست، نسل سوم سیگنال‌یاب‌ها قابلیت کشف همه نوع سیگنال‌ها را دارد اما اگر داوطلبان موبایل‌واره یا هندزفری همراه داشته باشند، تخلف است.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، عبدالرسول پورعباس چهارشنبه شب پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور در گفت وگوی تلویزیونی ضمن تشریح تمهیدات امنیتی برای برگزاری امن نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ اظهار داشت: بسیاری افراد مسئول برگزاری آزمون از پنجم فروردین در قرنطینه هستند و با هیچ کس ارتباط ندارند تا مطمئن باشیم سوالات تا قبل از شروع آزمون به دست کسی غیر از فرد داوطلب نمی رسد.

وی درمورد زمان برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ توضیح داد: نوبت اول ازمون سراسری سال ۱۴۰۲ در دی ۱۴۰۱ برگزار شد؛ ولی متوجه شدیم شرایط آب‌وهوایی حضور دانش آموزان مناطق سردسیر را سر جلسه آزمون سخت می‌کند. زمان اردیبهشت برای برگزاری ِزمون بهتر است، اکنون نیز فقط دو شهر در استان سیستان و بلوچستان دچار سیل شده اند که همه نیروهای منطقه امکانات خود را حاضر کرده اند تا به داوطلبان برای حضور سز جلسه آزمون در صورت نیاز خدمات دهند.

معاون وزیر علوم ادامه داد: تعداد داوطلبان در نوبت اول یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۱۵۲ نفر و در آزمون نوبت دوم بیش از ۹۵۰ هزار نفر است. با توجه به اینکه داوطلبان می توانند از نمره دو آزمون سال گذشته نیز برای انتخاب رشته استفاده کنند و این نتایج برای انتخاب رشته امسال معتبر است، شرایط آرامش‌بخشی برای داوطلب فراهم شده است. این امر باعث می شود داوطلب ۴ بار فرصت شرکت در آزمون سراسری داشته باشد.

وی در مورد افزایش تعداد داوطلبان زن در آزمون نیز توضیح داد: تعداد داوطلبان مرد ۳۷ درصد و زنان ۶۳ درصد است، این امر نشان می‌دهد فضای تحصیلی برای خانم ها بیشتر از آقایان فراهم شده است و البته در همه رشته‌ها مانند رشته ریاضی اینطور نیست و در این گروه آزمایشی تعداد داوطلبان آقا بیشتر است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور در مورد قطع اینترنت در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ (۶ و ۷ اردیبهشت) گفت: قطع اینترنت ضرورتی ندارد. وقتی در نوبت اول آزمون ۱۴۰۲ اینترنت را قطع کردیم، امکانات لازم را نداشتیم ولی اکنون آشکارسازها یا سیگنال‌یاب‌های توسعه یافته توسط شرکت‌های دانش‌بنیان همه نوع سیگنال ها را آشکار می‌کنند.

هشدار به داوطلبان؛ عضو کانال‌های مدعی تقلب نباشید
وی با هشدار به داوطلبان در مورد عضویت در کانال‌های مدعی اطلاع از سوالات ‌آزمون سراسری تاکید کرد: افراد سودجو در شبکه‌های اجتماعی مردم را گمراه می کنند و مدعی می شوند در ازای گرفتن پول سوالات آزمون‌ سراسری را به آنها می دهند، اما همه این حرف‌ها فقط فریب است. همین امروز فقط ۱۹ هزار داوطلب این شبکه ها و کانال ها در فضای مجازی را ترک کردند که پلیس فتا آنها را رصد می‌کرد، ولی عده ای از داوطلبان هنوز عضو این شبکه‌ها باشند و آشکارسازها تقلب آنها را کشف کنند، این افراد متخلف تلقی شده و از کنکور محروم می شوند.

استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: همچنین امروز ۲ کانال بزرگ تقلب در فضای مجازی با ۵۰ هزار عضو توسط پلیس فتا کشف و معلوم شد همه وعده های این افراد برای تقلب و رساندن سوالات بیجا بود.

وی تصریح کرد: اگر داوطلبان تجهیزات موبایل واره و هندزفری با خود داشته باشند، حتما کشف شده و در این صورت فرد متخلف تلقی می شود. این موضوع توسط قاضی کشیک و پلیس صورت جلسه می شود و داوطلب از کنکور محروم خواهد شد. در مورد این تجهیزات شرط استفاده مهم نیست
و همراه داشتن آن هم جرم است.

پورعباس یادآور شد: نسل سوم آشکارساز ها که به کمک شرکت‌های دانش بنیان ساخته‌ شده، تمام سیگنال های متعدد و پیچیده را کشف می کند.

وی در توضیح روند تقلب سر جلسه آزمون اظهار داشت: عده ای از سوالات عکس می گیرند و عکس را یه بیرون ارسال می کنند تا جواب را به داوطلب سر جلسه برسانند، اما این کار در آزمون نوبت اول سال ۱۴۰۳ ممکن نیست و همه این افراد کشف می شوند. حتی در آزمون ۱۴۰۲ هم فقط سه نفر عکس گرفتند که کمتر از پنج دقیقه شناسایی شدند، زیرا همه دستگاه های مخابراتی را سال گذشته کشف کردیم و حتی ۱ مورد تقلب نداشتیم.

پورعباس گفت: اعتبار نظام آموزشی کشور به سنجش است و به همین دلیل همه توان خود را برای برگزاری امن آزمون گذاشته‌ایم. شورای امنیت کشور (شاک) مصوبه ای در ۱۵ بند تدوین و برای تمام دستگاه های خدماتی و امنیتی کشور وظیفه تعیین کرد تا آزمون سالمی برگزار شود. همچنین شورای تامین برای همه استان ها تشکیل شده است.

وی در مورد تعداد داوطلبان در نوبت اول و دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ نیز گفت: در نوبت دوم حدود ۹۷۰ هزار نفر نام نویسی کرده اند که روزهای ۶ و۷ تیر برگزار می‌شود و آزمون فرهنگیان را نداریم به همین دلیل تعداد کمتر است. از آنجایی که این آزمون در تابستان است باید شیوه های امنیتی و رفاهی را ارتقا بخشیم و فضای مناسب از جهت خنک بودن و امن بودن را برای داوطلبان مهیا کنیم.

رئیس سازمان سنجش در مورد تعداد حوزه‌های نوبت اول آزمون سراسری نیز گفت: در این آزمون حوزه های کوچک تر را جمع و حوزه های بزرگ تر را راه انداختیم. دانشگاه آزاد و پیام نور امکانات خود را در اختیار سازمان سنجش قرار دادند. همچنین حوزه ای در خارج از کشور در نوبت اول آزمون نداریم، ولی در نوبت دوم آزمون یعنی تیرماه احتمالا بین ۲۰ تا ۲۵ کشور بر اساس تعداد داوطلبان حوزه خواهیم داشت.

وی اظهار داشت: تاکنون بیش از ۹۷۰ هزار نفر از داوطلبان کارت ورود به جلسه خود را دریافت کرده اند. برای معلولان شرایط خاص مهیا و دفترچه ویژه برای نابیناها و کم بیناها تهیه شده است.

حذف کنکور با برگزاری مکرر آن محقق می‌شود
رئیس سازمان سنجش در مورد آزمون های جدید نیز گفت: ۲ دسته آزمون‌ مد نظر ما است؛ آزمون کاغذی هوشمند و آزمون بدون کاغذ و آفلاین که نیاز به سخت افزارهای خاص دارد. برای آزمون کاغذی هوشمند دستگاه های لازم خریداری، فرایند دنبال و مناقصه انجام شده است و دستگاه ها به زودی نصب می شود و در این آزمون داوطلب هر سوال را پاسخ داد سراغ سوال بعد می رود. اما برای آزمون های بدون کاغذ هم نرم افزارها فراهم شده و سخت افزار آن دستگاه‌های الکترونیکی ویژه و مخصوص آزمون است که باید ساخته شود و در آینده ازمون سراسری داوطلب می تواند انتخاب کند ازمون کاغذی هوشمند یا آزمون بدون کاغذ افلاین بدهد. هر چه از حالت سنتی فاصله بگیریم و به سمت هوشمندی آزمون برویم میزان تقلب کاهش می یابد.

پورعباس در این مورد که قرار بود کنکور حذف شود و چرا اکنون دوبار در سال برگزار می‌شود، توضیح داد: حذف کنکور با برگزاری مکرر آن ممکن است. در برخی کشورها سالی ۶ بار کنکور برگزار می شود و این امر حساسیت ان را کاهش می دهد.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز درباره افزایش ظرفیت پزشکی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی توضیح داد: پذیرش دانشجوی پزشکی سال اول و دوم به اندازه بیش از ۲۰ درصد انجام شده و امسال هم تا نیمه مرداد وقت داریم ظرفیت ها را تعیین کنیم و طبق قانون باید محقق شود.

وی افزود: در رشته پزشکی ۷ تا ۸ درصد نسبت به دفترچه افزایش ظرفیت داریم زیرا نقطه برابری در رتبه های بالای داوطلبان زیاد است ولی با تعامل با وزارت بهداشت عمل می کنیم.

پورعباس در مورد بورسیه های صنعت نیز توضیح داد: این بورسیه‌ها متعدد و سازمان امور دانشجویان متولی آن است و میزان ظرفیت ها را مشخص می کند. داوطلبان رتبه های برتر در این نوع بورسیه توسط صنایع کشور از ابتدای تحصیل بورسیه می‌شوند. ظرفیت استادمحور را هم در دوره های تحصیلات تکمیلی راه اندازی کردیم که در آن با محوریت پروژه های کارفرما دار دانشجو جذب می شود.

سوابق تحصیلی امسال ۵۰ درصد و نمره آزمون ۵۰ درصد
وی در مورد ترکیب نهایی نمره کنکور داوطلبان نیز گفت: امسال ۵۰ درصد نمره کل نهایی پایه یازدهم و دوازدهم و سابقه تحصیلی این دو پایه و ۵۰ درصد نمره آزمون است. برای آزمون سال ۱۴۰۴ میزان سابقه تحصیلی ۶۰ درصد و نمره آزمون ۴۰ درصد از پایه دهم، یازدهم و دوازدهم محاسبه می شود.

پورعباس در مورد سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور نیز یاداور شد: سازمان ملی سنجش و ارزشیابی نظام آموزش کشور مسئولیت های گسترده ای دارد. این سازمان با چهار وزارتخانه شامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش و وزارت کار مرتبط است و به آنها خدمات ارائه می‌دهد. جزئیات این سازمان پس از نوبت اول کنکور سراسری ۱۴۰۳ جزییات ابلاغ می شود.

به گزارش ایرنا، نوبت اول آزمون سراسری در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی صبح روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه، هنر و زبان‌های خارجی عصر همان روز و گروه آزمایشی علوم تجربی صبح روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی برگزار خواهد شد.

نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ روزهای پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ و نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ روزهای ۷ و ۸ تیر برگزار می‌شود.

داوطلبان باید طبق تاریخ و آدرس تعیین شده روی کارت شرکت در آزمون، به حوزه امتحانی مربوط مراجعه کنند. برای شرکت در جلسه آزمون همراه داشتن پرینت کارت شرکت در آزمون و هم‌چنین اصل کارت ملی یا اصل شناسنامه عکس‌دار و ارائه آن الزامی است.

فرآیند برگزاری آزمون صبح‌ها رأس ساعت ۸ و بعدازظهر ساعت ۱۴:۳۰ آغاز می‌شود و درِ حوزه‌های امتحانی به ترتیب رأس ساعت ۷:۳۰ و ۱۴ بسته خواهد شد.