سیدعلی ترابی روز پنجشنبه در گفت گو با خبرنگار ایرنا با اعلام اینکه این جشنواره در تقویم رویداد گردشگری کشور به ثبت رسیده، اظهار کرد: پیش بینی شده که این دوره از جشنواره باشکوهتر از دورههای قبل و با حضور میهمانانی از استانهای مختلف کشور برگزار شود.
وی اضافه کرد: همچنین جشنواره امسال با مشارکت فعالان مدنی، سازمان های مردم نهاد، ادارات مختلف، جوانان و نخبگان این شهرستان برگزار می شود.
فرماندار اشنویه با بیان اینکه این شهرستان ظرفیت های قابل توجهی در حوزه گردشگری و کشاورزی دارد، افزود: برگزاری چنین جشنواره هایی می تواند نقش مهمی در حضور گردشگران و سرمایه گذاران حوزه کشاورزی و به ویژه باغداری در این شهرستان داشته باشد.
ترابی گفت: شناساندن ظرفیت های اشنویه به صورت عام و شناساندن محصولات باغی این منطقه از جمله گیلاس و سیب به صورت خاص از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی بیان کرد: برداشت گیلاس قرمز به عنوان محصول اصلی کشاورزی این شهرستان در اواخر خرداد و تیر هر سال آغاز می شود که علاوه بر یک ظرفیت اقتصادی، جذابیتی زیبا برای گردشگران در این شهرستان به شمار می رود.
به گزارش ایرنا سال گذشته نیز جشنواره گیلاس اشنویه با حضور جمعی از مسوولان کشوری و استانی و خبرنگاران و میهمانان از سراسر کشور به میزبانی این شهرستان برگزار شد.
محصول گیلاس دارای ارقام گوناگون تکدانه سیاه و صورتی، خوشه ای، زرد دانشکده، سفید و قرمز ارومیه و ارقام محلی زودرس و سایر ارقام بوده و در این میان ارقام خوشه ای و تکدانه سیاه بیشترین میزان سطح کشت را به خود اختصاص داده است.
شفافیت رنگ و طعم و عطر مطبوع این محصول موجب شده است تا گیلاس اشنویه مشتریان زیادی در داخل و خارج کشور پیدا کند.
گیلاس از جمله درختان مناطق معتدل و سرد به شمار می رود و مقاوم به سرماست؛ درخت گیلاس در مقایسه با سایر درختان میوه های هسته دار، به سرما مقاوم است و زودتر به مرحله برداشت می رسد، عمر اقتصادی یک درخت گیلاس در نمونه های مختلف متغیر بوده اما به طور متوسط ۲۰ تا ۳۰ سال است.
شهرستان مرزی اشنویه در جنوب آذربایجان غربی واقع است و بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد.