به گزارش ایرنا، بیشترین این خسارات مربوط به زمینهای کشاورزی، جاده بین مزارع، پلها و جادههای دسترسی در مناطق روستایی است.
فرماندار آزادشهر به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس برآوردهای اولیه بارندگیهای اخیر حدود ۹۰۰ میلیارد ریال به زمینهای کشاورزی و جاده بین مزارع، پلها و جادهها، تیرهای برق و دیوارهای حاشیه رودخانههای این شهرستان خسارت زد.
سیدجواد کریمی افزود: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته از بخش مرکزی و چشمهساران این شهرستان بخشی از دیوار حاشیه رودخانه سمت روستای قشلاق شکسته و پل دسترسی مردم روستای معصوم آباد و کاشیدار تخریب شد و ۲ واحد مسکونی قدیمی ساز هم در روستای کاشیدار ریزش کرد و ساکنان آن اسکان موقت یافتند.
وی ادامه داد: همچنین ۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی و ۲۵ کیلومتر از جاده بین مزارع و پنج کیلومتر کانالهای آبیاری آزادشهر خسارت دیده که کارشناسان با بازدید میدانی در حال ارزیابی دقیق آن هستند.
فرماندار آزادشهر گفت: سیلاب باعث شکسته شدن خط انتقال آب به نوده خاندوز در ۲ نقطه شد که متاثر از این شکستگی مردم در دسترسی به آب مشکل پیدا کردند و تانکرهای آبرسانی شهرهای اطراف را به کار گرفتیم و به زودی مشکل آب این شهر برطرف میشود.
کریمی افزود: پل روستاهای مختارزاده و قورچای به تاتار اولیا نیاز به اصلاحاتی دارد که جزو مصوبات سفر استاندار به نگین شهر است و منتظر اقدام دستگاههای اجرایی در این رابطه هستیم تا سرریز شدن آب در این نقاط هنگام بارندگی مدیریت شود.
وی ادامه داد: همچنین در بارندگیهای ۲ روز گذشته شاهد ریزشهایی از کوههای اطراف به داخل جاده خوش ییلاق بودیم که با حضور به موقع نیروهای راهداری برای پاکسازی، از مسدودی این جاده جلوگیری شد.
خسارت به هزار و ۶۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی رامیان
فرماندار رامیان هم خسارت بارندگی در این شهرستان را حدود ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: بر اساس برآوردهای اولیه بارندگیهای اخیر به هزار و ۶۰۰ هکتار از زمینهای زراعی و باغی ۲۶۰ میلیارد ریال خسارت زد.
علی جوان افزود: ۱۰۰ میلیارد ریال از این خسارات مربوط به ۳۵ درصد از اراضی گندم و بخش کمی از مزارع کلزا، ۱۳۰ میلیارد ریال از این خسارات مربوط به ۳۸ هکتار از بوتههای توت فرنگی و ۲۰ میلیارد ریال هم مربوط به ۱۵ هکتار از مزارع گوجه فرنگی میشود.
وی ادامه داد: حدود هفت کیلومتر از جاده بین مزارع رامیان هم ۹ میلیارد ریال خسارت دید و میزان خسارات به پل سیدکلاته هم حدود ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال است.
به گزارش ایرنا، شهرستانهای آزادشهر و رامیان با حدود ۲۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق استان گلستان واقع هستند.
سیل و طغیان رودخانهها، عجین شده با نام گلستان است؛ از سیل مرداد سال ۱۳۸۰ که موجب کشته شدن بیش از ۵۰۰ نفر شد و پر تلفاتترین سیل ایران لقب گرفت تا سیلاب دشت سال ۱۳۹۸ آق قلا و گمیشان با ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت و ۱۱ کشته، چهار ستون بدن گلستانی ها با هر بارش شدید باران لرزیده و وجود آن ها از دلهره و ترس لبریز میشود.
انجام اقدامات آبخیزداری و لایروبی رودخانهها و نیز مقاوم سازی خانههای مسکونی در مناطق روستایی پس از سیل ۱۳۹۸ در گلستان و سرعت بخشیدن به این اقدامات در دولت سیزدهم از دلائل اصلی در کاهش خسارات بارش های سیل آسای در این استان است.
استان گلستان حدود ۲ میلیون نفر جمعیت دارد که نیمی از آنها در هفت شهرستان واقع در شرق آن سکونت دارند.