روحالله امراللهی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: عدم افزایش محدوده شهری در قم سبب شده تا در عمل امکان پیادهسازی الگوهای سبک زندگی ایرانی و اسلامی غیرممکن باشد و مردم بهناچار بهخاطر محدودیت زمین به سمت زندگی آپارتمان نشینی کوچ کنند.
وی اضافه کرد: پیادهسازی و معماری شهر و خانه بر اساس سبک دیرینه و سنتی با متراژهای محدود واحدهای مسکونی در شهرسازی مبتنی بر بلندمرتبهسازی ممکن نیست.
وی با تاکید بر اینکه پیادهسازی سبک شهرسازی ایرانی و اسلامی در قم موفق نبوده است، یادآور شد: طی ۳۰ سال گذشته فقط ۲۰۰ هکتار به محدوده شهرک پردیسان بهخاطر اجرای طرحهای ساخت مسکن و مقداری نیز به محدوده منطقه جمکران افزوده شده است.
امراللهی با بیان اینکه تا وقتی محدوده شهر افزایش نیابد راهی جز آپارتماننشینی و ادامه وضعیت فعلی وجود ندارد، گفت: محدودیت در زمین و سیاستهای ادوار گذشته در واگذاری اراضی از عوامل اصلی در توسعه آپارتماننشینی و فاصلهگرفتن از سبک تمدنی در نظام معماری و شهرسازی بوده است.
عضو شورای شهر قم در ادامه با بیان اینکه شهرداری قم در پیادهسازی نظام شهرسازی الکترونیک و صدور برخط مجوزها هنوز عملکرد قابل دفاعی ندارد، افزود: بخش مهمی از این موضوع به مباحث حقوقی در فرایند صدور پروانه مربوط است که سبب مراجعه حضوری شهروندان میشود.
امراللهی گفت: صدور یکهفتهای پروانههای ساختمانی مهمترین هدف شورای شهر در فرایند شهرسازی الکترونیکی است که بهخاطر مباحث حقوقی هنوز عملیاتی نشده است.