محمدصادق رضاقلی زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: تولید این میزان ماهی از ۲۴ مزرعه فعال سردآبی و ۲۰ مزرعه گرمابی بوده است.
وی با بیان اینکه برداشت ماهی گرمابی از آبان و آذرماه آغاز می شود افزود: ۲۰ نفر در استخرهای پرورش ماهی شهرستان اشتغال دارند که امسال با توسعه مزارع پرورش ماهی ۲۰ نفر دیگر به این آمار اضافه خواهند شد.
رییس جهاد کشاورزی شهرستان شیروان، آمور، کپور، فیتوفاگ و قزل آلا را از ماهیان تولیدی شهرستان برشمرد و ادامه داد: بیشترین تولید ماهی در این شهرستان قزلآلا است که برای فروش به سایر استان ها ارسال می شود.
پرداخت ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات
وی عنوان کرد: سال گذشته ۵۰ میلیارد ریال تسهیلات توسعه استخرهای پرورش ماهی، تامین نهاده و خوراک ماهی به پنج نفر از متقاضیان پرداخت شد.
رضاقلی زاده، اشتغال و درآمدزایی را از مزایای توسعه بخش پرورش ماهی دانست و گفت: رویکرد توسعه این استان بر مدار کشاورزی است و همزمان از آب ذخیره استخرها برای پرورش ماهی و کشاورزی استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه منابع آبی استان برای پرورش ماهیان گرمابی و سردابی مناسب است تصریح کرد که ظرفیت و پتانسل تولید انواع ماهی در استان وجود دارد و از بهره برداران بخش کشاورزی، جوانان دانش آموخته این بخش می خواهیم در این بخش ورود و درآمدزایی خوبی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، سرانه مصرف ماهی در این استان با احتساب مصرف تن ماهی ۷.۱ کیلوگرم و میانگین مصرف ماهی در کشور ۹.۵ کیلوگرم است.
شهرستان شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.