اردبیل- ایرنا- دومین جشنواره بین المللی کوچ عشایر مغان امروز جمعه با حضور جامعه عشایری استان های مختلف ایران و چند کشور خارجی در شهر جعفرآباد منطقه مغان آغاز شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا، در این جشنواره که در هوای بهاری و در دل طبیعت زیبا و سرسبز منطقه مغان در شهر جعفرآباد شهرستان بیله سوار در حال برگزاری است، توانمندی و سبک زندگی جامعه عشایری ایران و جمعیت کوچرو چند کشور خارجی به نمایش گذاشته شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل در خصوص ویژگی های این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: در این رویداد فرهنگی ۴۱ طایفه عشایری از استانهای مختلف کشور به همراه ۳۲ طایفه کوچرو عشایر استان اردبیل حضور دارند.
حسن محمدی ادیب افزود: این جشنواره از سال گذشته به صورت بین المللی در حال برگزاری است و امسال میهمانانی از جامعه کوچرو کشورهای عراق، ترکیه، سوریه و لبنان و نیجریه نیز در این جشنواره حضور یافته اند.
وی بیان کرد: امروز در قالب این جشنواره مسابقات مختلفی از قبیل اسب سواری، بازی های بومی و محلی، مسابقه انتخاب زیباترین قوچ و برترین شتر منطقه برگزار می شود.


مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل همچنین اظهار کرد: جشنواره بین المللی کوچ عشایر می‌تواند نقطه عطفی در ثبت و ضبط آداب و رسوم و فرهنگ عشایر کشور باشد و فرصتی است تا مردم در یک مکان جمع شده از اجرای برنامه‌های مختلف فرهنگی و ورزشی لذت ببرند.
وی ادامه داد: سال گذشته نخستین جشنواره‌ بین‌المللی کوچ عشایر شاهسون با حضور دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو و سفیرانی از کشورهای مختلف جهان برگزار و استقبال بی‌نظیری از آن شد و امسال نیز این جشنواره پررنگ‌تر و پررونق‌تر در حال برگزاری است.


محمدی ادیب اضافه کرد: برپایی غرفه‌هایی برای عرضه محصولات و تولیدات جامعه عشایری، صنایع دستی و نمایش فرهنگ و آداب و رسوم و معرفی ظرفیت‌های بی‌نظیر گردشگری استان‌های مختلف کشور، معرفی بهترین محصولات لبنی، برنامه پخت انواع آش‌های محلی، برپایی آلاچیق محلی و عرضه و نمایش لباس سنتی از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده در این جشنواره است.


به گزارش ایرنا، عشایر استان اردبیل با بیش از ۱۳ هزار خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور بوده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.
عشایر استان اردبیل ساکن در ۱۱ شهرستان استان، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه، هزار و ۵۲۷ "ابه"(اقامتگاه موقت) زندگی می‌کنند.
عشایر این استان سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر، هزار و ۵۰۰ تن پشم، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر، هشت هزار و ۱۰۰ تن محصولات باغی، ۹۲ هزار تن محصولات زارعی و ۲۳ هزار متر مربع صنایع دستی مانند فرش، گلیم و جاجیم تولید می‌کنند.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است و به داشتن مناطق طبیعی، تاریخی، مذهبی و اقتصادی یکی از مقاصد مهم گردشگران داخلی و خارجی محسوب می‌شود.