قیمت مسکن در دهه ۹۰ افزایش شدیدی داشت و دولت قبل توجهی به ساخت مسکن نداشت اما دولت سیزدهم برای حل مشکل به جامانده از گذشته و صاحب خانه کردن مردم طرح نهشت ملی مسکن را از همان روزهای ابتدایی آغاز به کار خود اجرایی کرد و این طرح در حال اجرا است.
یکی از بخشهای این موضوع ساخت مسکن برای کارگران است که تفاهمنامهای بین وزارت تعاون، کار و رفاه و وزارت راه و شهرسازی منعقد شده تا برای کارگران ۴۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شود. این تفاهم نامه در مهرماه سال ۱۴۰۰ به امضای هر دو طرف رسید. در آبان ماه سال ۱۴۰۱ نیز دستورالعمل تشکیل تعاونیهای مسکن جهش کارگری که در شهریور همان سال تهیه شد، ابلاغ شد.
اصلیترین مشکل کنونی کارگران، مسکن است که برای حل این معضل اول باید زمین مورد نیاز را تامین کرد. حال در سال جهش تولید با مشارکت مردم بایستی به موضوع جهش در بخش ساخت مسکن و به صورت خاص ساخت مسکن برای کارگران توجه ویژهای شود.
برای جهش در ساخت مسکن کارگران تنها چند پیشنهاد اجرایی برای رفع گوشهای از مشکلات کارگران میتواند ارائه داد که در ادامه میآید:
-تخصیص زمین توسط وزارت راه و شهرسازی به تعاونیهای مسکن کارگری،
تخصیص زمین به کارفرمایان برای احداث مسکن برای کارگران،
استفاده از ظرفیت مولدسازی داراییهای دولت برای احداث مسکن کارگری،
تخصیص اعتبارات و وام برای تسهیل و تسریع مسکن کارگری،
شناسایی و تسهیل در تغییر کاربری املاک و اراضی شرکتهایی که در محدوده شهرها قرار گرفتهاند، صرفاً برای احداث مسکن کارگری،
ایجاد مشوق برای کارفرمایان برای تامین مسکن کارگری،
اجرایی شدن مصوبه شورای عالی کار برای شروع به کار قرارگاه ملی مسکن کارگری و فعال شدن ظرفیت در زمین مانده ماده ۱۴۹ قانون کار،
استفاده از منابع و ظرفیتهای سازمان تامین اجتماعی و شرکتهای وابسته برای تحقق طرح جهش مسکن کارگری.
بیمناسبت نیست هم زمان با هفته کارگر اضلاع سه جانبه کارگری کارفرمایی و دولت برای تحقق این مهم و رضایتمندی کارگران عزیز با اراده جدی وارد کارزار شوند. در صورت کمک به رفاهیات و معیشت کارگران میتوانیم در سال جهش تولید یا مشارکت مردم شاهد اتفاقات بسیار خوبی باشیم.
امیدواریم در نشستها و همایشهای پیش رو در حضور مسوولان به ویژه رئیس جمهور این مهم به عنوان خواسته مشترک و ملی مطرح و محقق شود.
*عضو هیات مدیره کانون عالی کارفرمایی ایران و عضو شورای عالی کار