تهران-ایرنا- واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: مسکو از هیچ تلاشی برای حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل دریغ نمی کند.

به گزارش جمعه شب ایرنا از "تاس" وی گفت: متأسفانه چندی پیش، ما نتوانستیم کاری را که بیش از ۷۰ سال پیش باید به ثمر می رسید، انجام دهیم و در نتیجه وتوی آمریکا، فلسطین حق رأی در سازمان ملل را بدست نیاورد.

نبنزیا ادامه داد ما تمام تلاش خود را برای حل این مسائل انجام می دهیم و این فرآیندها را هدایت می کنیم. "

به گفته این مقام روس، برخلاف بسیاری از کشورهای دیگر، روسیه می‌تواند «در مورد آنچه در حال وقوع است صحبت کند» و «این امر نه تنها از سوی کشورهای عربی و مسلمان، بلکه در جهان نیز به شدت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.»

این مقام روس در بخش دیگری از اظهارات خود که در مصاحبه با تاس انجام شد گفت که روسیه طرح های جدی خلع سلاح را در سازمان ملل مطرح می کند.

پیش از این، روسیه پیش نویس قطعنامه ای را که توسط ایالات متحده و ژاپن در مورد عدم استقرار سلاح هسته ای در فضا در شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده بود وتو کرد.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در مصاحبه با میخائیل گوسمن، معاون اول مدیر کل تاس، گفت: روسیه ابتکارات جدی خلع سلاح را در سازمان ملل ترویج می دهد، از جمله اقداماتی برای جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضا.

وی ادامه داد: ما ابتکارات جدی در حوزه خلع سلاح در سازمان ملل مطرح کرده ایم، به ویژه در زمینه جلوگیری از مسابقه تسلیحاتی در فضا، امنیت اطلاعات بین المللی و در این زمینه. این نماینده گفت: ما عموماً در این خصوص پیشرو هستیم.

پیش از این روسیه پیش نویس قطعنامه ای را که توسط آمریکا و ژاپن در مورد عدم استقرار تسلیحات هسته ای در فضا تهیه شده بود در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد. از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل، ۱۳ کشور به این قطعنامه رای دادند. چین به قطعنامه رای ممتنع داد.

قبل از رای گیری، نبنزیا گفت که این سند با هدف خدشه دار کردن وجهه روسیه است و این پیش نویس قصد دارد اتحاد اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد را خدشه دار کند. روسیه و چین اصلاحیه ای را برای این سند پیشنهاد کردند که اقداماتی را برای جلوگیری از قرار دادن انواع سلاح ها در فضا تعیین می کند. با این حال، این اصلاحیه توسط شورای امنیت سازمان ملل رد شد.

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که روسیه به زودی پیش نویس قطعنامه خود را در این زمینه به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، قطعنامه عضویت کامل فلسطین در شورای امنیت جمعه گذشته به رای گذاشته شد که از ۱۵ عضو شورای امنیت ۱۲ عضو به این قطعنامه رای مثبت و انگلیس و سوئیس رای ممتنع دادند.

آمریکا با رای منفی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد.

کشور الجزایر پیش نویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین را در سازمان ملل به شورای امنیت سازمان ملل ارائه کرده بود و خواستار طرح آن در نشست روز پنجشنبه این شورا شده اما کشور مالت که رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه جاری میلادی (آوریل) است، ابتدا اعلام کرد که شورای امنیت عصر جمعه به وقت محلی در این باره تصمیم گیری خواهد کرد اما سرانجام این نشست عصر پنجشنبه به وقت محلی برگزار شد.

تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل مستلزم آن است که حداقل ۹ رأی مثبت را بدون مخالفت یا همان وتوی پنج عضو دائم شورای امنیت یعنی آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه و چین به دست آورد.

پیش از این، منابع آگاه اعلام کرده بودند که این قطعنامه از حمایت ۱۳ عضو شورای امنیت برخوردار است اما احتمالا آمریکا یکی از اعضای اصلی شورای امنیت و حامی همیشگی (رژیم) اسرائیل، با آن مخالفت و آن را وتو خواهد کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه (۳۰ فروردین ماه) به وقت محلی اعلام کرد که واشنگتن به این قطعنامه رای مثبت نخواهد داد.