مسعود حقیقت روز شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: این سامانه جدید بارشی همراه با رعد وبرق، وزش باد و در مناطق مستعد بارش تگرگ همراه است برای بعدازظهر شنبه دراستان به ویژه شهرستان های شیراز، فیروزآباد، قیرو کارزین، مرودشت، سروستان، خفر، فسا، استهبان، نی ریز و داراب پیش بینی شده است.
وی اضافه کرد: همچنین این سامانه برای یکشنبه نهم اردیبهشت هم در نیمه جنوبی استان به ویژه شهرستان های فیروزآباد، قیرو کارزین، فراشبند لامرد، لارستان، گراش، زرین دشت و داراب فعال است.
اثر مخاطره ، احتمال آبگرفتگی معابر
مدیر کل هواشناسی فارس بیان کررد: اثر مخاطره همچون احتمال آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان آب و برخورد صاعقه وجود دارد از این احتیاط درتردد از حاشیه رودخانه ها و مسیل ها توصیه می شود.
به گزارش ایرنا، پیشتر هواشناسی فارس، چهارم اردیبهشت ماه با اعلام وضعیت نارنجی فعالیت سامانه تشدید بارش های رگباری و بهاریٰ، گاهی وزش باد شدید، رعد و برق و در برخی نقاط بارش تگرگ از بعد از ظهر سه شنبه چهارم اردیبهشت تا چهارشنبه پنجم همین ماه در شیراز و همه مناطق استان هشدار داده بود.
براساس این گزارش در بارش اخیر که چهارم اردیبهشت ماه در فارس صورت گرفت بسیاری از معابر شهری کلانشهر شیراز آب فرا گرفت و مشکلاتی را برای رفت و آمد شهر وندان به وجود آورد و لزوم مدیریت قبل از بحران نیز تاکید می شود.
وضعیت رنگ هشدارها چگونه است ؟
زمانی که سازمان هواشناسی، هشدار زرد رنگ میدهد یعنی پدیدهای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و کارهای روزمره اختلالاتی ایجاد کند. این هشدار برای مردم با هدف آمادگی لازم در مواجهه با پدیده های جوی که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد، همچنین برای مسئولان به منظور اندیشیدن تمهیدات لازم صادر می شود.
هشدار نارنجی شدت بیشتری از هشدار زرد دارد و در نوع نارنجی پیشبینی میشود که پدیدهای جوی اثرات مخرب و خسارتهای احتمالی داشته باشد. هشدار نارنجی برای آمادهباش دستگاههای مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارتزا نیز هست.
هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار هواشناسی است که پیشبینی می شود پدیده جوی بتواند خسارتهای وسیعی داشته باشد. با صدور هشدار قرمز به دستگاههای مختلف اعلام میشود که وارد عمل شوند و اقداماتی برای کاهش خسارات بیندیشند.
به طور کلی رنگ زرد، نارنجی و قرمز هریک به ترتیب به معنی آگاهی، آمادگی و اقدام است.