به گزارش ایرنا، "فوتشال" تلفیقی اعجابانگیز از فوتبال و شالیزار است و سایت AFC طی سال های اخیر برای جلب نظر مخاطبان ایرانی خود چند تصویر از مسابقات فوتشال را روی خروجی خود در صفحات مجازی قرار داده و بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
اما در مورد فوتشال کمی بیشتر بدانیم. این رشته در فصل کاشت نشای برنج در شالیزارهای شمال کشور خصوصا در استان مازندران و گیلان رواج دارد. این مسابقات معمولا در ماههای فروردین و اردیبهشت برگزار میشود و قوانین خاص خود را دارد و البته با استقبال فوقالعاده مردم نیز همراه است.
فوتشال در زمینی به ابعاد حدودی ۵۰ در ۲۵ برگزار میشود و هر تیم ۹ بازیکن در داخل زمین دارد. مردم نیز استقبال خوبی از آن به عمل میآورند و فضای رقابتی جالبی وجود دارد. یک گزارشگر هم با هیجان بالا مسابقات را گزارش میکند. در این بازی که به قدرت بدنی بالایی نیاز است؛ گلهای زیادی رد و بدل میشود و بازیکنان نیز گاها از حرکات آکروباتیک استفاده میکنند و ابایی بابت این قضیه ندارند.
فوتبال در اطراف زمین شالیزار برای آنها بهانه ای است برای شادی. اینجا پای دوستی و البته تلاش وافر در زمین برای پیروزی در میان است. آنها در زمین برای بردن به آب و آتش می زنند اما در پایان بازی آب سرد هر آنچه جسم به خود گرفته را پاک می کند و آماده نبرد واقعی می شوند. "نگهداری شالی و در نهایت برداشت محصول. اینها فوتبال را عاشقانه تر دوست دارند. "
فوتبال در مازندران فقط تماشای بازی نساجی، استقلال و پرسپولیس و دیگر تیم هایی که در لیگ برتر هستند یا آنهایی که برای تیم ملی بازی می کنند، نیست.
کسان دیگری هستند که فوتبال برای آنها لذتبخش است. حتی لذتبخش تر از بازیکنان حرفه ای. یا بچه هایی که در کوچه و پس کوچه های شهر بازی می کنند. وحتی کارگرانی که در حاشیه ی شهر جویبار بعد از فارغ شدن از کار هفتگی دور هم جمع می شوند و در خاک و خل با هم بازی می کنند و کری هم می خوانند. و حتی اینجا یعنی شالیزارهای استان مازندران. مهد کاشت برنج هاشمی، شیرودی و ...
مسابقاتی که در زمین شالیزار یا همان زمین های زارعی برگزار می شود فوتشال نام دارد. یعنی فوتبال داخل شالیزار. این بازی ها تدوام نگهداری شالیزار و به منظور بازگشت جوانان روستا به مزارع، در یک هزار متر از اراضی کشاورزی روستای میستان در روزهای اخیر در آغاز فصل تابستان با برداشت گندم و شخم زنی برای کشت برنج در شهرستان جویبار برگزار شد. فارغ از نتیجه چه شور و شوقی. چه تلاشی می کنند برای بردن و هدایت توپ به داخل زمین. همانند تلاشی که از آنها برای کاشت برنج و برداشت می بینیم. ماه ها تلاش و صبر برای برداشت برنج و کسب روزی حلال برای گذران زندگی.