شیراز - ایرنا - دهه کرامت، بهانه‌ای برای بیشتر گفتن از ولایت و سنت های حسنه‌ جامعه اسلامی است و به گفته فعالان این حوزه در کشور ترویج برادری ، ولایتمداری و تکریم دختران ایران اسلامی از محورهای ویژه برنامه‌های این دهه به شمار می رود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امروز (شنبه )نشست ستاد گرامیداشت هفته کرامت به میزبانی آستان احمدی شاهچراغ (ع) برگزار شد و در این نشست مسئولان حرم‌های مطهر اهل‌بیت و بقاع متبرکه کشور از برنامه‌های خود برای برپایی پرمحتوا و شادانه هفته کرامت گفتند.

این دهه با ولادت با سعادت بانوی کرامت (س) در اول ذی‌القعده آغاز می‌شود و تا ولادت امام رئوف (ع) پایان می‌یابد؛ در میانه این هفته مقام امین ولایت، احمد بن موسی (ع) بزرگ داشته می شود و خادمان امامزادگان و بقاع متبرکه نیز تجلیل می‌شود.

امسال ۲۱ تا ۳۱ اردیبهشت ماه، سراسر ایران اسلامی سرشار از شور و شوق رضوی است جشن‌هایی شادمانه با محوریت دختران و بانوان این سرزمین برپا خواهد شد و به گفته محمدی، نماینده آستان قدس رضوی در ستاد دهه کرامت کشور بیش از ۳۵۰ برنامه مصوب به این مناسبت برگزار خواهد شد.

او پیرامون محتوای ویژه برنامه‌های دهه کرامت امسال گفت: دبیرخانه دائمی بزرگداشت دهه کرامت با مشورت مراجع عظام تقلید ، موضوع امام و نقش امام در جامعه را محور محتوایی این برنامه‌ها قرار داده است.

نماینده آستان قدس رضوی با بیان اینکه امام رضا (ع) حدیث‌های بسیاری پیرامون اهمیت جایگاه امام در جامعه دارند، عنوان کرد: امام رئوف(ع)، امام را در جامعه بهترین دوست، برادر، پدر و بارانی برای زمان تشنگی معرفی کرده‌اند.

به گفته محمدی در بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) نیز بر ۲ رویکرد ولایتمداری و برادری تاکید می‌شود؛ به همین منظور برای ترویج برادری مذهبی و برادری عام یعنی نیکی کردن در جامعه تلاش می‌شود و رویدادها و پویش‌هایی اجرا می‌شود.

او جشن بزرگ خانواده امام رضایی‌ها، جشن زیرسایه خورشید، جشن ویژه نوجوانان و دختران و اهدای ۲۰ هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی را از جمله برنامه‌هاِ ی تدارک دیده شده در آستان رضوی برشمرد.

به گفته محمدی ویژه برنامه گرامیداشت حضرت احمدبن موسی (ع) نیز همزمان در شیراز و مشهد برگزار می‌شود.

دهه کرامت؛ زمانی برای از ولایت گفتن

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت گفت: این دهه بهانه‌ای برای بیشتر گفتن از ولایت و سنت حسنه‌ای است که یک جریان سازی بزرگ را در اختیار متولیان فرهنگی کشور قرار می دهد تا بیشتر، جریان‌های مرتبط با اهلبیت (ع) را ترویج کنند.

حجت‌الاسلام کمال خداداده با اشاره به نامگذاری ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه (س) به عنوان روز دختر، اظهار کرد: اگر بتوانیم نسل جوان و نوجوان را به این بهانه با نگاهی که پدران ما به زن و نقش زنان در جامعه داشتند آشنا کنیم، می‌توان تریبون‌ها را از آنهایی گرفت که به دختران ما می‌گویند جایگاهی در جامعه ندارند.

او ادامه داد: هنگامی که مردم ایران حضرت معصومه (س) را در قم یافتند، زن و مرد، عارف و سالک در پیشگاه او دست به سینه ایستادند، از سوی دیگر شمار بالایی از بقاع متبرکه و مورد احترام مردم در سراسر کشور از آن بانوان است و مسجد تاریخی و شاخص در جوار حرم مطهر امام رضا (ع) به نام بانو گوهرشاد مورد احترام همگان است.

شکل‌گیری دبیرخانه دائمی ستاد ملی تکریم دختران

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) نیز در این نشست این خبر را داد که قرار است، دبیرخانه دائمی ستاد ملی تکریم دختران ایران اسلامی در دهه کرامت تشکیل شود.

به گفته حجت الاسلام سید احمد مشرف این ستاد به منظور برپایی رویدادهای برای تکریم دختران کشور شکل می‌گیرد.

به گفته او روز ولادت با سعادت بانوی کرامت، همزمان در سراسر کشور جشنی با حضور دختران برگزار می‌شود و ویژه برنامه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه نیز صبح جمعه یکم ذی‌القعده با مراسم خطبه‌خوانی آغاز می‌شود.

معاون فرهنگی حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) یادآور شد: برنامه‌های جشن دهه کرامت از شنبه پس از آن آغاز می‌شود و تا ولادت امام رضا با تاکید بر جشن‌های ویژه بانوان و دختران ادامه می‌یابد.

کنگره ملی امامزاده شاخص سال با حضور رئیس جمهور

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور نیز درباره ویژه برنامه‌های روز بزرگداشت و تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه کشور، گفت: به منظور معرفت‌افزایی بیشتر جامعه نسبت به جایگاه امام زادگان جلیل‌القدر، هر سال کنگره ملی یکی از امامزاده‌های شاخص کشور برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام سیدمحمدکاظم موسوی متقی ادامه داد: امسال شاهد برپایی کنگره ملی امامزاده سلطان علی بن محمد باقر بودیم که با حضور رئیس قوه قضائیه افتتاح شد، مقاله‌های خوبی به دبیرخانه رسید و ارزیابی شد و در صورت فراهم شدن مقدمات، اختتامیه آن با حضور رئیس جمهور در مشهد اردهال برگزار می‌شود.

او یادآور شد: کنگره سالانه امامزادگان شاخص کشور تا کنون هشت دوره برپا شده است.

مدیرکل فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: پنجم ذی‌القعده به مناسبت روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه ۳۱ آیین استانی در بقاع شاخص هر استان و آیین‌های شهرستانی نیز به منظور تجلیل از خادمان و هیات امنای این بقاع متبرک برگزار می‌شود.

به گفته موسوی متقی ایران اسلامی میزبان بیش از هشت هزار امامزاده و بقاع متبرکه است و این نشان می دهد که مردم ایران با آغوش باز این عزیزان را پذیرفتند.

به گفته او فارس میزبان بیشترین شمار امامزادگان جلیل‌القدر از میان استان‌های کشور است، چرا که در مسیر عبور کاروان‌های اهل‌بیت (ع) به سمت مرو بوده است و بسیاری از آنها بویژه در شیراز حضور یافته‌اند.

دهه کرامت در سومین حرم اهل بیت (ع)

مرکز فارس به فرموده رهبر معظم انقلاب سومین حرم اهل بیت (ع) است و با میزبانی از حضرت احمد بن موسی (ع) به عنوان امین ولایت امام رئوف (ع)، جایگاهی شاخص در گرامیداشت دهه کرامت دارد.

به گفته رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، قرار است به این مناسبت در سراسر فارس حدود یکهزار برنامه برگزار شود؛ برنامه‎‌هایی که جشن‌ها، برنامه‌های تبیینی و رویدادهای مجازی را در بر می‌گیرد.

حجت‌الاسلام حسین ملک مکان اعلام کرد: دهه کرامت، چند جشن بزرگ در شیراز برگزار می‌شود و ۱۰ نقطه پرتردد شهر نیز میزبان پاتوق‌های دخترانه است.

به گفته او آذین بندی و فضا سازی شهرها از سوی معاونت عمرانی استانداری فارس به همه شهرداری‌ها ابلاغ شده و اردوهای زیارتی و سیاحتی متعدد و توزیع بسته‌های معیشتی میان نیازمندان فارس نیز در هفته کرامت برپاست.

معاون فرهنگی سپاه فجر نیز گفت: سپاه و بسیج فارس در همه ایام سال حرم مطهر احمدبن موسی (ع) و بقاع متبرکه را محور برنامه‌های فرهنگی خود قرار می‌دهند و جشن‌های دهه کرامت نیز در ۴۰ نقطه از ناحیه‌های پنجگانه فارس برپا می‌شود.

رنجبر درباره محتوای ویژه‌برنامه‌های دهه کرامت که از سوی سپاه و بسیج فارس برگزار می‌شود هم گفت: موضوع خواهر و برادری دینی در این برنامه‌ها محور قرار گرفته، مخاطبان ما جوانان هستند و ۲ مساله حجاب و فرزندآوری در این برنامه‌ها گنجانده شده است.

دهه کرامت؛ فرصتی که نباید از دست داد

تولیت آستان احمدبن موسی (ع) دهه کرامت را فرصتی دانست که باید آن را مغتنم شمرد و از آن بهره برد؛ چنانکه شب قدر و محرم و صفر نیز فرصت است.

حجت‌الاسلام ابراهیم کلانتری تاکید کرد: باید با آمادگی به سراغ این فرصت رفت و فضا را مهیای استفاده از این دهه کرد؛ لازم است فضا به گونه‌ای مدیریت شود تا شرایط برای فعالیت‌های فرهنگی فراهم باشد.

او درباره اهمیت شکل‌گیری فضای مناسب، توضیح داد: چنانکه امروز در فضای ضدصهیونیستی شکل گرفته جنبش‌های دانشجویی که سالها سکوت داشتند برای حمایت از مردم مظلوم غزه به پا خاستند و رئیس دانشگاه هاروارد به عنوان معتبرترین دانشگاه جهان از این مردم دفاع می‌کند.

تولیت آستان احمدبن موسی (ع) بر اهمیت فضاسازی فیزیکی نیز تاکید کرد و گفت: فضاسازی هزینه کمی دارد اما گاهی مورد غفلت قرار می‌گیرد، شهرداری‌ها، مساجد و کانون‌های فرهنگی هنری نقش بسیاری در این زمینه دارند تا با آماده کردن فضا اثرگذاری برنامه‌ها هم افزایش یابد.

کلانتری با اشاره به رهنمود رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه شیراز سومین حرم اهل بیت است، اظهار کرد: باید تمام تلاش خود را کنیم که به این جایگاه برسیم و اجازه ندهیم این توصیه ایشان بر زمین بماند.

او ادامه داد: هرچند این حرم مطهر به برکت وجود شهدایی که خون پاکشان ریخته شد، جنبه جهانی نیز پیدا کرد و به فرموده رهبر معظم انقلاب باید این حادثه زنده نگه داشته شود.