محسن اسماعیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص مهمترین وظایف شوراهای شهری استان، اظهار کرد: براساس قانون، اصلی ترین وظایف شوراهای استان انتخاب گزینه مناسب برای شهردار، بررسی و شناخت کمبودها و نیازهای فرهنگی، آموزسی، بهداشتی و رفاهی و همچنین نظارت بر عملکرد شهرداری به خصوص در حوزه مالی و عمرانی است.
وی ادامه داد: عملکرد شورای ششم شهر قزوین در حوزه نظارت بر عملکرد شهرداری در حوزه های عمرانی و فرهنگی به نسبت عملکرد قابل قبولی دارد اما ضعف هایی در حوزه های مختلف گردشگری و درآمدی نیز داشته است.
اسماعیلی با تاکید بر حمایت دولت از شوراهای استان، افزود: بخشی از این حمایت ها در سطح کلان و ملی و در قالب برگزاری جلسات منظم با شوراهای عالی استانی توسط رییس جمهور و بخش دیگر این حمایت ها نیز در سطح محلی است که دستورالعمل انتخاب شورای برتر در استان اتفاق افتاد و البته در حوزه های آموزشی، فرهنگی، تدوین قوانین و مقررات اقدامات مناسبی نیز صورت گرفته است.
به گفته این مسوول، از مهمترین چالش های شورای شهر قزوین می توان به روابط داخلی شورا و اختلاف نظرهای موجود و خلاهایی که در ارتباط با دستگاه های اجرایی دیده می شود و همچنین در حوزه ایجاد درآمدهای پایدار، سرمایه گذاری و گردشگری اشاره کرد که موفقیت چندانی کسب نکرده است.
اسماعیلی ادامه داد: براساس شاخص های موجود، عملکرد شوراهای شهرستان و فرمانداری های استان همه ساله مورد ارزیابی قرار می گیرد که در حال حاضر چهار شهرستان در قزوین عملکرد موفقی داشته و شهر محمدیه نیز رتبه برتر را نیز به خود اختصاص داده است.
این مسوول با اشاره به وجود برخی چالش ها در شوراهای اسلامی، خاطرنشان کرد: برخی از شوراها فکر می کنند تمام اختیارات شهر در دست آنان قرار دارد در صورتی که تنها بخشی از مدیریت شهری در دست شورا و شهرداری هاست، بخشی دیگر از این مدیریت برعهده حاکمیت و دستگاه های اجرایی و خدمات رسان قرار دارد و به همین دلیل برخی از قول های داده شده به هیچ وجه در حیطه وظایف شوراها نبوده و همین مساله باعث خدشه دار شدن در حوزه آگاهی و اعتماد مردم به این نهاد می شود.
مدیرکل دفتر شهری و شوراهای استانداری قزوین خاطرنشان کرد: امیدواریم با اصلاح قوانین و ساختارها، شاهد افزایش میزا مشارکت های مردمی و همچنین اختیارات شوراهای اسلامی باشیم تا بتوانیم شرایط مطلوب تری را در سطح شهرهایمان برقرار کنیم.
استان قزوین با ۲۸ شهر، دارای ۱۵۴ عضو اصلی و ۹۳ عضو علی البدل در شوراهای شهری خود است.