اصفهان - ایرنا - استاندار اصفهان گفت: انتقال آب از دریای عمان به اصفهان یکی از سریع‌ترین پروژه‌های در دست اجرا در کشور است و با حمایت صنایع بزرگ در مدار پیشرفت و شکوفایی قرار دارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روابط عمومی پالایشگاه اصفهان، سیدرضا مرتضوی در نشست هماهنگی پروژه‌های تامین آب اضافه کرد: انتقال آب از دریا که از طرح‌های مهم انتقال آب به فلات مرکزی به‌شمار می‌آید از یک و نیم سال قبل شروع شده و با تاکید رییس جمهور در شرایط خوبی قرار گرفته است.

مرتضوی با بیان اینکه طرح مذکور امید ویژه‌ای در دل مردم استان اصفهان ایجاد کرده است، اظهار کرد: حمایت‌ مستمر مجموعه‌های صنعتی بزرگ استان از جمله پالایشگاه، فولاد مبارکه، ذوب‌آهن، اتاق بازرگانی و برخی از مجموعه‌های دیگر شرایط خوبی را از نظر پشتیبانی برای این مجموعه رقم زده است.

وی تاکید کرد: شرکت آب صفه پیمانکار طرح انتقال آب از دریای عمان است که با استفاده از ظرفیت پیمانکاران قوی خود توانسته است در بخش‌های مختلف این پروژه را تقسیم کار کند و با همکاری پیمانکاران مختلف به پیش ببرد.

استاندار اصفهان افزود: سرعت این پروژه به گونه‌ای است که امید داریم حداقل در بخش خط انتقال تا پایان سال به اتمام برسد.

مرتضوی ادامه داد: بخش‌هایی از پروژه از جمله آبگیر و نصب بعضی از تجهیزات که سفارش ساخت آنها داده شده ممکن است به زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: بزودی با معاون اجرایی رییس جمهور جلسه‌ای خواهیم داشت و گزارش طرح های بزرگ آبی استان به وی ارائه می‌شود.

مرتضوی با اشاره به اینکه همه واحدهای صنعتی استان بعد از اینکه این طرح به سرانجام رسید موظفند تامین آب خود را از مسیر این پروژه انجام دهند، افزود: این موضوعی است که باید بصورت قانونی اجرا شود.

استاندار اصفهان تصریح کرد: همه واحدهای صنعتی استان باید غیر از شبکه فعلی، تدبیر دیگری نیز برای تامین آب داشته باشند بنابراین برخی از مجموعه‌های سهامدار مانند هلدینگ پتروپالایش اصفهان، فولاد مبارکه و ذوب‌آهن علاقه‌مند به برنامه‌ریزی برای آینده خود هستند و شرکت‌های دیگر باید برای تامین نیاز خود از این شرکت ها تامین آب کنند.

مرتضوی اظهار امیدواری کرد که تا پایان سال ۱۴۰۴ با تامین آب صنعت از طریق آبی که صنایع تامین می‌کنند بخشی از مشکلات آب آشامیدنی اصفهان حل شود.

وی همچنین گفت: مدیریت استان برای حل برخی مشکلات موجود بر سر راه هلدینگ پتروپالایش، توجه ویژه و عزم جدی دارد.

مدیر عامل هلدینگ پترو پالایش اصفهان نیز در حاشیه این نشست گفت: پالایشگاه اصفهان ۲۰ درصد سهام شرکت آب انتقال صفه را در اختیار دارد که در این جلسه نیز هفت درصد سهم اتاق بازرگانی به پالایشگاه اصفهان واگذار شد و سهم ‌پالایشگاه به ۲۷ درصد رسید.

محسن قدیری افزود: ما در پتروپالایش اصفهان در حال کاهش ۷۵ درصدی نیاز آبی هستیم، بخشی از نیاز این شرکت از طریق خرید پساب آب تصفیه‌خانه شاهین شهر تامین می‌شود بنابراین به آبی که از طریق پروژه مذکور تامین می‌شود چندان نیاز نداریم اما برای پروژه های آتی مورد احتیاج است.

وی با اشاره به اینکه پالایشگاه اصفهان در هر روز ۵۰۰ متر مکعب آب در ساعت از آب منطقه ای دریافت آب دارد، گفت: امیدواریم این رقم تا پایان سال به صفر برسد.

مدیرعامل هلدینگ پترو پالایش اصفهان خاطرنشان کرد: پالایشگاه اصفهان تاکنون نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد ریال برای پروژه انتقال آب به اصفهان پرداخت کرده است که امسال نیز ۳۶ هزار میلیارد پرداخت خواهیم کرد.

به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی مرحله نخست پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شد و در دولت سیزدهم در ۲۴ نقطه با حضور ۱۴ پیمانکار در حال تکمیل است.

عملیات اجرایی مرحله دوم پروژه انتقال آب از دریای عمان به استان اصفهان، هفتم مهر سال ۱۴۰۲ با حضور رییس جمهور آغاز شد.

۷۰ میلیون مترمکعب در مرحله نخست و در مرحله بعد ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب از طریق اجرای این پروژه به اصفهان انتقال داده می‌شود.

مسوولان تاکید دارند که اجرای این پروژه فقط با هدف تامین آب برای صنایع موجود در استان خواهد بود و طرح توسعه واحدهای صنعتیِ آب‌بر در دستور کار نیست.

خشکسالی از اصلی‌ترین مشکلات استان اصفهان است بطوری که رودخانه زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌ غیرقانونی در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و تا حدودی کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌ دست در برخی فصول بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.