به گزارش ایرنا، مهدی جمالینژاد روز یکشنبه در همایش بزرگداشت روز ملی شوراهای اسلامی که در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد، اظهار داشت: شوراها را بیواسطهترین حلقه ارتباطی مردم خواند و گفت: ایراداتی در قوانین پائین دست در حوزه کاری شوراهای اسلامی وجود دارد و از قوانین کنونی و ظرفیتهای موجود بهدرستی استفاده نمیشود.
وی از افزایش حس سرمایه اجتماعی به عنوان اهرمی برای بالا رفتن امنیت اجتماعی و به دنبال آن تضمین امنیت ملی کشور یاد کرد.
این مسئول با انتقاد از برخی بیبرنامگیها در شوراهای شهر، بر ضرورت آسیبشناسی، انجام مطالعات عملی پیش از اجرای طرحها و توجه به پیامدهای اجرای آنها تأکید کرد.
معاون توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور از وجود بیش از ۷۰ هزار پروژه ناتمام در کشور خبر و ادامه داد: تعادلبخشی در توزیع عادلانه خدمات به مناطق و محلات و پرهیز از محلهگرایی و توجه ویژه به دیپلماسی شورایی با هدف بهرهگیری از تجارب موفق شوراهای دیگر ضرورت دارد.
بیشتر بخوانید:
فرماندار اسلامشهر: دستگیر شدن نماینده مردم در شوراها زیبنده این نهاد نیست
جمالینژاد با اشاره به تشکیل سامانه ملی پایش مصوبات شوراها برای نخستین بار در کشور یادآور شد: سال گذشته ۱۳۶ هزار و ۵۴۲ مصوبه در شوراها به تصویب رسیده که ۸۶ هزار و ۵۵۸ مصوبه آن یعنی معادل ۶۳.۴ درصد مصوبات به تأئید اعضای شورای اسلامی شهر در کشور رسیده است.
به گفته این مسئول، بیش از ۴۰ هزار روستا، ۳۸ هزار دهیاری و ۴۶۰ هزار شهرداری در کشور وجود دارد.
۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان در کشور وجود دارد
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: در کشور ۱۷۰ هزار هکتار بافت فرسوده، حاشیهای و تاریخی و بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار سقف لرزان وجود دارد.
محمد آئینی نیز در این آیین افزود: در سال گذشته رکورد صدور پروانه ساختمانی برای واحدهای مستقر در بافت فرسوده شهری در کشور شکسته شد.
وی خاطرنشان کرد: در صورتیکه جریان نوسازی مسکن در بافتهای ناکارآمد و فرسوده کشور شتاب نگیرد، شاهد تکرار فاجعهای مانند بم خواهیم بود.
این مسئول با اشاره به برخی از حقوق مردم ساکن در بافتهای فرسوده، اضافه کرد: باید حقوق این افراد به رسمیت شناخته شده و به منظور نوسازی واحدهای مسکونی در سکونتگاههای غیررسمی، مانع صدور اسناد مالکیت به منظور فراهم شدن امکان دریافت تسهیلات انجام شود.
آئینی با اشاره به نهضت سنددار کردن زمین در سکونتگاههای غیررسمی، افزود: بهرهمندی از امکانات شهری در حد متوسط محلات برخوردار شهری و فراهم کردن زیرساختهای خدمات آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی، بهداشتی اهمیت دارد.
به گفته وی بیش از ۶۰ درصد معابر در بافتهای فرسوده شهری خاکی هستند، با همکاری وزارت راه و شهرسازی و تخصیص قیر، طی مدت باقیمانده از دولت هیچ معبر خاکی در سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده نداشته باشیم.
وی از اعضای شورا به عنوان سفیران بازآفرینی شهری مطالبهگران حقوق مردم یاد و تأکید کرد: دستگاههای اجرابی وظیفه دارند متناسب با پراکنش جمعیت در این مناطق، خدمات و زیرساختهای لازم را تأمین کنند.
این مسئول حق اشتغال را دیگر حقوق ساکنان مناطق بافت فرسوده شهری برشمرد و گفت: باید با ارائه آموزشهای شغلی، زمینه اشتغالزایی برای ساکنان این مناطق فراهم شود.
آیینی از ارائه تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی صدور پروانه ساخت و ساز در مناطق فرسوده و ناکارآمد شهری خبر داد و و یاد آور شد: ارائه تسهیلات و امکانات و حمایتهای نهضت ملی مسکن، حق تغییر کاربری طبقات همکف و صدور پروانه ساخت و ساز برای واحدهای مسکونی با هر متراژ زمین، از اهرمهای تشویقی دولت در بافت فرسوده است.