عبدالوحید مهدوی نیا روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: از یک میلیون و ۸۵۰ مشترک برق شرکت توزیع نیروی برق مشهد در شهرستانهای مشهد و طرقبه شاندیز، ۸۶۹ مشترک مربوط به چاه های کشاورزی است که به طور متوسط ماهانه ۷۰ کیلووات ساعت برق مصرف می کنند.
وی بیان کرد: در صورت نصب نیروگاه خورشیدی برای چاههای کشاورزی در حوزه استحفاظی شرکت توزیع نیروی برق مشهد، آنها ۵۰ مگاوات تولید برق خورشیدی در ماه دارند که با احتساب آن دیگر نیازی به اجرای برنامه های مدیریت مصرف برق در بخش کشاورزی و محدود کردن مصرف آنها در اوج بار تابستان امسال نخواهد بود.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: در راستای اجرای مصوبه وزارت نیرو مبنی بر معافیت مشترکین کشاورزی از مدیریت بار تابستان و حمایت از تولید برق تجدیدپذیر، "نهضت تولید محصول سبز با برق پاک" در این شرکت آغاز شده است که هدف از اجرای این طرح، توسعه نیروگاههای خورشیدی در بخش کشاورزی و تامین برق مورد نیاز چاههای آب کشاورزی از طریق انرژی پاک است.
وی افزود: با اجرای این طرح ضمن معافیت چاههای کشاورزی از مدیریت بار در پیک تابستان، شاهد کاهش مصرف سوختهای فسیلی و کاهش آلایندگیهای زیستمحیطی خواهیم بود.
مهدوی نیا ادامه داد: بر اساس مصوبه وزارت نیرو، در صورت احداث و بهرهبرداری از نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت نامی برابر ۸۰ درصد دیماند مصرفی چاههای کشاورزی، مصرف برق این چاهها در ساعات اعمال مدیریت بار در ایام گرم سال از برنامه مدیریت بار معاف میشوند.
وی با اشاره به نقش مهم بخش خصوصی در اجرای این طرح از فعالان این حوزه خواست تا با مشارکت و همافزایی خود، در تحقق اهداف "نهضت تولید محصول سبز با برق پاک" گام بردارند.
گفتنی است: متقاضیان نصب نیروگاه خورشیدی برای چاه های کشاورزی می توانند به سایت شرکت توزیع نیروی برق مشهد مراجعه کنند.