به گزارش خبرنگار ایرنا، نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ به عنوان مهمترین رویداد تجاری از روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز به کار کرده است.
در این رویداد که با هدف نمایش توانمندیهای صادراتی به بازارهای بینالمللی برگزار شده و میزبان بیش از ۲هزار بازرگان، سرمایهگذار و تاجر خارجی از ۱۰۰ کشور جهان است، غرفههای استان فارس نیز در بخشهای مختلف برپاست؛ غرفههایی که به منظور جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی و برقراری تعاملات تجاری با بزرگترین برندهای صنعتی راهاندازی شدهاند.
در نخستین روز از برگزاری این نمایشگاه غرفه استانداری فارس میزبان وزیر کشور بود؛ احمد وحیدی در این غرفه با توانمندیها و زنجیرههای ارزش این استان در حوزههای فولاد، گیاهان دارویی، گردشگری و کشاورزی آشنا شد.
سه تفاهمنامه بین المللی در بخش کشاورزی
در این روز همچنین سه تفاهمنامه بین المللی در بخش کشاورزی به امضا رسید.
مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی فارس در این باره گفت: در جریان بازدید از پاویون استان فارس، با حضور نمایندگان استانداری و هیاتهای بینالمللی، ۲تفاهمنامه همکاری در زمینه کشت فرا سرزمینی محصولات کشاورزی و همچنین تفاهمنامه پرورش و صنعت گوشت قرمز با کشور مغولستان امضا شد.
به گفته معصومه مویدی در این نمایشگاه یک تفاهمنامه همکاری نیز در زمینه بستهبندی و صادرات میوه و تره بار با کشور روسیه منعقد شد.
رونمایی از ۲سامانه در زمینه تولید و ارزش گیاهان دارویی
سازمان جهاد کشاورزی فارس همچنین قرار است از ۲ سامانه در زمینه توسعه زنجیره تولید و ارزش گیاهان دارویی رونمایی کند.
انعقاد تفاهمنامه توسعه صنعت نفت و گاز با کشور چین
این نمایشگاه افزون بر کشاورزی و شیلات در ۶ گروه دیگر از جمله صنعت - پتروشیمی - فرش دستباف، صنایعدستی و گردشگری - دارو، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی و آرایشی و بهداشتی - صنعت ساختمان و خدمات فنی و مهندسی و گروه خدمات هم برپاست و غرفههای استان فارس نیز در تمام این گروهها راهاندازی شده و تفاهمنامههایی هم در این بخشها به امضا رسیده است.
تفاهمنامه توسعه صنعت نفت و گاز با کشور چین از مهمترین تفاهمنامههایی است که در نخستین روز از برگزاری این نمایشگاه در پاویون استان فارس منعقد شده است.
تفاهمنامه با چه کشورهایی منعقد شد؟
افزون بر کشورهای روسیه، چین و مغولستان، سرمایهگذاران دیگری نیز از کشورهای ایتالیا، افغانستان، پاکستان، عراق، ترکیه، سنگاپور و اندونزی با حضور در غرفه استان فارس از ظرفیتهای این استان در حوزههای صنعت، معدن، کشاورزی و تولیدات دانشبنیان آگاه شدند و در پی این بازدیدها چند تفاهمنامه همکاری در زمینه صادرات موادغذایی، واردات و صادرات مواد اولیه تولید بیسکوئیت و همچنین نوشیدنیها و گیاهان دارویی منعقد شد.
همچنین سفیر اندونزی در جمهوری اسلامی ایران با حضور در غرفه استان فارس در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جریان توانمندیهای تولیدی و صادراتی این استان قرار گرفت.
رونمایی کتاب«راهنمای اولویتها و سرمایهگذاری در استان فارس»؛ معرفی ۱۱۱ فرصت سرمایهگذاری
یکی از اقدامات قابل توجه استان فارس در این نمایشگاه برنامهریزی برای تدوین و رونمایی از یک کتاب تحت عنوان «راهنمای اولویتها و سرمایهگذاری در استان فارس» با هدف معرفی ۱۱۱ فرصت سرمایهگذاری است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در این باره گفت: براساس آمایش صورت گرفته برای هر یک از شهرستانهای فارس سه فرصت و ظرفیت سرمایهگذاری تعریف و این فرصتها در قالب یک کتاب تدوین و به چاپ رسیده است.
حمیدرضا ایزدی اضافه کرد: چندماه پیش از آغاز نمایشگاه، برنامهریزیهای لازم برای حضور پربار و پرشور در این رویداد بزرگ اقتصادی انجام شد و به همین منظور برای نخستین بار کتاب «راهنمای اولویتها و سرمایهگذاری در استان فارس» تهیه و تدوین شد.
مدیرکل صمت فارس ادامه داد: به منظور تدوین این کتاب برای هر شهرستان مشخصات کامل سه فرصت سرمایهگذاری به همراه راهبردها و فرآیندهای اخذ مجوزها مورد توجه قرار گرفت و در مجموع در این کتاب ۱۱۱ فرصت سرمایهگذاری پیشبینی و معرفی شده است.
ایزدی از رونمایی این کتاب با حضور استاندار فارس و دیگر مسئولان استان و کشور در سومین روز نمایشگاه خبر داد و افزود: در مجموع ۲سند آمایش در اختیار داریم که یکی سند آمایش خود استان فارس و دیگری سند آمایش صنعتی وزارتخانه است که به عنوان اسناد بالادستی اولویتهای سرمایهگذاری استان را مشخص میکند.
مدیرکل صمت معتقد است نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴ به دنبال شناسایی و معرفی ظرفیتهای کم نظیر فارس در حوزههای صنعت، معدن وتجارت به سرمایهگذاران است و این نمایشگاه میتواند زمینه توسعه هر چه بیشتر این ظرفیتها را فراهم کند.
چه برنامههایی در دستور کار است؟
به گفته او در این نمایشگاه مزیتهای رقابتی استان فارس به بازدیدکنندگان در قالب ارائه کاتالوگها و بروشورها معرفی میشود و در رایزنی با هیاتهای خارجی نیز تلاش میشود تا ماشین آلات و تکنولوژیهای لازم برای تکمیل زنجیره ارزش تولید در صنایع بالادستی و پاییندستی محصولات مختلف همچون آلومینیوم و فولاد تکمیل شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس همچنین از انعقاد تفاهمنامههایی در حوزه زنجیره ارزش فولاد طی روزهای آتی خبرداد و در خصوص رونمایی از واحد تولید شارژر خودروهای برقی در شیراز گفت: با توجه به سیاست دولت در خصوص واردات خودروهای برقی، تولید شارژر این خودروها مورد توجه قرار گرفته است.
وی در خصوص انعقاد تفاهمنامه همکاری با ادارات کل استانهای جنوبی در خصوص تجارت دریامحور هم گفت: هدف از این تفاهمنامه رفع مشکلات اداری احتمالی برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان فارس است.
آنطور که متولیان اقتصادی فارس میگویند در حال حاضر تکاپوی زیادی برای ایجاد روابط تجاری و جذب سرمایهگذار به استان فارس در نمایشگاه اکسپو شکل گرفته است و آنها در تلاش هستند تا سهم عمدهای از دستاوردهای این نمایشگاه را به خود اختصاص دهند.
انعقاد ۱۵ تفاهمنامه همکاری در ۲روز
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس هم که معتقد است این نمایشگاه میتواند ظرفیت قابلتوجهی برای استان ایجاد کند از حضور ۳۲ هیات تجاری خارجی در غرفه فارس در جریان این بازدیدها و مذاکرات خبر داده و اعلام کرده که تاکنون ۱۵ تفاهمنامه همکاری به امضا رسیده است.
نمایشگاه ایران اکسپو که در ۱۷ سالن نمایشگاهی در متراژ ۵۰ هزار متر در حال برگزاری است و تا ۱۲ اردیبهشت ماه ادامه دارد و حالا در آستانه سومین روز از برگزاری این نمایشگاه باید منتظر ماند و دید که استان فارس چه رهاوردهای دیگری به ارمغان میآورد و در نهایت سهم این استان پهناور از این نمایشگاه چیست؟