تهران- ایرنا- مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس گفت: سال گذشته، ۳۴۳ هزار تن محصولات صنعتی و کشاورزی به ارزش ۲۰ همت تولید شد که رشد هفت درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است.

مجید کیانی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی اظهار داشت: در صورتی که موانع سر راه تولید و صادرات برداشته و مسائل و قوانین اصلاح شود شاهد افزایش تولید خواهیم بود.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس افزود: رفع تعهدات ارزی برای سرمایه‌گذاران نیازمند همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی است.

وی با اشاره به کسب رتبه برتر منطقه ارس در بین سایر مناطق آزاد گفت: طبق ارزیابی‌های دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری، منطقه آزاد ارس در بین مناطق دیگر رتبه اول را در بین هفت شاخص از جمله حوزه سرمایه‌گذاری، اقتصادی، عمرانی، اجتماعی، فرهنگی و سایر موارد کسب کرد.

کیانی بیان داشت: این امر نتیجه یک برنامه‌ریزی و سیاستگذاری دقیق بود که پیگیری‌های منطقه آزاد ارس موفقیت حاصل شد.

وی با اشاره به اینکه منطقه آزاد ارس سال گذشته اقدام به جذب سرمایه‌گذاری‌ها کرد گفت: سال ۱۴۰۲ برای این منطقه سال جهش در جذب سرمایه‌گذاری‌ها بود در همین راستا ۱۰۲ همت تقاضا وارد شد که ۷۰ درصد در کمیسیون‌ها تأیید شد و جواز ساخت برای سرمایه‌گذاران صادر شد که امسال شاهد بهره‌برداری واحدهای تولیدی خواهیم بود.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی ارس عنوان کرد: در حوزه زیرساختی، رفاهی، ترافیکی و عمرانی شاهد رشد زیاد در گردشگران هستیم در حوزه گردشگری هم ظرفیت‌های خوبی داشته است سال گذشته سه میلیون خودرو با بیش از ۱۲ میلیون نفر وارد این منطقه شدند.

وی با بیان اینکه در حوزه ترانزیت کالا تنها مرز زمینی ایران با اتحادیه اوراسیا، منطقه آزاد ارس است گفت: سال گذشته شاهد افزایش حجم صادرات بودیم، همچنین ترانزیت بیش از ۱۰ درصد کالاهای کشور از این مرز صورت می‌گیرد.

کیانی بیان داشت: امسال با برنامه‌ریزی و سیاستگذاری ها به دنبال افزایش سهم صادرات هستیم در این بین کارهای زیرساختی و عمرانی خوبی برای مردم و ساکنین صورت گرفته است که این را حس کردند قطعاً امسال این منطقه با جذب سرمایه‌ها، به موفقیت‌های بیشتری دست خواهد یافت.

به گزارش ایرنا، منطقه آزاد ارس با ۷۱ هزار و ۸۰۰ هکتار گستره در محدوده جلفا، ایری و سیه‌رود، نوردوز، خداآفرین و قلی بیگلو و داشتن سه گمرک شامل جلفا، نوردوز و خداآفرین از ظرفیت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و رونق اقتصادی استان برخوردار است و به عنوان صنعتی‌ترین مناطق آزاد کشور مطرح بوده و در مسیر توسعه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه گام برمی‌دارد.

این منطقه علاوه بر ایفای نقش صنعت آذربایجان شرقی، صادرات و واردات استان با داشتن دشت‌های وسیع حاصلخیز، قرار گرفتن در مجاورت رودخانه مرزی و پرآب ارس و ۵۰۰ هکتار اراضی کشت گلخانه‌ای، در تولیدات و صادرات محصولات این حوزه قطب اصلی کشور و در پیشانی استان قرار داشته و به عنوان یکی از بازیگران اصلی تأمین امنیت غذایی پیشتازی می‌کند.