علی دیانتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برنامه ابلاغی برای سال زراعی جاری پنج هزار هکتار است که سطح قرارداد چهار هزار و ۵۹۲ هکتار و سطح کشت شده چهار هزار و ۳۲۱ هکتار است و سطح سبز سطح سبز بیش از ۹۵ درصد از مزارع مطلوب ارزیابی می شود.
وی بیان کرد: ارقام کشت شده ماراتن (خارجی)، نپتون و هیدرومیل هستند و میزان جذب بذر ۷.۲۷ تن بوده است که بیشترین سطح زیرکشت در شهرستان نقده با هزار و ۲۰۰ هکتار، بوکان هزار و ۱۶۹هکتار، پلدشت ۹۴۰ هکتار، میاندوآب ۴۱۰ و شاهیندژ ۲۴۶ هکتار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: پیش بینی تولید در سالجاری بین ۱۲ تا ۱۴ هزارتن است که قیمت خریدتضمینی هر کیلوگرم ۳۵۰ هزار ریال و سطح زیرکشت سال گذشته ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار است.
دیانتی ادامه داد: میزان تولید سال ۱۴۰۲ چهار هزار و ۵۰۰ تن بود و افزایش سطح کشت سال ۱۴۰۳نسبت به ۱۴۰۲ حدود ۱۰۰ درصد پیش بینی می شود.
وی اظهار کرد: افزایش تولید محصول، مصرف کمتر بذر، ارزش اقتصادی مناسب از دیگر مزایای کشت کلزا در مزارع است که باعث شده تا در کانون توجه قرار گیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: کشت کلزا موجب میشود تا از آب بارندگی و آب سبز استفاده شود و با کشت آن در تناوب کشت با گندم ۲۵ درصد تولید گندم در سال بعد افزایش مییابد.
به گفته وی بذر و کود مورد نیاز برای کشاورزانی که آب مطمئنه برای کشت دارند تامین میشود و لازم است در اسرع وقت برای عقد قرارداد به مراکز و مدیریت های جهاد کشاورزی در استان مراجعه کنند.
دیانتی افزود: این محصول یک محصول اقتصادی و به صرفه است چرا که قیمت آن دوبرابر قیمت خرید تضمینی گندم است.
به گزارش ایرنا، کلزا اوایل تابستان در آذربایجان غربی برداشت میشود، کشت دانه روغنی کلزا در تناوب با گندم موجب تقویت خاک و پایداری تولید گندم در کشور میشود.
ترویج کشت کلزا طی سالهای اخیر تدبیری از سوی مسوولان برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی آذربایجانغربی بوده است.