به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود زرگر یکم آذر ۱۳۳۷ در سمنان در خانوادهای متدین پبه دنیا آمد. دوران ابتدایی و راهنمایی را در منطقه محلات به پایان رساند، سپس رشته علوم تجربی را انتخاب کرد و با معدل ۱۹ دیپلم گرفت. در صدد بود تا خارج از کشور ادامه تحصیل دهد، مدارکش را به کشور فیلیپین فرستاد و از دانشگاه آنجا پذیرش گرفت، اما با پیروزی انقلاب اسلامی همه تلاشش را کرد تا از پایهگذاران سپاه باشد.
شهید والامقام زرگر متاهل بود و همسرش نقل میکند: دلش میخواست صیغه عقدمان را امام خمینی(ره) بخوانند، همه اتفاق نظر داشتند که مقدور نیست، اما او اصرار داشت و بالاخره موفق شد. خدمت امام خمینی(ره) رسیدیم و صیغه خوانده شد. وقتی بیرون آمدیم، دستها را به آسمان بلند کرد و گفت:« خدایا! شهادت را نصیبم کن» مبهوت رفتارش بودم و خدا دعایش را اجابت کرد.
شهید والامقام زرگر به همراه دوستانی همچون شهیدان محمود اخلاقی و خالصی ۲۴ ماه در سپاه فعالیت کرد، ۲ ماه در جبهه کردستان جنگید. بعد از سپاه بیرون آمد و وارد جهاد سازندگی شد.
یکی از همرزمان شهید زرگر نقل میکند: در جزیره مجنون بودم و هنوز حال و هوای عملیات خیبر و جنگ و آتش و خون در سرم بود که شب خواب دیدم گروهی از ما شهید شدیم و من جزو شهدا هستم، برای ما مراسم تشییع گرفتند و ما را در قبر گذاشتند، بعد برگشتند. من ماندم و قبر.
لحظهای دیدم که رو به رویم فضایی شبیه باغی سرسبز و پر از درخت است. همه ما دایره وار نشسته بودیم و شهید بهشتی وسط جمع ما در حال سخنرانی بود. وقتی تک تک شهدا از آن جا حرکت کردند به سمت دیگری، به من گفتند:« شما برگرد! الآن زود است.» به این قسمت خوابش که رسید، دیگر نتوانست خودش را کنترل کند و با سوز فراوانی اشک می ریخت و میگفت:« چرا دیگران رفتند و من نرفتم؟ چرا آنجا را نشانم دادند و نگذاشتند بروم؟»
از آن به بعد دیگر روی زمین بند نمیشد و خودش را در این دنیا نمیدید. مطمئن شده بود که متعلق به این دنیا نیست. چند روز بعد از ملاقاتمان در مخابرات در حال سجده شهید شد و به آرزویش رسید.
شهید زرگر ۶ بار به جبهه اعزام شد، در جزیره مجنون و در اوج عملیات خیبر جانشین گروهان بود که ظرف ۲۰ لیتری آب را تا نصف پر کرد و دوستانش را برای وضو گرفتن صدا زد. سپس خودش وضو گرفت و مشغول نماز خواندن شد. در رکعت دوم، در حالی که به سجده رفته بود، خمپاره ای به سمتش آمد و در نوزدهم اسفند ۱۳۶۲ به شهادت رسید.
پیکر پاک شهید زرگر پس از تشییع باشکوه در گلزار شهدای امامزاده اشرف(ع) سمنان به خاک سپرده شد.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.
سمنان به تناسب جمعیت کشور و شهدا، یک و هفت دهم برابر میانگین کشوری شهید تقدیم میهن کرده است و بیش از ۹۷ درصد از شهدا مربوط به دفاع مقدس هستند و همه این سروقامتان و مدافعان وطن در خطوط مقدم و مناطق جنگی به شهادت رسیدند.
مقایسه آماری شهیدان بسیجی استان سمنان با کشور نشان میدهد که از مجموع یک میلیون و ۹۳۰ هزار بسیجی رزمنده در کشور، ۹۵۰ هزار نفر به شهادت رسیدند و معادل چهار و ۹ دهم درصد کل رزمندگان و سهم استان سمنان از شهدای بسیجی یکهزار و ۵۷۴ نفر است که معادل پنج و چهار دهم درصد رزمندگان استان محسوب میشود.
همگام با بسیجیان، حضور پاسداران به عنوان فرماندهان و همرزمان آنان در جبهههای جنگ بسیار چشمگیر بود. به طوری که طبق آمارهای موجود تعداد ۳۱۶ نفر از پاسداران استان سمنان یعنی به ازای هر پنج نفر یک نفر به درجه رفیع شهادت نائل آمدند و طبق آمار رسمی اعلام شده، تعداد سه هزار و ۱۰۰ نفر از اعضای داوطلب تحت امر جهاد در طول دفاع مقدس به شهادت رسیدند که با توجه به تناسب آمار کشور، معادل یک و نیم درصد آمار کل شهدای کشور میشود.
نگاهی به آمار رزمندگان و شهدای استان سمنان
شمار شهدای جهاد در استان سمنان به حدود ۱۱۳ نفر میرسد که معادل چهار درصد از آمار کل شهدای استان را تشکیل میدهد و بر پایه گزارشها، آمار شهدای جهاد استان با ۱۱۳ نفر معادل سه و ۶ دهم درصد از کل شهدای جهاد کشور را شامل میشود که بیش از سه برابر میانگین کشوری را به خود اختصاص داده است.
از سه هزار شهید استان سمنان، ۲۲۰ نفر ورزشکار و ۹۶ شهید در عرصه بهداشت و درمان به فیض شهادت رسیدند و ۷۰۰ نفر از رزمندگان جبهههای جنگ حق علیه باطل که از این حوزه عازم نبرد شده بودند نیز به جایگاه والای جانبازی نائل آمدند.
از مجموع ۹۶ شهید بهداشت و درمان دفاع مقدس استان سمنان، یک شهید پزشک بود، ۶ شهید نیز بهداشت و پزشکیار، ۵۶ شهید امدادگر، ۹ شهید حامل مجروحان، ۹ شهید راننده آمبولانس و ۱۸ شهید نیز بهداشتیار و عضو کادر بهداشت و درمان رزمندگان دفاع مقدس بودند که به شهادت رسیدند.
شمار کل جانبازان استان سمنان هفت هزار و ۲۰۰ نفر است که از این تعداد یکهزار و ۸۰۷ نفر از جانبازان استان را جانبازان شیمیایی تشکیل میدهند. ۲۰۷ نفر دارای بیش از ۲۵ درصد جانبازی هستند.
طبق گزارشها، در کشور به ازای هر ۱۲۴ نفر یک نفر جانباز و در استان سمنان به ازای هر ۵۸ نفر یک نفر در دوران دفاع مقدس جانباز شدند و استان سمنان بیش از ۲ و یک دهم برابر میانگین کشوری جانباز دارد و همچنین یکهزار و ۷۴۷ نفر از این جانبازان بیش از ۲۵ درصد جانبازی دارند.
برنامهریزی برای دومین کنگره شهدای استان سمنان در بهار ۱۴۰۴
سمنان به عنوان یکی از استانهای سرآمد دوران دفاع مقدس و جزو سه استان دارای بیشترین تعداد شهدا به نسبت جمعیت برای پاسداری از کیان نظام جمهوری اسلامی، به منظور تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در زمینه جهاد تبیین و مقابله با جنگ ترکیبی و تهاجم فرهنگی دشمنان وارد میدان شده است و برگزاری هشت اجلاسیه در هشت شهرستان استان سمنان برنامهریزی شد تا در نهایت هشت اجلاسیه به دومین کنگره سه هزار شهید در بهار سال ۱۴۰۴ مزین شود.
برگزاری اجلاسیه شهدا در هر شهرستان استان سمنان در واقع اقدامی برای معرفی شهدای هر شهرستان به نسل امروز آن شهرستان است که در نهایت تمامی مردم استان سمنان و دیگر استانها در نقاط مختلف کشور در «کنگره سههزار شهید استان سمنان» با تمامی شهدا و خط مشی و سیره این بزرگواران همیشهجاودان بیش از پیش آشنا شوند تا راه بر توطئه دشمنان سد شود.